کد خبر 672691
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۶

«سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اعلام کرده است که هفت گروه اپوزیسیون که متشکل از 60 هزار نیروی مسلح می‌شوند توافق آتش‌بس با دولت بشار اسد را پذیرفته‌اند.

  به گزارش مشرق، طبق اعلام صریح ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، داعش و النصره شامل این آتش‌بس نمی‌شوند. روس‌ها اعلام کرده‌اند که هفت گروه مخالف بشار اسد که جمعاً 60 هزار جنگجوی مسلح دارند آتش‌بس را پذیرفته‌اند. آتش‌بس از بامداد روز جمعه اجرا شد.

روزنامه حریت ترکیه با تحلیل آتش‌بس در سوریه، سه سؤالی اساسی در این خصوص مطرح کرده و پاسخ داده است:

1- کدام یک از گروه‌های مخالف بشار اسد آتش‌بس را پذیرفته‌اند؟

«سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اعلام کرده است که هفت گروه اپوزیسیون که متشکل از 60 هزار نیروی مسلح می‌شوند توافق آتش‌بس با دولت بشار اسد را پذیرفته‌اند. اسامی این گروه‌ها عبارت‌اند از:
فیلق الشام: با ٤ هزار نفر فرد مسلح که در حلب، ادلب، حماه و حمص فعالیت دارد و وابسته به ارتش آزاد سوریه است.
احرار الشام: با ١٦ هزار فرد مسلح که در دمشق، درعا، ادلب، لاذقیه، حماه و حمص فعالیت دارد.
جیش الاسلام: با 12 هزار فرد مسلح که در دمشق، درعا، دیرالزور، لاذقیه، حماه و حمص فعالیت دارد.
ثوار الشام: با ٢٥ فرد مسلح که در ادلب و لاذقیه فعالیت دارد و وابسته به ارتش آزاد سوریه است.
جیش المجاهدین: با ٨ هزار فرد مسلح که در ادلب و حماه فعالیت دارد و وابسته به ارتش آزاد سوریه است.
جیش ادلب: با ٦ هزار فرد مسلح که در حومه ادلب فعالیت دارد و وابسته به ارتش آزاد سوریه است.
الجبهه الشامیه: با ٣ هزار فرد مسلح که در ادلب و دمشق فعالیت دارد و وابسته به ارتش آزاد سوریه است.

2- کدام گروه‌ها شامل آتش‌بس نمی‌شوند:

طبق اعلام دولت سوریه، داعش، جبهه فتح الشام (با نام قبلی النصره) و گروه‌های وابسته به این دو گروه شامل آتش‌بس نخواهند شد. طبق بیانه وزارت خارجه ترکیه گروه‌هایی که از طرف سازمان ملل متحد به عنوان گروه‌های تروریستی شناخته می‌شوند شامل آتش‌بس سوریه نخواهند شد. داعش و النصره از طرف سازمان ملل متحد به عنوان گروه‌های تروریستی شناخته می‌شوند.

هم اکنون داعش در الباب با ترکیه و ارتش آزاد سوریه، در تدمر با دولت بشار اسد و در حومه رقه با شبه نظامیان کُرد یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) در حال جنگ است. جبهه النصره هم با کنترل بخشی از ادلب، بیش از 15 هزار جنگجوی مسلح دارد که پس از داعش بزرگ‌ترین گروه تروریستی در سوریه محسوب می‌شود.

3- آیا منطقه غوطه واقع در شرق دمشق هم شامل آتش‌بس می‌شود؟

جبهه اسلامی وابسته به عربستان سعودی کنترل منطقه غوطه واقع در شرق دمشق را بر عهده دارد. دولت بشار اسد در هفته‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای پیشروی در این منطقه داشته است. یک رسانه نزدیک به دولت بشار اسد خبر داد که در چند روز گذشته ارتش سوریه دستاوردهای بزرگی در غوطه به دست آورده است. طبق توافق آتش‌بس منطقه غوطه هم شامل این آتش‌بس می‌شود اما «منیر السیّال» رهبر سیاسی احرار الشام طی بیانیه‌ای اعلام کرد که روسیه خواستار آتش‌بس در سراسر سوریه شده است که شامل منطقه غوطه هم می‌شود، اما این درخواست از طرف ما رد شده است.