کشورهای روسیه،‌ چین و پاکستان در مورد افزایش نفوذ گروه تروریستی داعش در افغانستان و وخیم شدن وضعیت امنیتی در این کشور هشدار دادند.

به گزارش مشرق به نقل از رویترز، کشورهای روسیه،‌ چین و پاکستان در مورد افزایش نفوذ گروه تروریستی داعش در افغانستان و وخیم شدن وضعیت امنیتی در این کشور هشدار دادند.

وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که نمایندگانی از سه کشور فوق الذکر در مسکو با یکدیگر دیدار کردند و موافقت نمودند تا دولت افغانستان را در آینده برای شرکت در یک چنین مذاکراتی دعوت نمایند.

«ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه پس از این نشست سه جانبه به خبرنگاران گفت: «[سه کشور چین، پاکستان و روسیه] نگرانیهای ویژه خود را از رشد و  نمو فعالیتها در کشوری که محل اقامت گروههای افراط گرایی همچون شاخه افغانی داعش است، ابراز کردند».    

از زمان سرنگونی رژیم طالبان به دست نیروهای افغانی تحت حمایت آمریکا، تاکنون بیش از پانزده سال است که حدود ده هزار نیروی نظامی آمریکایی در افغانستان حضور دارند؛ با این حال، آمریکا به مذاکرات سه جانبه مسکو دعوت نشد.

کابل همواره از حضور در این نشست سه جانبه- که سومین گردهمایی در نوع خود میان سه کشور روسیه،‌ چین و پاکستان بود- محروم شده است که این امر به نگرانیهای واشنگتن در خصوص عدم نقش آفرینی این کشور در مذاکراتی با محور آینده افغانستان دامن می زند.

مقامات کابل و واشنگتن مدعی شده اند که روسیه در حال تعمیق پیوندهای خود با طالبان است؛ شورشیانی که همچنان با دولت مرکزی افغانستان در حال نبرد هستند. اما مسکو اتهام کمک رسانی به شورشیان را رد کرده است.

زاخاروا گفت که روسیه، چین و پاکستان «بر وخامت وضعیت امنیتی (در افغانستان) تأکید کرده اند».

سه کشور مزبور «به منظور حذف اسامی برخی از شخصیتها از فهرست تحریمها که با هدف پیشبرد یک گفتگوی مسالمت آمیز میان کابل و طالبان صورت می گیرد؛ بر یک رهیافت منعطف و قابل تغییر» توافق کردند.

«اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان ماه گذشته از سازمان ملل خواست تا رهبر جدید طالبان را به فهرست تحریمهای خود بیافزاید؛ امری که به فرآیند کُند صلح در این کشور آسیب رساند.

اوایل روز سه شنبه، «احمد شکیب مستغنی» سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان گفت که کابل بطور درست و رضایتبخشی در جریان مذاکرات مسکو قرار نگرفته است. وی در ادامه افزود که «[برگزاری] مذاکرات پیرامون وضعیت افغانستان آنهم بدون حضور افغانها حتی اگر با حسن نیت انجام شود، به وضعیت موجود کمکی نخواهد کرد و حتی هدف و نیت واقعی این گونه مذاکرات را به زیر سئوال می برد».

گفتنی است که با بالا بودن نرخ تلفات نیروهای افغان- بیش از ۵۵۰۰ کشته در هشت ماهه نخست سال ۲۰۱۶- مراکز تعدادی از استانهای افغانستان در سال جاری تحت نفوذ طالبان قرار گرفت.

افزون بر این،‌ در سال میلادی گذشته یک شاخه از گروه تروریستی داعش مسئولیت تعدادی از حملات تروریستی را در این کشور برعهده گرفت.