کد خبر 669112
تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۷

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید عدم دعوت از این کشور به نشست مسکو، به این معنی نیست که واشنگتن از مذاکرات سوریه کنار گذاشته شده و از محتوای آن بی‌اطلاع است.

به گزارش مشرق، «جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت عدم دعوت از آمریکا برای حضور در مذاکرات مسکو در مورد سوریه، به معنی منزوی شدن واشنگتن نیست.

وی که در نشست خبری روزانه صحبت می‌کرد، گفت: «اینکه ما در نشست مسکو حضور نداشتیم، به این معنی نیست که ما پیش از این مذاکرات یا بلافاصله پس از آن با آن‌ها هماهنگی نداشته‌ایم.»

این هفته وزیران خارجه ایران، روسیه و ترکیه نشستی سه جانبه در مسکو برگزار کرده و بیانیه‌ای مشترک هم صادر کرده و دستیابی به راهکار سیاسی را خواستار شدند.

امروز روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز با اشاره به نشست مسکو نوشت که روسیه، ایران و ترکیه با یکدیگر درباره سوریه نشست برگزار کردند اما آمریکا را از حضور در آن محروم کردند.

طبق این گزارش، با توجه به دستاوردهای مهم نیروهای ارتش سوریه در میدان نبرد و برگزاری نشست بدون حضور قدرت‌های غربی، این توافقنامه در واقع تضمین می‌کند که «بشار اسد» تحت هر توافق حاصله، همچنان به حکومت در سوریه ادامه خواهد داد.

منظور کری این نبود که پنتاگون توافق سوریه را بر هم زد

کربی در بخش دیگری از این نشست، در پاسخ به سوالی در مورد مصاحبه اخیر «جان کری» وزیر خارجه آمریکا در مورد توافق با روسیه بر سر سوریه، گفت کری قصد نداشته پنتاگون را به بر هم زدن این توافق متهم کند.

وی گفت که کری قصد نداشته که اختلافات بین سازمانی در دولت آمریکا مسئله‌ای عادی است.

اواخر تابستان امسال در حالی که روسیه و آمریکا برای ایجاد اتاق مشترک عملیات در سوریه و بر زمین نشستن هواپیماهای سوری توافق کرده بودند، جنگنده‌های آمریکایی مواضع ارتش سوریه در دیرالزور را هدف قرار دادند.

همان زمان برخی از تحلیلگران این گزینه را مطرح کردند که احتمالا پنتاگون که به شدت مخالف این توافق بود، عمدا ارتش سوریه را هدف قرار داده تا توافق را بر هم بزند.

کری در مصاحبه با «بوستون گلوب» اظهاراتی را مطرح کرد که به نظر می‌رسد اذعان به عمدی بودن حمله به نیروهای ارتش سوریه در دیرالزور باشد.

او گفت: «متأسفانه ما در درون خودمان اختلافاتی داشتیم که اجرای آن را بسیار دشوار می‌کرد. اما من به این توافق باور داشتم و می‌توانست اثرگذار باشد.»

وی افزود: «اما افرادی را در داخل دولت خودمان داشتیم که به شدت مخالف انجام آن کار بودند. بابت آن مساله افسوس می‌خورم. فکر می‌کنم که [بر هم زدن توافق] اشتباه بود. تصور می‌کنم که اگر می‌شد آن کار را انجام دهیم، اکنون وضعیت کاملا متفاوت بود.»