کد خبر 670186
تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۰

برای اعتراف ظریف به اشتباهش در اعتماد به امریکایی‌ها تازه می‌خواستیم ضیافت مسئولیت‌پذیری بگیریم و خشنود فهمیدن اشتباه و امین دانستن نمایندگان مردم در اذعان به این اشتباه شویم که تکذیبیه شتابزده وزارت خارجه نشان داد که ... .

به گزارش مشرق، برای اعتراف ظریف به اشتباهش در اعتماد به امریکایی‌ها تازه می‌خواستیم ضیافت مسئولیت‌پذیری بگیریم و خشنود فهمیدن اشتباه و امین دانستن نمایندگان مردم در اذعان به این اشتباه شویم که تکذیبیه شتابزده  وزارت خارجه نشان داد که جریانی در دولت از انتشار این اعتراف رنجیده و تلاش می‌کند آن را با تأسف و تکذیب، پنهان کند. ظریف تأکید کرده حرف‌هایش در آن جلسه به بیرون درز نکند؛ سخنانی که حتی علنی گفتنش هم دردی از مردم دوا نمی‌کند، اما حداقل آنکه نوعی از حس همدردی و احساس توهین نشدن به شعور مخاطب را می‌تواند به مردم منتقل کند. اما دولت یازدهم می‌خواهد این  اعترافات در پستوی محرمانه‌ کمیسیون امنیت بماند و به گوش مردم نرسد. حتی اگر اظهار پشیمانی ظریف صرفاً مربوط به اعتمادی باشد که به قول کری در رفع تحریم‌های ISA کرده است، باز این نقطه‌ای مثبت در نگاه ظریف است و باید دولت یازدهم اجازه دهد این «نگاه بی‌اعتمادی به امریکا» که رئیس تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ما به آن اذعان می‌کند، به اطلاع مردم برسد و یا خود آقای ظریف اکنون که جریاناتی مانع انتشار صدای سخنان او در کمیسیون امنیت ملی مجلس می‌شوند، پشت تریبون قرار بگیرد و با مردم در این‌باره رودررو صحبت کند. 

«نه تأیید، نه تکذیب» همان تأیید است


بسیاری از نمایندگان مجلس و اغلب حامیان دولت در خانه ملت ترجیح داده‌اند در برابر ماجرای افشای سخنان ظریف در جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس سکوت کنند. آنهایی هم که سخنی گفته اند، تنها به نحوه انتشار سخنان ایراد گرفته‌اند که این سخنان در جلسه‌ای غیرعلنی گفته شده و ظریف هم اخلاقاً از نمایندگان خواسته جایی گفته نشود؛ اما کسی نتوانسته اصالت و صدق سخنانی را که کریمی قدوسی از ظریف نقل کرده، زیر سوال ببرد. برخی می‌گویند نه تأیید می‌کنند و نه تکذیب؛ و همین جمله برای اهل معنا در قضاوت صدق و کذب آن سخنان کافی است.  مثلاً در جلسه دیروز مجلس محمدرضا تابش نماینده اصلاح طلب مردم اردکان در مجلس در تذکری شفاهی می‌گوید: «بیان علنی موضوعاتی که در مجامع تخصصی مطرح می‌شود و همچنین صدور حکم قضایی در تریبون‌های رسمی خلاف مصلحت و مغایر با منافع و وحدت ملی است. » همین؛ او سخنی درباره دروغ بودن نقل قول‌ها از ظریف نمی‌گوید.

در کمیسیون امنیت برای استماع فایل اظهارات ظریف باز نشد


با وجود آنکه از قبل هماهنگ شده بود که در کمیسیون امنیت ملی مجلس جلسه استماع سخنان ظریف با حضور خبرنگاران برگزار شود، اما این اتفاق نیفتاد. کریمی قدوسی در جمع خبرنگاران به توضیح جزئیات نشست نمایندگان با ظریف پرداخت و پس از آن همراه با حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر، ابوالفضل ابوترابی نماینده تیران و کروند، اسماعیل سعیدی نماینده تبریز، عباس گودرزی نماینده بروجرد، سیدناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان و خبرنگاران روزنامه‌ها و خبرگزاری کشور قصد حضور در صحن اصلی کمیسیون را داشت که با در بسته مواجه شد!

