کد خبر 666615
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۸

آمریکا پس از آنکه دریافت حلب را از دست داده و ارتش سوریه پیروز قاطع این جبهه است با استفاده از آلت دست خود یعنی داعش شهر تدمر را اشغال کرد. ولی سؤال این است که در پی تحقق چه هدفی است؟

به گزارش مشرق، 22 آذر ماه 95؛ تروریست‌ها در شهر حلب به پایان خط رسیده‌اند. شمارش معکوس برای شکست آنها آغاز شده و  پس از 5 سال پیروزی راهبردی در انتظار جبهه مقاومت است اما خبر سقوط شهر تدمر در شرق استان حمص شیرینی موفقیت بزرگ را در حلب تا حدودی تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بدون شک سقوط تدمر را نباید در توانایی گروه تروریستی داعش بلکه باید در شکستهای متوالی ماه های اخیر آمریکا  در سوریه جست وجو کنیم.

آمریکاییها پیشتر در شمال شهر حلب شکست سختی را متحمل شدند؛ درست زمانی که نتوانستند مانع از محاصره تروریستها در شرق شهر حلب شوند.

اواسط تابستان 95، زمانی که محاصره تروریست‌ها در شرق شهر حاصل شد، اتاق عملیات غربی-عربی با تمام قدرت برای شکست محاصره وارد عمل شد اما با ایستادگی بی نظیر نیروهای مقاومت دومین شکست آمریکا رقم خورد.

در ادامه آمریکاییها تلاش کردند برای جبهه مقاومت خط و نشان بکشند و این مسئله با حمله جنگنده های این کشور به پایگاه ارتش سوریه در استان دیرالزور به وقوع پیوست.

دولت آمریکا با این حمله ناجوانمردانه علاوه بر نقض توافق به دست آمده با روسیه مبنی بر تفکیک گروههای تروریستی، تلاش کرد از عملیاتهای بعدی نیروهای سوری و مقاومت جلوگیری کند.

در مقابل، جبهه مقاومت عملیات آزادسازی شهر حلب را در دستور کار قرار داد و با پاکسازی 99 درصدی این شهر در میدان نبرد ضربه سختی را به دولت آمریکا وارد کرد.

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا پس از شکست سوم در شهر حلب بی درنگ با این جمله از ادامه نبردها رونمایی کرد: «پیروزی ارتش سوریه در شهر حلب پایان جنگ نیست».

در همین زمان بود که گروه تروریستی داعش با وجود شکستهای پی درپی در موصل، الرقه و الباب با  4 هزار نیروی ویژه خود توانست شهر تدمر را پس از یک هفته درگیری سنگین دوباره اشغال کند.

بدون شک در آینده نزدیک با عملیات نیروهای مقاومت در شرق استان حمص، دولت آمریکا پاسخ مناسبی را دریافت می کند اما اتاق عملیات جبهه غربی-عربی باید به این مسئله توجه داشته باشد که بازپس‌گیری تدمر پایان کار نیست و سناریویی دردناک برای آنها در سایر نقاط سوریه پیش بینی شده و با گذشت زمان متوجه این موضوع خواهند شد.

اما در عرصه میدانی این سوال مهم مطرح است که آمریکا و همپیمانانش در شرق استان حمص به دنبال چه چیزی هستند؟

بدون شک تصرف دوباره شهر تدمر به فرمان دولت آمریکا هدف اصلی به شمار نمی‌آید و حتی تسلط آنها بر مناطقی مهم از جمله «جبل بیضاء، جبل المربط الحصان، جبل المزار، سیلو، جبل هیال، جبل الحمره، جبل جزل و میدان گازی حیان» فقط مقدمه‌ای برای اشغال فرودگاه «تی 4» دومین پایگاه نیروهای متحد در سوریه است.

در حال حاضر، درگیریها در 10 کیلومتری فرودگاه بسیار مهم تی 4 ادامه دارد و بیشتر درگیریها در محور شرقی و حومه منطقه «البیارات» و در محور شمالی در حومه گردان المجهوره است.

 فرودگاه تی 4 همچنین بزرگترین فرودگاه نظامی و پایگاه هوایی سوریه محسوب می شود که در 85 کیلومتری شرق شهر حمص واقع شده و از محور شمالی نیز در 25 کیلومتری میادین نفتی الشاعر قرار دارد.

تعداد زیادی از جنگنده های سوخو 32، میگ 29 و 27 به همراه تعداد زیادی تانک در این فرودگاه وجود دارند.

 در این فرودگاه علاوه بر استقرار رادارها و تجهیزات پیشرفته نظامی، 300 افسر ارتش سوریه و دهها مستشار نیروهای متحد حضور دارند و همین مسئله راهبرد دولت آمریکا را برای حمله به این منطقه نمایان تر می کند.

آیا آمریکا با ابزار داعش به هدف خود در شرق استان حمص خواهند رسید؟

بدون شک پاسخی جز خیر در این ارتباط وجود ندارد. اگرچه در این خصوص نگرانی وجود دارد اما با اعزام صدها تن از نیروهای جبهه مقاومت به این منطقه وضعیت منطقه تاحدودی تحت کنترل درآمده و باید در آینده نزدیک منتظر عملیات جدید باشیم.

روز گذشته، برای اولین بار پس از حمله اخیر داعش، اولین نقطه در نزدیکی تی.4 پس گرفته شد و گردان متروکه (الکتیبة المهجورة) در شمال فرودگاه، از داعش پس گرفته شد تا آغازی باشد بر روند معکوس برای داعش در نزدیکی تدمر.