به گزارش مشرق، «علی مقصود»، کارشناس نظامی سوریه جنایت تروریست ها در قطع آب دمشق را پاسخ وحشیانه آنها به پیروزی بزرگ جبهه مقاومت در حلب توصیف کرد.
وی تصریح کرد: فتح حلب نقشه تروریسم را در سوریه پاره کرده و کشورهای حامی گروه های تروریستی و در راس آن عربستان و قطر و گردانندگان آنها و غربی ها را خارج از معادلات منطقه ای و بین المللی قرار داد.
کارشناس سوری گفت: حامیان تروریسم و بخصوص عربستان پس از اینکه آخرین تیرهای ترکش خود را در حلب شلیک کرده و نتوانستند جلوی شکست دردناک خود را بگیرند و پس از اینکه ترکیه از میان آنها به تفاهم و توافق با ایران و روسیه دست یافت و ایادی مسلح خود در سوریه را به سمت راهکار سیاسی کشاند، احساس کردند دچار خسران عظیمی شده اند.
مقصود گفت: از همین رو رژیم آل سعود مزدوران وفادارش در سوریه را که آمریکا و غربی ها آنها را معارضان میانه رو می خواند تحریک کرد که خطوط لوله تامین آب دمشق را منفجر و آن را آلوده کنند تا از این طریق دولت سوریه را به دردسر اندازند، بنابراین دولت سوریه تصمیم به مقابله نظامی با این گروه های تروریستی در ریف دمشق گرفت.
کارشناس سوری گفت: رهبری سوریه چون از شدت خباثت این تروریست ها و احتمال انفجار منابع آب نبع الفیجه و وقوع فاجعه ای جبران ناپذیر به دست آنها آگاه است دست به عملیات پاکسازی منطقه النبع و پیرامون آن زد.
مقصود گفت: عملیات مذکور طی چند مرحله اجرا شد که نخستین آن در هم کوبیدن محل تجمع تروریست ها در اطراف چاه های آب منطقه نبع الفیجه بود که این امر منجر به تسلیم بسیاری از عناصر تروریستی شد.
وی افزود: ارتش سوریه هفته گذشته با کمک اهالی روستاهای همجوار نبع الفیجه نیز از سه محور حمله ای به این منطقه انجام داد که محور اول جبهه التکیه و النبی هابیل و محور دوم از سمت دیر قانون و محور سوم از شهرک بسیمه بود که این عملیات موجب غافلگیری تروریست ها و ترک مواضعشان در نزدیکی نبع الفیجه شد به گونه ای که ارتش سوریه به این منطقه پیشروی کرده و توانست آنجا را از صحنه درگیری ها دور کند.
آتش بس در وادی بردی به درخواست تروریست های محلی برقرار شد
کارشناس سوری گفت: شمار زیادی از افراد مسلح در وادی بردی از طریق اهالی این منطقه با فرماندهی ارتش تماس گرفته و خواهان خلاص شدن از چنگ جبهه النصره شدند که آنها را وادار به جنگ زیر لوای خود می کند و ارتش سوریه هم به آنها اجازه عقب نشینی و خروج از درگیری داده است.
وی افزود: با این وجود هنوز شمار زیادی از افراد مسلح منتظر پیشروی ارتش به مواضعشان هستند تا به ارتش ملحق شده و از چنگ سرکرده های جبهه النصره و دیگر گروه های تروریستی خلاصی یابند.
کارشناس سوری گفت: این افراد مسلح به این حقیقت رسیده اند که فریب سرکرده های خود را خورده اند که آنها را در لحظات سرنوشت ساز نبرد رها می کنند.
مقصود با بیان اینکه استراتژی ارتش سوریه در عملیات نظامی فتح بابی برای آشتی ملی در این منطقه بود، گفت: تروریست ها در ریف دمشق تسلیم شده وبسیاری از آنها هم اینک از تحت تسلط تروریست های بیگانه خارج شده و از آمار تلفات خود کم کردند .
از ساعت 9 صبح امروز شنبه آتش بس در منطقۀ وادی بردی آغاز شد تا گروه های مهندسی برای رسیدگی به وضعیت منابع آب آلوده شده در نبع الفیجه وارد منطقه شوند.
تروریست ها از چند روز پیش این منابع را که عمدۀ آب دمشق را تأمین می کنند، آلوده کرده اند که در نتیجۀ آن، آب دمشق قطع شده است.
قرار است پس از تعیین وضعیت منابع آب در نبع الفیجه گفت وگوها در منطقه در چارچوب آشتی ملی ادامه یابد.
راهکار سیاسی بدون سرکوب همه تروریست ها بی معناست
در همین حال «عونی الحمصی«، پژوهشگر روابط بین الملل سوریه اظهار داشت: اقدامات تروریستی که امروز در سوریه روی می دهد ثابت می کند که به رغم توافق های بین المللی اخیر، کشورهای حامی تروریسم همچنان بر تروریسم تکیه داشته و می خواهند از طریق آن بر دولت و ملت سوریه و کشورهای دوست آنها فشار وارد کنند.
وی افزود: انفجارهای اخیر به ضرس قاطع نشان داد که گروه های تروریستی رفتار خود را عوض نکرده اند و چیزی در سوریه به نام معارض میانه رو وجود ندارد بلکه آنها گروه های تروریستی هستند که دستورات اربابان سعودی، آمریکایی، ترکیه ای و قطری خود را پیاده می کنند.
