کد خبر 666704
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۷

یک پایگاه خبری آمریکایی پیروزی در حلب را آغاز راه مبارزه با تروریسم در سوریه دانسته و باقی ماندن «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در قدرت را گسترش محور مقاومت علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه توصیف کرد.

به گزارش مشرق، پایگاه خبری «کریستین ساینس مانیتور» در گزارشی به بررسی وضعیت کنونی شهر «حلب» و بحران در سوریه پرداخته و تاکید کرد پیروزی در این شهر ابتدای راه است و هنوز جنگ ادامه دارد.
 
«بمباران مناطق تحت اشغال معارضان در شرق حلب باعث عقب‌نشینی و فرار آنها از مناطق مهمترین پایگاهشان در سوریه شد. گروه‌هایی از معارضان حلب تحت حمایت آمریکا و بخشی دیگر از آنها نیز مورد پشتیبانی گروه‌های تروریست تکفیری هستند.»
 
این پایگاه خبری بازپس‌گیری حلب را مهمترین پیروزی میدانی «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه توصیف کرده و به نقل از تحلیلگران سیاسی افزود: «انعکاس استراتژیک فتح حلب ورای مرزهای دومین شهر مهم سوریه است و نشان دهنده تغییر و بروز رسانی ساختار قدرت در خاورمیانه است.»
 
کریستین ساینس با اذعان به اینکه واشنگتن، آنکارا، ریاض و دوحه برای سرنگون کردن اسد در دمشق بسیار تلاش کردند، ادامه داد: «(حفظ بشار اسد در قدرت) برای ایران به معنی گسترش نفوذ "محور مقاومت" علیه آمریکا، اسرائیل و متحدانش است. برای روسیه، گام حیاتی جهت احیای نفوذ گذشته (در خاورمیانه) حتی با وجود کاهش قدرت آمریکا در منطقه است.»
 
«فواز جرجس» تحلیلگر ارشد خاورمیانه در اندیشکده اقتصاد لندن می‌گوید: «چیزی که برای ایران و روسیه اهمیت دارد، شکست خوردن پروژه سیاسی و ژئواستراتژیک مواضع ضد-اسد و ضد-ایرانی است که اکنون زیر آوار حلب دفن شده است... سوریه می‌تواند نشانگری برای ظهور سیستم جدید جهان باشد.»
 
جرجس با بیان اینکه علی‌رغم بازپس‌گیری حلب، بشار اسد فقط یک‌سوم سوریه را تحت کنترل دارد، مدعی شد: «اما ایران و روسیه جنگ در سوریه را ناتمام تلقی کرده و قصد ندارند راه‌حل سیاسی برای این بحران درنظر بگیرند.»
 
این پایگاه خبری آمریکایی در پایان آمار کشته‌های جنگ تقریبا 6 ساله سوریه را بیش از 470هزار نفر اعلام کرد و تصریح کرد: «تعداد کمی هستند که خروج شورشیان از حلب را به معنای پایان جنگ سوریه تعبیر کنند؛ جنگی که بطور چریکی و نامنظم در مناطق زیادی ادامه دارد.»
 
«پاول فلگنهاور» تحلیلگر دفاعی روزنامه «نووایا» در مسکو معتقد است: «امید زیادی بود که پیروزی در حلب، روحیه معارضان سوری را درهم بشکند و میان آنها تفرقه‌های جدی بیاندازد...برای حلب آنها (نیروهای مقاومت) هرچیزی که می‌توانستند آوردند. حزب‌الله دو گردان تازه‌نفس آورد...روسیه نیز بمباران سنگینی را سازمان‌دهی کرد.»