بحرین یکی از مهمترین کشورهای منطقه خاورمیانه به شمار میآید که عمده ساکنان آن از شیعیان هستند در واقع این کشور با جمعیت حداکثر شیعی در رتبه سوم کشورهای شیعی جهان به لحاظ درصد جمعیت است.
این کشور از سال 1783 تحت حکومت آل خلیفه قرار گرفته که با سختگیری دولت درباره شیعیان و حرکتهای شیعی همچنین تعطیلی مراکز دینی و فرهنگی آنان، از سال 1383 اعتراضات مختلفی در نقاط شیعهنشین بحرین علیه تبعیض و ظلمهای آلخلیفه صورت گرفت که هنوز هم این انقلابها با شدت بیشتری ادامه دارد.
مقام معظم رهبری در سخنانی خطاب به جنایتکاران فجایع بحرین فرمودند: "ممکن است شما یک فشاری بیاورید، وحشیگری بکنید، چند صباحی آتشی را خاموش کنید؛ لیکن خاموش نخواهد شد، روز به روز عقدههای مردم را بیشتر و غیظ آنها را شدیدتر خواهید کرد. یک وقت آنچنان زمام کار از دستتان در خواهد رفت که دیگر هیچ جوری نشود بخیه زد. اشتباه میکنند؛ هم آنها اشتباه میکنند، هم آن کسانی که از خارج از بحرین نیرو وارد میکنند، بهشدت در اشتباهند؛ خیال میکنند با این حرفها میشود حرکت یک ملت را از بین برد.
مستند "یک روز در بیمارستان سلمانیه" که به موضوع بحرین اختصاص دارد، با حضور کارگردان اثر در دومین برنامه کافه نقد از سوی کمیته فرهنگ رسانه سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان در کتابخانه مرکزی به نمایش در آمد.
جان دادن 5 هزار زندانی سیاسی در زندانهای بحرین
محمد عطار یکی از مبارزان و محققان بحرینی که در حال حاضر دانشجوی طب سنتی دانشگاه شهید بهشتی تهران است، در حاشیه سفر به اصفهان در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار تسنیم در اصفهان گفت: بحرین در قرن اخیر هر 10 سال یکبار شاهد یک انقلاب بوده است. قبل از فوریه 2011 اوضاع بحرین هم اصلاً خوب نبود ولی انقلاب تونس سبب شد روند انقلاب اخیر بحرین سرعت بیشتری پیدا کند.
وی با اشاره به وجود 5 هزار زندانی سیاسی در زندانهای بحرین در حال حاضر اظهار داشت: یکی دیگر از دلایلی که سبب تشویق مردم به انقلاب شد، تابعیت دادن به مزدوران دیگر کشورها و کم کردن جمعیت بحرین توسط حکومت آل خلیفه بود.
این پزشک بحرینی با تشریح وضعیت مردم بحرین تصریح کرد: بحرین، تنها کشوری است که حاکمانش از خودش نیستند و انگلیس بیاباننشینهای عربستانی را حاکم این کشور کرد. وضعیت معیشتی مردم در بحرین اصلاً مناسب نیست، نرخ بیکاری جوانان بحرین بسیار بالا بوده ولی با این وجود دولت عوامل شغلی خود را از کشورهای دیگر وارد میکند که بحرینیها بیکار باشند.
مشارکت 70 درصدی مردم در انقلاب 2011 بحرین
عطار، فضای زندگی در بحرین را شبیه به فلسطین کنونی عنوان کرد و افزود: انقلابهای زیادی در بحرین رخ داده اما به خاطر نبود رسانه، دنیا از آنها بیخبر است در صورتی که دولت شکنجههای وحشتناکی به مردم اعمال میکرد. مثلاً باوجوداینکه 70 درصد مردم در انقلاب 2011 بحرین حضور گسترده داشتند، اما ابرقدرتهایی که سیاست رسانهای جهان را تعیین میکنند، دوست ندارند انقلابهای بحرین خبرساز شود.
وی در توضیح مستند یک روز در بیمارستان سلمانیه خاطرنشان کرد: بیمارستان سلمانیه یک بیمارستان دولتی است و بعد از درمان بیماران و پناه دادن به انقلابیون تعداد زیادی از کادر پزشکی و پرستاری بیمارستان و بیمارانی که در این انقلاب به بیمارستان مراجعه کردند، دستگیر شدند.
این محقق بحرینی ادامه داد: جوانان بحرینی به صورت مجازی در تالار گفتوگوی بحرین آنلاین با مشخص کردن زمان و مکان تظاهرات انقلاب اخیر بحرین را کلید زدند.
ورود 100 هزار مزدور از کشورهای دیگر به بحرین
عطار طولانیترین انقلاب بحرین را انقلابی کنونی دانست و گفت: ماهیت انقلابهای طولانی این نیست که بعد از طولانی شدن خاموش شوند؛ مثلاً در انقلاب 1990 حاکم بحرین به مردم قول داد که مشکلات قبلی را برطرف میکنم، مردم آرام شدند ولی وقتی متوجه شدند که دروغ میگوید مجدداً انقلاب آنها شکل گرفت.
وی با اشاره به گذشتن 2128 روز از انقلاب اخیر بحرین افزود: هنوز هم بعد از 6 سال هر شب در همه مناطق شهر حدود 200 نفر تظاهرات میکنند اما شدت برخورد حکومت مثل اوایل این انقلاب است و اجازه نمیدهد همه به خیابانهای اصلی شهر برسند و باهم یکی شوند.
این پزشک بحرینی در ادامه تصریح کرد: یکی از سیاستهای دولت دستگیری انقلابیون جوان و نوجوان است تا خانوادهها و پدران اینها بترسند و دست از انقلاب بردارند.
بحرین؛ پنجمین پایگاه نظامی آمریکا
عطار با توضیح در مورد مزدوران اجیر شده توسط آل خلیفه اظهار داشت: دولت بحرین 100 هزار نفر مزدور یعنی 96 درصد حکومت را از کشورهای عراق، پاکستان، بنگلادش، سودان، عربستان و .. استخدام کرده و شهرکهای مخصوصی برای زندگی آنها ساخته است که مردم به آن دسترسی نداشته باشند.
وی با بیان اینکه بحرین، پایگاه پنجم نظامی آمریکا به شمار میرود، ادامه داد: سربازان آمریکایی بارها در این کشور به حقوق مردم تجاوز کردهاند، اما بحرینیها هیچگاه حق اعتراض نداشتهاند، در واقع سیاست حکومت بحرین برای جلب رضایت عربستان و آمریکا است.
این محقق بحرینی اولین روشهای فیلترشکنی را کار مردم بحرین دانست و افزود: نفوذ اینترنت در بحرین حدود 10 سال پیش از ایران بود چون بحرین مرکز بانکهای بینالمللی است، اما در شمار سایتهای ممنوع رتبه جهانی دارد.
باید دانست شناخت کشورها و جمعیتهای شیعی جهان، برای مردم ایران اهمیت زیادی دارد زیرا شیعیان با شناخت کامل از وضعیت یکدیگر و با تقویت نقاط قوت و ضعف با مشکلات و موانع یکدیگر آشنا شده و با تکیه بر اصول و اعتقادات واحد میتوانند جایگاه سیاسی، اجتماعی، مذهبی خود را در جهان تحکیم ببخشند و یکپارچه در مقابل استکبار، استعمار و وهابیت ایستادگی کنند تا چپاولگران، هرگز اندیشه تجاوز، احاطه و تسلط بر آنان را در سر نپرورانند.