کد خبر 670773
تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۷

ابوالحسن فیروز آبادی گفت: هویت دارندگان کانال های بالای 5000 عضو به دلیل تأثیر گذاری اجتماعی، فرهنگی، سیاسی باید مشخص باشد در غیر این صورت با متخلفین برخورد قانونی خواهد شد.

به گزارش مشرق، دبیر شورای عالی فضای مجازی حدود 20 روز پیش محمود واعظی وزیر ارتباطات از ساماندهی کانال های بالای 5000 عضو خبر داد.
 
وی اعلام کرد: با توجه به اینکه مردم باید به اخباری که در این کانال‌ها منتشر می‌شود، اعتماد داشته باشند، تصمیم گرفته شد تا کانال‌هایی که بیش از تعداد مشخص عضو دارند، ملزم به دریافت مجوز شوند.
 
در همین خصوص با ابوالحسن فیروز آبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی گفتگویی داشتیم.
 
فیروزآبادی در مورد تعداد کانال های تلگرامی اعلام کرد: بین 150 تا 160 هزار کانال تلگرامی به زبان فارسی داریم که یازده هزار مورد از این کانال‌ها بالای 5000 عضو دارند.
 
رئیس مرکز ملی فضای مجازی ادامه داد: در تابستان به دلیل اوقات فراغت نسل جوان و همچنین مناسبات مختلف مثل ایام محرم و صفر تعداد کانال ها افزایش پیدا می کند.
 
سامانه ثبت نام مدیران کانال های تلگرامی راه اندازی می شود
 
وی با بیان اینکه متأسفانه عمده کاربران ایرانی عضو شبکه های اجتماعی و پیام رسان های خارجی هستند و در تلگرام حدود 24 میلیون عضو ایرانی فعالیت دارند گفت: به همین دلیل شورای عالی فضای مجازی اخیرا تصمیم گرفت تا هویت دارندگان کانال های بالای 5000 عضو به دلیل تأثیر گذاری اجتماعی، فرهنگی، سیاسی را مشخص کند در غیر این صورت برخلاف قانون عمل کرده اند و با متخلفین برخورد قانونی خواهد شد.
 
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به طراحی سامانه ثبت نام مدیران کانال های تلگرامی گفت: احراز هویت صاحبان کانال از طریق این سامانه ای انجام می شود که تا چند روز آینده با همکاری وزارت ارشاد راه اندازی خواهد شد.
 
وی اظهار داشت: در این سایت دارندگان کانال مشخصات خود را اعلام میکنند تا مردم با مراجعه به آن به صورت مطمئن از کانال ها استفاده کنند.
 
فیروز آبادی همچنین در مورد تصمیم گیری برای روند ثبت نام صاحبان کانال های ضد دین و برخلاف ضوابط قانون و شرع و همچنین کانال هایی با مدیریت افراد ضد انقلاب اشاره کرد و گفت: در مراحل بعدی ثبت نام اگر این کانال ها احراز هویت نشوند تمهیدات خاصی اندیشیده شده تا از قواعد خاصی پیروی کنند.
 
دبیر شورای عالی فضای مجازی در مورد پیشرفت شبکه های اجتماعی و پیام رسان های داخلی گفت: بحث توسعه شبکه ارتباطی در سالهای اخیر باعث افزایش تعداد اعضای شبکه های اجتماعی شده است و عمده فعالیت این اعضا در چند شبکه خارجی مثل تلگرام، اینستاگرام و واتس اپ خلاصه شده که این موضوع نیاز به راه اندازی شبکه های داخلی را بیشتر نشان می دهد.
 
فیروز آبادی در پایان گفت: خوشبختانه به دلیل موضع گیری های اخیر مسئولین و دغدغه آن ها در شبکه های اجتماعی فضای داخل کشور برای ارتقای شبکه های داخلی فراهم شده تا جایی که اکنون 10 شبکه اجتماعی و پیام رسان داخلی فعالیت می کنند اما نیاز به توجه بیشتر دارند.