کد خبر 66767
تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۵

رييس سازمان پدافند غير عامل از تدوين سند راهبردي و طرح جامع بومي سازي تجهيزات فناوري اطلاعات خبر داد و گفت: براي اين منظور در همايش دفاع سايبري كه در بهمن ماه برگزار مي شود با حضور دستگاه هاي مختلف در اين زمينه بحث و بررسي مي شود.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ايرنا، سردار 'غلامرضا جلالي' روز چهارشنبه در نشست خبري نخستين همايش ملي دفاع سايبري اظهار داشت: براساس برنامه پنجم توسعه بايد 70 درصد از خدمات دولت به مردم بايد در فضاي سايبري انجام شود كه اين امر نشان از شيب ايران براي حركت به سمت كاربردي كردن فناوري اطلاعات در حوزه هاي مختلف است.
 
وي افزود:با توجه به اينكه فناوري اطلاعات در همه حوزه هاي موشكي، امنيت پرواز، نظام بانكي و صنعتي نفوذ كرده از اين رو نوع جديد جنگ سايبري در كشور ايجاد شده است كه سال قبل با ورود ويروس استاكس نت در صنعت برق و هسته اي آن را تجربه كرديم و از اين رو به مدل دفاعي پايداري در همه حوزه ها براي دفاع سايبري نياز داريم.
وي برگزاري همايش ملي دفاع سايبري در روزهاي ششم و هفتم بهمن ماه سال جاري را از جمله برنامه هاي سازمان در اين زمينه نام برد.

جلالي اضافه كرد: ايران بايد نسبت به مسئله فضاي سايبري بيشتر فعال شود چراكه با نفوذ اولين ويروس به بخش هسته اي وزارتخانه هاي خارجه و دفاع نمي دانستند به كدام مرجع شكايت كنند و يا آيا بايد اين امر حمله نظامي قلمداد شود يا خير و از اين رو اين همايش براي بررسي فضاي سايبر در حوزه هاي مختلف برگزار مي شود.
رييس سازمان پدافند غيرعامل در بخش ديگري از سخنان خود گفت: اين همايش تدوين طرح جامع دفاع سايبري در سطح ملي را در دستور كار خود دارد و بناست در آن سند راهبردي دفاع سايبري تدوين شود.
جلالي خاطرنشان كرد: علاوه بر زمينه هاي جامعه دانش بنيان و تاثير آن در دفاع سايبري، بررسي و دستيابي به توانمندي كاهش آسيب پذيري و تبيين ضرورتهاي دفاع سايبري نيز بحث و بررسي مي شود.

وي با اشاره به اين كه سه فن‌آوري عصر جديد را به انفجار اطلاعات تبديل كرده‌اند، گفت: ‌ماهواره‌ها، بردهاي سنجش از راه دور و فن‌آوري اطلاعات اين فن‌آوري‌ها را تشكيل مي‌دهند كه علاوه بر گسترش رفاه و خدمات، تهديداتي براي ساير كشورها به ارمغان آورده‌اند.
وي گفت: فضاي سايبر در برگيرنده تمام دنياي واقعي است و بيشتر مواردي كه در دنياي واقعي به آن برمي‌خوريم، در فضاي مجازي نيز قابل پيگيري و تحقق هستند به طوري كه نظريه‌پردازان و انديشمندان، جنگ آينده را در فضاي سايبري مي‌دانند و به همين منظور دنيا در حال آرايش جديدي در حوزه سايبري است؛ هرچند با توجه به ملاحظات سياسي، تهديدات در فضاي سايبر متغير است.