کد خبر 667459
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۱

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: امروز روحیه حذف مجلس از نظام برنامه‌ریزی کشور دنبال می‌شود، می‌گویند اگر چیزی را که ما می‌گوییم تصویب نشود، نمی‌توانیم اجرا کنیم.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز(یکشنبه، 28 آذر) خانه ملت در جریان بررسی کلیات لایحه برنامه ششم توسعه، در موافقت با کلیات این لایحه در سخنانی، گفت: لایحه برنامه ششم توسعه که امروز به مجلس ارائه شده، نقاط قوتی دارد که می‌تواند به عنوان «برنامه ششم» مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: یکی از نکاتی که در برنامه ششم توسعه وجود دارد، پرداختن به موضوعات اساسی است؛ ما در کشور کمتر داشتیم که به موضوع اسناد راهبردی پرداخته می‌شده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه برنامه‌‌های توسعه در ذیل سند چشم‌انداز قرار دارد، اظهار کرد: باید نسبت به لوایح برنامه، یک نگاه میان‌برنامه‌ای داشته باشیم؛ این موضوع امر درستی است که در این لایحه مورد توجه قرر گرفته است.

حجت‌الاسلام پژمانفر آب و کشاورزی را یکی از موضوعات مورد توجه در لایحه برنامه ششم توسعه دانست و تأکید کرد: همواره یکی از اشکالات اساسی که به حاکمیت گرفته می‌شود، بی عدالتی در نظام حقوق و دستمزد است که در لایحه برنامه ششم به این موضوع به خوبی توجه شده تا در آینده شاهد حقوق‌های نجومی نباشیم.

وی ادامه داد: ما به شدت نیازمند این هستیم که نظام بودجه‌ای کشور از عدم توازن و بی عدالتی‌های موجود خارج شود؛ ما باید کاری کنیم که قواعد مالی را براساس بودجه‌های سالیانه تهیه و تنظیم کنیم.

نماینده مردم مشهد در مجلس، اضافه کرد: برخی این طور وانمود می‌کنند که کمیسیون‌ تلفیق برنامه ششم از بیرون چنین لایحه‌ای را تنظیم کرده‌ است، این درست نیست که برخی مسئله را وارونه جلوه می‌دهند.

حجت‌الاسلام پژمانفر با بیان اینکه امروز می‌‌گویند که دولت‌ها زیر بار اجرای برنامه نمی‌روند، گفت: آیا ما باید از مسئولیت‌‌های خودمان شانه خالی کنیم؟، امروز روحیه حذف مجلس از نظام برنامه‌ریزی کشور دنبال می‌شود، می‌گویند اگر چیزی را که ما می‌گوییم تصویب نشود، نمی‌توانیم اجرا کنیم؛ می‌گویند چیزی را اجرا می‌کنیم که مصوبه خودمان باشد، این یعنی اینکه مجلس هیچ کاره است، پس دولت خودش بِبُرد و بدوزد.

وی همچنین یکی از نکات اساسی در لایحه برنامه ششم توسعه را تعیین تکلیف بدهی‌های دولت دانست و افزود: کاهش آسیب‌های اجتماعی یکی از مسائل مهمی است که در این لایحه به آن توجه شده است، البته در این برنامه، ضعف‌هایی وجود دارد، اما نباید کلیات آن را رد کنیم.

نماینده مردم مشهد در مجلس، اضافه کرد: امروز دولت به دلیل اینکه به برجام توجه داشت، کمتر به تولید و اشتغال توجه و تمرکز داشته است. مشوق‌های تولید در این برنامه مدنظر قرار داده شده است که در خارج کردن اقتصاد کشور از رکود و بیکاری مؤثر است.

حجت‌الاسلام پژمانفر با بیان اینکه دولت و مجلس امروز باید به خروج رکود از اقتصاد کشور و حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم کمک کنند، گفت: متأسفانه دولت چیزی را که در بخش فرهنگی ارائه کرده، دو ماده بوده است، آیا پیشنهاد دادن و اضافه کردن بندهایی به آن ضعف است؟

وی تصریح کرد: امروز یکی از دغدغه‌های اصلی کشور، مسئله فرهنگ است. موضوع مستقلی به عنوان فرهنگ در لایحه پیشنهادی دولت ارائه نشده است، فعالیت‌های مسجدمحور در این لایحه مورد تأکید قرار گرفته است. امور ایثارگران و گسترش فرهنگ ایثار و شهادت از سوی صداوسیما و آموزش و پرورش نیز در این لایحه مورد توجه جدی قرار داده شده است.

نماینده مردم مشهد در مجلس با بیان اینکه  باید برای ساماندهی فضای مجازی برنامه داشته باشیم، افزود: در حوزه زنان، خانواده و ورزش مصوبات خوبی در لایحه برنامه ششم توسعه داشته‌ایم؛ اگر به این موضوعات وارد نشویم، قطعا اشکالات فراوانی بوجود می‌آید.

حجت‌‌الاسلام پژمانفر خاطرنشان کرد: در لایحه برنامه ششم توسعه، به بحث امنیت به صورت جدی توجه شده است، مجلس وظیفه قانونگذاری و نظارت بر عملکرد دولت دارد که در این لایحه بر نظارت مجلس بر عملکرد دولت تأکید بسیاری شده است.