***
این 4 سال هیچ! لطفاً محصول تفکر ما را در دولت بعد ببینید
دولت تا الان تجهیز کارگاه کرده است، 30 ماه مذاکره کردیم تا تحریمها را برداریم و تلاش داشتیم تا سنگهایی که دیگران به چاه انداخته بودند، برداریم که باید محصول این تفکر را در دوره بعد ببینیم.
به گزارش فارس، او همچنین میگوید: هر کس با هر تفکری که کاندید شود، هدفش تخریب آقای روحانی است.[1]
*بر اساس اطلاعات موجود، نخستین کسی که در دولت یازدهم، وعده لمس دستاوردهای روحانی در «دولت بعدی»! را داد «محمود سریعالقلم» بود.
او که گفته میشود مشاور رئیس جمهور روحانی بوده است، در سال گذشته طی سخنانی اظهار کرد: در اجلاس اخیر داووس سرمایهگذاران خارجی میگفتند که ما منتظر نتیجه انتخابات دوره بعدی ریاست جمهوری ایران هستیم و بعد جدی وارد مذاکره برای سرمایهگذاری میشویم. این نشان میدهد که اگر آنها سرمایهگذاری هم میکنند نگران آینده هستند، چون تجربه تغیییر سیاستها را در دوران اقای احمدینژاد دیدهاند.
پس از سریع القلم نیز کسان دیگری از اصلاحطلبان و اعتدالیون بحث احتمال دیده شدن دستاوردهای آقای روحانی در دولت بعدی را مطرح کردند.
«احمد پورنجاتی»، از فعالان اصلاحطلب چند ماه قبل در گفتوگو با نشریه صدا بیان کرده بود:
برجام به تدریج به بار خواهد نشست و آثارش زودتر از آنچه به طور معمول تصور میشود ظاهر خواهد شد. باید اجازه داد تا این موضوع در دور دوم ریاست جمهوری به بار بنشیند. در همه دنیا، حتی در سیستمهایی که ثبات سیاسی دارند و آنقدر مزاحمتهای داخلی و خارجی ندارند باز هم 4 سال مجال کمی است!
«مرتضی الویری»، یکی دیگر از فعالان اصلاحطلب نیز در بخشی از گفتوگوی خود با شماره ۱۸۹ نشریه تجارت فردا در همین باره اظهار کرده بود: ما با دو گردنه و عقبه جدی در چند ماه آینده روبهرو خواهیم بود. یکی انتخابات آمریکاست و دیگری انتخابات ریاست جمهوری ایران. هر دو اینها برای آینده ما سرنوشت ساز است. اگر ما بخواهیم از این مرحله بحرانی به خوبی عبور کنیم و اقتصاد با رشد مورد قبولی پیشرفت کند هم در انتخابات آمریکا دموکراتها روی کار بیایند و دولت جدید مدافع و مجری برجام باشد و هم اینکه در داخل ایران دولت روحانی بتواند دوره چهارساله دوم خود را هم تمدید کند و پروژههای نیمه تمام سیاسی و اقتصادی را پیش ببرد.
این صحبتهای اصلاح طلبان و چهرههای دولتی در حالی است که برجامِ رئیس جمهور روحانی اولاً تاکنون وعده محقق شده و یا دستاورد قابل ذکری برای مردم نداشته است که افرادی بخواهند حتی به بهانه همانها از مردم بخواهند که در انتخابات آینده هم به آقای روحانی رأی بدهند!
ضمن اینکه حتی همان تحریمهای مورد اشاره آقای واعظی نیز نه تنها لغو نشدهاند بلکه به گفته وزیر خارجه آمریکا، شاهد افزایش آنها در پسابرجام هم بودهایم.