جواد کریمی‌قدوسی پس از آنکه خبرنگاران به رغم هماهنگی‌های قبلی با در بسته اتاق اصلی کمیسیون امنیت ملی برای استماع نوار سخنان ظریف مواجه شدند، در جمع آنان با اشاره به تلاش‌های خود جهت قرار دادن نوار سخنان ظریف در اختیار خبرنگاران که مورد درخواست آنان بوده است، گفت: در پیگیری‌ها به من پاسخ داده شد که فعلاً نوار را نمی‌توانیم در اختیار خبرنگاران قرار دهیم که من گفتم پس فعلاً متن آن را پیاده کرده و به آنها بدهیم.


وی ادامه داد: بنده صبح با رئیس کمیسیون و هیئت رئیسه هماهنگ کردم که عده‌ای از خبرنگاران و 20 نفر از نمایندگان جهت استماع سخنان ظریف به کمیسیون بیایند و این موضوع هماهنگ شده بود و در این ساعت همیشه در این اتاق باز بوده است. تقریباً نیم ساعت است که ما پشت این در ایستاده‌ایم و کسی هم به تلفن جواب نمی‌دهد.

سخنان ظریف غیرطبقه‌بندی بوده است مردم باید آن را بدانند


کریمی قدوسی با تأکید بر اینکه سخنان ظریف غیرطبقه‌بندی بوده و مسائل مطرح شده در آن کاملاً عادی است، خاطرنشان کرد: آن بخشی که احتمال دارد محرمانه باشد حذف می‌کنیم و من هم در جمع‌بندی خود نمی‌آورم. حتماً مردم باید محتوای سخنان ظریف را بدانند و رسانه ملی هم باید این بخش از نوار را با دعوت خود آقای ظریف پخش کند و خودشان توضیح دهند که چرا در اعتماد به جان کری وزیر خارجه امریکا اشتباه کردید؟ و از این به بعد چه باید بکنید.


وی اظهار داشت: این خواسته‌ای به‌جا بوده و جزو وظایف ماست. بر اساس قانون و آیین‌نامه حق داریم درباره مذاکرات کمیسیون مصاحبه کنیم؛ این عین متن آیین‌نامه داخلی است. مصونیت به نمایندگان در دو جا در قانون داده شده است؛ یکی در صحن علنی و دوم مطرح کردن محتوای کمیسیون‌ها در گفت‌وگو با رسانه‌ها.  وی خاطرنشان کرد: هدف ما حمایت و نیز حفظ و بقای دستاوردهای عظیم و افزایش وحدت ملی است و جای نگرانی ندارد؛ این نوار حتما باید پخش شود الان من همه محتوای آن را پخش کردم و تا فردا صبح (یک‌شنبه) عین متن نوار که پیاده کردم، منتشر می‌کنم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به اینکه طبق آیین‌نامه، اکنون دبیر کمیسیون امنیت ملی باید اینجا باشد ولی حضور ندارد، گفت: ایشان تلفن خود را جواب نمی‌دهد و ظاهراً به ایشان دستور دادند که در کمیسیون را ببندند.

پیگیری‌ها برای انتشار متن کامل سخنان ظریف


عده‌ای دیگر از نمایندگان مجلس اما راهی دیگر در پیش گرفته‌اند. آنها به رئیس مجلس نامه نوشته‌اند و خواستار انتشار سخنان کامل محمد جواد ظریف در کمیسیون امنیت ملی مجلس شده‌اند.
حسینعلی حاجی‌دلیگانی می‌گوید: «نمایندگان با جمع‌آوری امضا طی درخواستی از رئیس مجلس می‌خواهند که فایل صوتی و متن مشروح مذاکرات جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با وزیر امور خارجه در خصوص مذاکرات هسته‌ای را منتشر کنند. این تصمیم پس از مواجه شدن نمایندگان و خبرنگاران با بسته کمیسیون امنیت ملی که بنا بود فایل صوتی مذکور با حضور خبرنگاران و تعدادی از نمایندگان در آنجا پخش شود، اتخاذ شد.»

و کلام آخر آنکه آیا می‌شود جشن تولد برجام را علنی گرفت و ناکامی آن را محرمانه؟ دانستن دیگر حق مردم نیست؟ یا آنکه در آستانه انتخابات ظریف از سخن گفتن با مردم و گفتن واقعیات منع شده است؟
باید منتظر ماند. این داستان گویا همچنان ادامه دارد.

 

منبع: جوان