کد خبر 670749
تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۳

معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: بیش از 12 سال طول کشید تا توانستیم با تکیه بر توانمندی های بومی ناوشکن کاملا ایرانی جماران و دماوند را بسازیم و ناوشکن سهند نیز تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد.

به گزارش مشرق، امیر دریادار پیمان جعفری تهرانی یکشنبه شب در نشست سیاسی بصیرت در مدرسه علمیه معصومیه قم، با اشاره به ایفای نقش سیاسی ارتش و نمایش عزت و اقتدار کشورمان در میان کشورهای منطقه و جهان، اظهار داشت: امروز ناوشکن های جمهوری اسلامی ایران همانند یک سفارتخانه سیار بوده و قابلیت های آنها از یک سفارتخانه نیز بیشتر است.
 
وی به اهمیت دریا در ابعاد اقتصادی اشاره کرد و اظهار داشت: بزرگترین و تاثیرگذارترین شهرها در کشورهای پیشرفته در ساحل قرار گرفته اند و کشورها با استفاده از دریا و بنادر به توسعه اقتصادی دست یافته اند، اما در کشورمان اینگونه نیست و باید تلاش کنیم عقب افتادگی های جدی در این حوزه را جبران کنیم.
 
وی با اشاره به تقسیم بندی دریاها به لحاظ حقوقی خاطرنشان کرد: 31 درصد مرزهای جمهوری اسلامی ایران یعنی 2 هزار و 400 کیلومتر مرزهای آبی هستند که بیش از 93 درصد از واردات و صادرات کشورمان از همین مرزهای آبی صورت می گیرد.
 
معاون نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه برای تبدیل شدن به یک کشور قدرتمند دریایی شش عامل موقعیت جغرافیایی، مشخصات فیزیکی، وسعت دریای سرزمینی، جمعیت بنادر، ویژگی های مردم ساحل نشین و سیاست های دولت اهمیت دارد، اظهار داشت: مسئولان و دولتمردان باید هرچه بیشتر برای استفاده از ظرفیت های گسترده دریایی در کشورمان برنامه ریزی داشته باشند.
 
وی با بیان اینکه از ظرفیت های اقتصادی دریای خزر به عنوان بزرگترین دریاچه جهان تاکنون به خوبی استفاده نکرده ایم، اظهار داشت: پنج تنگه حساس و راهبردی جهان در این منطقه و در اقیانوس هند وجود دارد که عمده نفت و گاز جهان از این تنگه ها به ویژه تنگه هرمز با عبور روزانه 17 میلیون بشکه نفت جابجا می شود.
 
جعفری تهرانی با بیان اینکه قدرت دریایی یک کشور به ناوگان نظامی، ناوگان تجاری و زیرساخت های سخت و نرم دریایی آن کشور بستگی دارد، خاطرنشان کرد: امروز گستره مأموریت نیروی دریایی ارتش به بیش از 2 میلیون کیلومتر مربع گسترش یافته و ناوهای جمهوری اسلامی ایران در بندر دوربان آفریقای جنوبی حضور داشته و پرچم کشورمان در آب های بین المللی در اقیانوس هند، اقیانوس آرام و دریای مدیترانه به اهتزاز درآمده است.
 
وی با بیان اینکه امروز درتامین تجهیزات و قطعات و نیروی انسانی به هیچ عنوان نیازمند بیگانگان نبوده و در بسیاری از حوزه ها به خودکفایی دست یافته ایم، تصریح کرد: بیش از 12 سال طول کشید تا توانستیم با تکیه بر توانمندی های بومی ناوشکن کاملا ایرانی جماران و دماوند را بسازیم و ناوشکن سهند نیز تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد.
 
معاون نیروی دریایی ارتش با اشاره به تفاوت های تجهیزات نظامی کشورمان و کشورهای غربی، تصریح کرد: ظرفیت نیروی انسانی جمهوری اسلامی ایران بسیار بالاتر است و به طور قطع وجود نیروهای جان بر کف دارای بصیرت و شجاعت باعث اثربخشی دهها برابری تجهیزات نظامی می شود.
 
وی با بیان اینکه امروز به برکت اقتدار نظامی و قدرت موشکی به امنیت کامل دست یافته ایم و به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس قدرت مقابله نظامی با ایران اسلامی را ندارند، اظهار داشت: ناو هواپیمابر از ظرفیت هایی است که در اندیشه آن هستیم و پس از آنکه در ساخت تجهیزات نظامی در داخل کشور به موفقیت های چشمگیری دست یافته ایم، گام به گام به آن هم نائل می شویم.
 
جعفری تهرانی با بیان اینکه راه ما همان راه امام حسین(ع) است و عملکرد جهادی، شجاعانه و مخلصانه نیروی دریایی ارتش این را به اثبات رسانده است، گفت: امروزه دشمنان که از تهاجم نظامی به شدت مأیوس شده اند، به دنبال تهاجم فرهنگی و جنگ نرم بوده و باید با علم و بصیرت در برابر این تهاجم ایستادگی کنیم.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت نهم دی ماه، بصیرت را همچون قطب نمای حرکت در اوضاع پیچیده دانست و گفت: اگر بصیرت نداشته باشیم، مسیر خود را گم خواهیم کرد و تشخیص نمی دهیم که به چه سمتی در حال حرکت هستیم.
 
معاون نیروی دریایی ارتش با اشاره به اهمیت دریا از نگاه قرآن و تاریخ، خاطرنشان کرد: حدود 30 درصد از وسعت زمین را خشکی و 70 درصد را دریاها تشکیل داده است و به همین نسبت در آیات قرآن کریم از کلمات بر و بحر استفاده شده است.
 
وی با اشاره به رشادت ها و شجاعت های دریادلان نیروی دریایی ارتش در دوران دفاع مقدس، گفت: نیروی دریایی پیش از شروع جنگ تحمیلی با رصد تحرکات رژیم بعث عراق، برای دفاع از میهن اسلامی آمادگی داشت و نیروهای متجاوز را از دست اندازی به بنادر جنوبی کشور ناکام ساخت.
 
جعفری تهرانی با اشاره به انجام سه عملیات اشکان، شهید صفری و مروارید از سوی نیروی دریایی ارتش در روزهای ابتدایی جنگ تحمیلی، گفت: در این عملیات ها پایانه های نفتی و نیروی دریایی عراق منهدم شد و نیروی دریایی ارتش در طول جنگ بیش از 10 هزار کشتی تجاری و نفتکش کشورمان را اسکورت کرد و فقط 250 کشتی مورد اصابت موشک قرار گرفت که 20 فروند آنها غرق شد.
 
وی در پایان تصریح کرد: نیروی دریایی ارتش در عملیات های مهم دفاع مقدس از جمله در مقاومت 34 روزه خرمشهر، دفاع از آبادان در دوران محاصره و عملیات های ثامن الائمه، بیت المقدس، خیبر، بدر و والفجر هشت به خوبی نقش آفرینی و جانفشانی کرد.