الحمصی گفت: توافق ایجاد آتش بس در سوریه از این رو حاصل شده که امروز دنیا به ضرورت حل سیاسی و کنار گذاشتن راه حل نظامی معتقد است.
پژوهشگر سوری تاکید کرد: طی شش سالی که از عمر جنگ در سوریه می گذرد کشورهای حامی تروریسم هر چه می توانستند بر دولت سوریه برای نابودی این کشور و اجرای نقشه های تروریستی خود فشار آوردند و آمریکا نیز امروز به دنبال ترسیم مجدد نقشه منطقه با تکیه بر تروریسم است اما سوریه این توطئه آنها را ناکام گذاشته و خواهد گذاشت.
الحمصی گفت: پس از اینکه شکست ایادی تکفیری غرب در سوریه توافق های جدیدی بر مبنای احترام تقابل و عدم مداخله در امور داخلی کشورها حاصل خواهد شد و افکار عمومی دنیا و بخصوص غرب متحول می شود چون دنیا متقاعد شده که مبارزه با تروریسم از ضروریات حفظ ثبات و امنیت داخلی کشورهایشان است .
پژوهشگر سوری گفت: از همین روست که می بینیم تروریسمی که سوریه را هدف گرفته ترکیه، غرب و آمریکا را نیز هدف می گیرد بنابراین امروز جامعه بین المللی باید در کنار دولت سوریه قرار بگیرد که از تجربه بالایی در مبارزه با این نوع از تروریسم برخوردار است
وی با بیان اینکه هیچ کشور یا ائتلاف بین المللی نمی تواند قبل از سرکوب افکار تکفیری مبتنی بر قتل و نابودی بر تروریست ها فائق آید، افزود: امروز وقت آن رسیده که جامعه بین المللی این واقعیت را درک کند.
الحمصی تاکید کرد: انفجارهای اخیر در جبله و طرطوس نشان می دهد که هنوز برخی کشورهای حامی تروریسم بر بقایای ایادی تکفیری خود برای ایجاد حالتی از ترس و وحشت در بین شهروندان سوری تکیه کرده اند تا بدین ترتیب دولت سوریه را برای رسیدن به دستاوردی سیاسی در آستانه یا غیر آنجا تحت فشار قرار بدهند.
پژوهشگر سوری گفت: اما تصمیم روسیه، سوریه و ایران برای مبارزه با تروریسم قطعی است و راه حل سیاسی بدون سرکوب همه تروریست ها بی معناست.
آزادسازی إدلب زمان زیادی نمی برد
«کمال الجفا»، کارشناس نظامی و ناظر اتاق عملیات حلب سوریه اظهار داشت: نبردهای بزرگ در سوریه با پیروزی در حلب و اخراج تروریست ها از آنجا پایان پذیرفته و مهم ترین نتیجه آن نشستن ترکیه پای میز هماهنگی با متحدان سوریه یعنی ایران و روسیه است.
وی با بیان اینکه پیروزی حلب و چرخش مواضع ترکیه موجب بروز صف بندی های جدید در صفوف گروه های تروریستی محلی سوریه شده گفت: این تروریست ها وقتی متوجه خیانت سرکرده های اجنبی خود شده و دیدند ترکیه هم دست از حمایت آنها کشیده دیگر برای جنگ با دولت سوریه روحیه و امیدی نداشته و تصمیم به زمین گذاشتن سلاح گرفتند.
الجفا گفت: تلاش ها برای کشاندن اهالی شهر إدلب به خیابان ها و برپایی تظاهرات برای اعلام همبستگی با تروریست هایی که از حلب بیرون رانده شدند و بهره برداری رسانه ای از عناوین انسان دوستانه موفقیت آمیز نبود.
کارشناس سوری تاکید کرد: ساکنان ادلب که پیش از این هم میزبان تروریست ها و خطرات آنها برای محل زندگیشان بودند با انتقال تروریست ها به إدلب موافق نبودند چون از عناصر بیگانه حاضر در بین تروریست ها و بخصوص وابستگان به ترکیه نفرت داشتند تا جایی که بسیاری از اهالی إدلب بر در و دیوار خانه ها، مدارس و مناطقشان شعارهایی ضد گروه های مسلح وابسته به ترکیه و اردوغان نوشته اند.
الجفا از همکاری اطلاعاتی بزرگ ساکنان محلی إدلب با ارتش سوریه در مدت پس از آزادی حلب خبر داد و گفت: آنها اطلاعاتی را درباره تحرکات تروریست ها در اختیار دستگاه های امنیتی سوریه قرار دادند که به ضربه زدن به عمق راهبردی تروریست ها در إدلب کمک می کند.
کارشناس سوری در پایان سخنان خود با بیان اینکه آزادی إدلب از زمان آغاز آن زمان زیادی نخواهد برد، گفت: می توان مساله إدلب را از طریق سیاسی و طی همکاری با اهالی و تلاش های دولت سوریه حل و فصل کرد و چه بسا پس از سرکوب نفوذ خارجی در إدلب که به تدریج در حل کم شدن است إدلب هم به جریان آشتی ملی سوریه بپویندد.