ثانیاً 4 سال به هیچ وجه زمان کمی برای حل مشکلات و تعیّن دستاوردها نیست. چه اینکه مقام معظم رهبری (حفظه) در یکی از بیانات خود در همین رابطه میفرمایند:
«امیرکبیر که یک چهرهی ماندگار در تاریخ ماست و واقعاً کارهای بزرگی هم کرده، همهی حکومت او 3 سال بود؛ یعنی یک سال از مدتی که بناست علیالعجاله شما در این مسئولیت مشغول باشید، کمتر است؛ اما آنقدر این کار، مهم و بزرگ و جدی بود که تاریخ امیرکبیر را فراموش نمی کند؛ والّا قبل از اینکه بیاید در رأس صدارت قرار بگیرد، و بعد که به کاشان تبعید شد، دیگر چیزی در پروندهی او وجود ندارد؛ همین 3 سال است. بنابراین، این 4 سال وقت کمی نیست؛ یک گسترهی طولانی است.»[2]
و ثالثاً این مسئله نیز از یاد افکار عمومی نخواهد رفت که دولت محترم، ستاد برجام و جماعت اعتدالیون از روز اولی که بحث مذاکره و کدخدایی آمریکا را مطرح کردند علی الدوام وعدههایی همچون «از امروز»، «فی الفور و بعد از توافق موقت ژنو»، «یک دفعه بعد از برجام»، «بعد از اجرایی شدن برجام» و... را هم دادهاند که البته بعد از هیچکدام اینها هیچ رخداد ملموسی برای مردم بروز نیافت و اکنون هم شاهدیم که وعدهها به دولت آینده موکول شدهاند!
جالب است که جریان سیاسی خاص، حتی تحقق وعدههای اقتصادی دولت روحانی را به ایام پس از انتخابات مجلس دهم نیز گره زده و گفته بود که در صورت مطلوب شدن نتیجه انتخابات برای ما! مشکلات اقتصادی مردم رفع میشود.
«قدرتالله علیخانی» در آن ایام با اشاره به انتخابات مجلس گفته بود: همانطور که در مساله برجام همه قوا به خصوص رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه و در رأس همه، رهبر معظم انقلاب، به کمک دولت آمدند و برجام حل شد، میتوان با اِجماعی دوباره، مشکلات اقتصادی را هم از سر راه مردم برداشت![3]
اما شاهدیم که پس از انتخابات مجلس نیز چیزی که در دستور کار اصلاحطلبان قرار گرفته همچنان مطالبات سیاسی است نه رفع مشکلات اقتصادی مردم.
***
حجاریان: چرا روحانی نتوانست با برجام مشکلات اقتصادی را حل کند؟!
او در ادامه با طرح این سؤال که «چرا روحانی نتوانسته است به برخی از وعدهایش عمل کند؟» پاسخ میدهد: چون آوارهای ناشی از خرابی زیاد بوده و این آواربرداری بیش از آن چیزی که فکرش میشد زمان برده است.[6]
*بر خلاف گفتههای حجاریان که مردم مسائل را درک نمیکنند! بایستی بیان کرد که مردم اتفاقا بیش از برخی سیاسیون اصلاحطلب به واقعیات و مقتضیات وقوف دارند.
اما مردم مقصّر نیستند وقتی دولت یازدهم وعده حل مشکلات در ظرف مدت «100 روز» را میدهد!
(میتوان نتیجه گرفت که بر اساس این وعده در یاد مانده دولت یازدهم، یا صحبتهای حجاریان در زمینه وجود چیزی به نام «آوار» نادرست است و یا در ستاد دولت تدبیری برای طرح وعدهها وجود ندارد.)
و ایضاً گناهی ندارند وقتی از لسان دولت این بیان ناواقعی را میشنوند که «از رکود عبور کردهایم.»
آیا در آن روزها، آوار فوقالذکر جمع شده یا نشده بود؟!
مردم چه تقصیری دارند که یک نماینده اصلاحطلب در صبح روز امضای توافق موقت ژنو در سال 92 از این میگوید که « توافقنامه –موقت- ژنو موجب گشایش در وضعیت اقتصادی و معیشت مردم میشود.» و بعد آقای حجاریان از راه میرسد و تأکید میکند که دستاوردی اگر در کار نیست به دلیل آوار دولت قبل است.
مردم پیش از این در رسانههای اصلاحطلب خواندند که «درخت مذاکرات ژنو میوه داد»[7] اما بعدتر از زبان رئیسجمهور دولت یازدهم شنیدند که برای چیدن گلابیهای درخت برجام بایستی اهل صبر و تحمل بود. و در تمام آن روزهای سرخوشی دولت و اصلاحطلبان هم گویا خبری از آوار نبوده است.
مردم به خوبی متوجه این رخداد هستند که علت عدم توانایی حل برخی مشکلات اقتصادی، خوشبینی عدهای نسبت به برجام، دستکم گرفتن ظرفیتهای داخلی، بزرگنمایی تحریمها و بیمحلی کسانی نسبت به اقتصاد مقاومتی است...
