کد خبر 667072
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۶

در شرایطی که تنها ۵۰ روز از انتصاب مدیرعامل قبلی صندوق ذخیره فرهنگیان گذشته بود، دانش آشتیانی، مدیرعامل جدید منصوب کرد و این در حالی است که از ابتدایی تأسیس صندوق ذخیره تاکنون، ۵۰ درصد اعضای آن خارج شده‌اند.

به گزارش مشرق، صندوق ذخیره فرهنگیان با انتصاب مدیر عامل جدید این موسسه اقتصادی، وارد شرایط جدیدی شد.

در تاریخ 28 مهر ماه سال جاری بود که «شهاب الدین غندالی» مدیرعامل اسبق صندوق ذخیره فرهنگیان بازداشت و در همان روز بود که خبر رسید وزیر وقت آموزش و پرورش، «علیرضا ناصری» را به سمت مدیر عامل جدید این صندوق منصوب کرده است و خودش هم چند ساعت بعد، از وزارت آموزش و پرورش کناره گیری کرد.

*انتصاب مدیران 50 روزه در دولت

با روی کار آمده فخرالدین احمدی دانش آشتیانی به عنوان وزیر جدید آموزش و پرورش و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی، صندوق ذخیره فرهنگیان باز هم دستخوش تغییرات شد و این بار «مهدی نیکدل» در 17 آذرماه مدیرعامل جدید صندوق ذخیره فرهنگیان شد.

نکته جالب این که از زمان روی کار آمدن مدیرعامل قبلی تا روی کار آمدن مدیر عامل جدید، فقط 50 روز می‌گذرد و این عزل و نصب‌ها توجیه خیلی خاص و دقیقی ندارد.

مدیرعامل قبلی را وزیر همین دولت منصوب کرد و رفت، و حالا مدیرعامل جدید را وزیر جدید آموزش و پرورش منصوب می‌کند و مشخص نیست که عمر مدیریت این مدیر چند روز طول خواهد کشید.

اما، از ابتدای تأسیس صندوق ذخیره فرهنگیان تا امروز حدود 19 سالی می‌گذرد و بر اساس اعلام خود صندوق، از سال 1378 تا اسفند 1393، یک میلیون و 48 هزار و 773 نفر عضو صندوق ذخیره فرهنگیان شده‌اند.

همچنین در همین ایام، مجموعا 542 هزار و 113 نفر هم از عضویت در صندوق ذخیره فرهنگیان انصراف داده‌ و یا آنکه بازنشسته شده و از صندوق خارج شدند و این اعداد یعنی در 17 سال اخیر حدود 50 درصد افرادی که وارد صندوق ذخیره شده‌اند، در نهایت انصراف عضویت داشته‌ یا بازنشسته شده‌اند.


نموداری که صندوق ذخیره فرهنگیان منتشر کرده است

*میانگین حق عضویت ماهانه صندوق، بیش از 18 هزار تومان


در دیگر آماری که خود صندوق ذخیره فرهنگیان منتشر کرده است، درصد حق عضویت در این صندوق 1.26 درصد حقوق فرهنگیان است و به طور میانگین ماهانه 184 هزار و 808 ریال ماهانه از هر فرهنگی بابت حق عضویت به حساب این موسسه اقتصادی واریز می‌شود.

اگر براساس همان چیزی که این صندوق اعلام کرده است، تعداد نفرات عضو را در میانگین مبلغ حق عضویت ضرب کنیم، ماهانه 19 میلیارد و 382 میلیون و 164 هزار و 58 تومان از حقوق فرهنگیان مستقیم به حساب این بنگاه اقتصادی واریز می‌شود.

حال که موضوع تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان در مجلس شورای اسلامی کلید خورده است و هیأت رئیسه این موضوع هم مشخص شد، انتظار می‌رود که خیلی سریع به موضوعات مربوط به این صندوق رسیدگی شود.

در حال حاضر فرهنگیان هنوز از ابهامات 8 هزار میلیارد تومانی در صندوقی که با پول آنها پا گرفته است، سردرگم هستند و بین انصراف و ادامه عضویت در آن باقی مانده‌اند.

امیدواریم دستگاه‌های نظارتی وضعیت رسیدگی و نظارت بر شرایط این بنگاه بزرگ اقتصادی را زودتر روشن کند تا جامعه فرهنگیان و همچنین دیگر اقشار جامعه از اتفاقات پیرامون صندوق ذخیره مطلع شوند.