تحلیلگر انگلیسی تاکید کرد بعد از تراژدی سوریه دیگر انقلاب عربی در منطقه رخ نخواهد داد و ارتش «بشار اسد» رئیس جمهور این کشور، «سوریه جدید» را ساخته و آینده‌اش را تعیین خواهد کرد.

به گزارش مشرق، روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» در یادداشتی به قلم تحلیلگر برجسته «رابرت فیسک» که شخصا در خاورمیانه و بحران سوریه حضور دارد، به بررسی تاثیر پیروزی ارتش سوریه در حلب بر روند شورش‌ها در کشورهای عربی پرداخته و مدعی شد با تراژدی سوریه، دیگر دیگر هیچ انقلاب عربی در منطقه رخ نخواهد داد.

در ابتدای این یادداشت با اشاره به اینکه روسیه، ایران و مذهب تشیع اکنون آینده منطقه را تعیین خواهند کرد، آمده است: «بشار اسد» رئیس جمهور هنوز نمی‌تواند غریو پیروزی سر دهد ولی در حال برنده شدن است...زمانی که نیروهای دولتی به شرق حلب حمله کردند، (رسانه‌های) دنیا آن را بصورت یک جنایت جنگی جلوه دادند. از گفتن اینکه جنایت جنگی در هر دو طرف رخ می‌دهد، خسته شده‌ام.

فیسک با بیان اینکه رسانه‌های غربی، داستان حلب را وارد یک دوره تکراری و قدیمی کرده‌اند، توضیح داد: مدافعان افراطی تکفیری حلب بعنوان شورشیان عادی و قابل قبول توصیف شده اما مهاجمان (نیروهای مقاومت) را به قاتلان صرب (که در بوسنی و هرزگوین نسل کشی کردند) یا خلبان‌های جنگنده‌های ارتش «صدام حسین» دیکتاتور عراق که بمب‌های شیمیایی را (بر روی شهرهای ایران) انداختند؛ تشبیه شدند.

در ادامه این یادداشت آمده است: روسیه متوجه شد که «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا و لیبرال‌های گریان اروپایی درباره لزوم سرنگونی اسد بلوف می‌زدند؛ کسی که برخلاف همتای اوکراینی‌اش در زمان کودتا از کشور نگریخت و با ماندن از ارتش سوریه حمایت کرد...ارتش سوریه مفتخر است که همزمان در 80 جبهه با داعش، جبهة النصره و دیگر گروه‌های افراطی مبارزه کرده است.

ایندیپندنت با بیان اینکه رزمندگان حزب‌الله که برای کمک به ارتش سوریه آمده بودند بهتر از آنها در میدان جنگ ظاهر شدند، افزود: مستشاران نظامی ایران نیز دانش زیادی درباره نبرد در فضای باز دارند...اما بعد از 5 سال جنگ، ارتش سوریه هنوز در تلاش است. نیروهای داعش و النصره که بخش‌هایی را در ریف شرقی «دیر الزور» محاصره کردند به احتمال زیاد هدف بعدی (ارتش سوریه) است...و این خود ارتش است که بعد از پایان جنگ «سوریه جدید» را خواهد ساخت و آینده آن را تعیین خواهد کرد.

این تحلیلگر برجسته انگلیسی ضمن «فاسد» خواندن دولت ترکیه که مخالف بشار اسد است، تاکید کرد: چه درمیان مخالفان و معارضان، چه درمیان تروریست‌ها و همچنین بین ترک‌ها دیگر کسی نیست که بخواهد او را در میدان جنگ به چالش بکشد...«فرانسوا اولاندِ ضعیف» و متحدان اروپایی‌اش ( و واشنگتن) همچنان به سیاست‌های ضعیف و ناقص خود در قبال سوریه ادامه می‌دهند و نمی‌دانند وضعیت میدانی چیست.

فیسک در پایان اذعان می‌کند «قدرت توهم» برای غرب بیشتر اهمیت دارد و رسانه‌های غربی بجای پوشش خبری بازپس‌گیری حلب و تلفات سنگین آمریکا و متحدانش در موصل، روی «هیولا» نشان دادن روس‌ها در حلب تمرکز کردند...و اگر آمریکایی‌ها و اعراب خلیج فارس بخواهند خود را دوباره در سیاست‌های خاورمیانه دخیل کنند، باید به «ولادیمیر پوتین» (رئیس جمهور روسیه) یا اسد پیام دهند.