و لذا از سعید حجاریان هم این انتظار هست که برای پیش فرض صحیح خود مبنی بر اینکه «روحانی نتوانسته با برجامش مشکلات اقتصادی را حل کند» به سمت بیان پاسخهای درست و نه مغالطه حرکت کند.
***
روایت اصغرزاده از علت آلودگی هوا و نحوه نگاه اصولگرایان به تهران!
وی همچنین میگوید: تهران نمیتواند توسط یک شورای ضعیف و شهرداریای که روی آن هیچ نظارتی نیست اداره شود. بودجه عمرانی شهرداری تهران به اندازه بودجه عمرانی دولت است اما متأسفانه خبر نداریم پروژهها به چه کسانی داده میشود و واگذاریها به چه شکل صورت میگیرد!
اصغرزاده در ادامه نیز گفته است: آلودگیهای مختلف، مردم تهران را دچار مشکل کرده و شهرداری حاضر است برای تکمیل بودجه خود همچنان کارت طرح ترافیک بفروشد و شرایطی را ایجاد کند که ثروتمندان تهران را بیشتر آلوده کنند.[8]
*جریان سیاسی خاص یا همان اصلاحطلبان قصد حضوری پررنگ و قاعدهمند را در انتخابات آتی شورای شهر دارد و به همین منظور فعالیتهای خود برای تخریب و ضعیف جلوه دادن شورای شهر و شهردار فعلی تهران از چند ماه قبل آغاز کرده است.
این در حالی است که تحلیلگران میگویند قصد اصلاحطلبان برای انتخابات شورای شهر تا آن حد جدی است که حتی انتخابات ریاستجمهوری را نیز به کناری گذاشته و برای آن صرفاً به اعلام حمایت لسانی (و نه مسئولیتآور) از رئیسجمهور روحانی قناعت کردهاند. این تمرکز بر انتخابات شورای شهر تا آنجا پیش رفته است که سران این جریان خاص نیز بر اهمیت انتخابات شورا تاکید ویژه داشته و در مقایسه با انتخابات ریاست جمهوری، شورای شهر را اولویت اول این جریان برای حضور رسمی در قدرت اعلام کرده است.
صحبتهای اصغرزاده در زمینه نگاه اصولگرایان به شهر نیز صحیح نیست.
چه اینکه حکماً «توسعه چشمگیر متروی تهران»، «احداث تونلهای ترافیکی متعدد نظیر تونل صدر و توحید»، «احداث پارکها و بوستانهای بزرگی همچون بوستان ولایت و پارک آب و آتش» و «احداث پل تفریحی گردشگری طبیعت» که جملگی در دوران مدیریت اصولگرایان بر شهرداری و شورای شهر تهران رخ دادهاند به هیچ وجه با ادعای اصغرزاده و نگاه روستایی! منطبق نیست.
ماجرای ادعای اصلاحطلبان مبنی بر عدم نظارت بر واگذاریهای شهرداری و بودجههای این نهاد نیز به گواه تمام نهادهای قضایی، نظارتی و امنیتی صحیح نیست.
مثلا در ماجرای دستآفریده اخیر اصلاحطلبان تحت عنوان «املاک نجومی» نیز صرفاً تعدادی تخفیف غیر صحیح و 45 قرارداد باطل و قابل فسخ آنهم بدون اطلاع شهردار تهران رخ داده بود که اولاً قبل از جنجال جریان خاص هم توسط شهرداری و سازمان بازرسی در دست پیگیری بودهاند و ثانیاً مورد نجومی هم نبودهاند.
درباره صحبت اصغرزاده مبنی بر نقش ثروتمندان در آلوده کردن هوای تهران نیز قضاوت را به عهده مخاطبان محترم میگذاریم...
ابراهیم اصغرزاده چند سال قبل در اشاره به توافقات و مذاکرات هستهای رئیسجمهور روحانی و محمدجواد ظریف، خطاب به دانشجویان گفته بود: «بروید دست روحانی و ظریف را ببوسید.»[9]
***
2_ http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=3304
3_ http://www7.irna.ir/fa/News/81883353/
4_ http://www.irna.ir/fa/News/82339513/
5_ http://www.mashreghnews.ir/fa/news/660667
6_ http://jamaran.ir/NewsPrint.aspx?ID=152807
7_ http://www.jamaran.ir/fa/NewsContent-id_32848.aspx
8_ http://puyesh.net/fa/news/78246
9_ http://www.seratnews.ir/fa/news/266512