به گزارش مشرق، خراسان نوشت: اولين نشست خبري مصطفي محمد نجار، وزير کشور دولت دهم که از حدود پانزده روز پيش توسط رئيسجمهور به عنوان دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور منصوب شده است، ظهر روز پنجشنبه گذشته در اتاق جلسات فرماندهي انتظامي استان برگزار شد. در حالي که رسانههاي مختلف براي حضور در اين نشست دعوت شده بودند، هنگام ورود برگهاي که يک سؤال بر روي آن نوشته شده بود در اختيار خبرنگاران به صورت جداگانه قرار گرفت!
پس از حضور خبرنگاران در اتاق جلسات مشخص شد که اين برگهها و سؤالات در اختيار تمام خبرنگاران قرار گرفته است و وزير کشور نيز از روي برگهاي که جلوي او قرار داشت، پاسخها را به همه اعلام ميکرد. نکته ديگر اينکه در اين نشست خبر، خبرنگاران با دعوتنامههايي که در دست داشتند، وقتي به در ورودي ستاد فرماندهي مراجعه کردند مورد بازرسي بدني قرار گرفتند و براي ورود حتي تلفن همراه برخي خبرنگاران که از آن براي ضبط مصاحبه استفاده ميکنند، گرفته شد.
ساعت برگزاري اين نشست خبري بر روي دعوتنامهها با قيد کلمه «رأس ساعت 10» اعلام شده بود، اما دبير ستاد مبارزه با مواد مخدر با 64 دقيقه تأخير در ساعت 11 و 4 دقيقه در محل تأخير در ساعت 11 و 4 دقيقه در محل نشست حضور يافت.
در اين نشست، خبرنگار «ايسنا» از مصطفي محمد نجار با طرح دو سؤال درباره رويکرد و نقشه راه ستاد مبارزه با مواد مخدر و بحث چالشبرانگيز اعتياد در مدارس پرسيد که او گفت: ما به دنبال نقشه راه و برنامه جامع در مبارزه با مواد مخدر هستيم و اطلاعرساني و آگاهسازي مردم در دستور کار قرار دارد.
وي افزود: به عنوان مثال در برنامه پيشگيري و مقابله با مواد مخدر براي آگاهسازي خانوادهها و اطلاعرساني جوانان بايد اطلاعات به روز باشد و در وزارت علوم، آموزش و پرورش و کار و امور اجتماعي بايد هماهنگي لازم را داشته باشيم و اطلاعرساني در سطوح مختلف انجام شده است.
در ادامه نشست و در حالي که خبرنگار «ايرنا» در مشهد حضور داشت، مجري جلسه گفت: دوستان خبرگزاري ايرنا در تهران سؤالي داشتهاند که من به نمايندگي از آنها، ميپرسم! مجري سؤال خود را اينگونه مطرح کرد: اهداف برگزاري نشست فصلي جانشينان شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استانها را نام ببريد.
مصطفي محمد نجار گفت: بررسي عملکرد شوراها و ابلاغ سياستهاي جديد ستاد به شوراي هماهنگي استانها و توجيه تخصصي استانها توسط مديران کل ستاد و تبادل نظر دوطرفه و هماهنگي براي برطرف کردن مشکلات پيش روي شوراي هماهنگي استانها را از اهداف اين نشست عنوان کرد.
دومين سؤال مجري که به نمايندگي از «ايرنا» پرسيد، درباره طرح جامع پيشگيري از اعتياد بود که مصطفي محمدنجار گفت: اين طرح شامل چهار مرحله مقابله و مبارزه با قاچاقچيان، پيشگيري، درمان و کاهش آسيبهاست که برنامه جامعي را در دست اقدام داريم.
دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تکميل اردوگاهها براي نگهداري خردهفروشان و قاچاقچيان کلان را از برنامههاي مقابلهاي عنوان کرد و گفت: توسعه خدمات درماني سريعتر و وسيعتر در دستور کار قرار دارد.
وي از افزايش تعداد مراکز درماني بانوان معتاد خبر داد و اظهار داشت: آمار بانوان معتاد را به دليل پنهاني بودن نداريم و افزايش تعداد مراکز درمان اعتياد بانوان به شناسايي و درمان بانوان معتاد کمک ميکند.
مصطفي محمدنجار پروتکلهاي درماني را از ديگر موضوعات مهم اين طرح دانست و گفت: پروتکل درماني براي هر يک از موارد اعتياد، تبيين، ابلاغ و نظارت ميشود.
وي با اشاره به پيشگيري از اعتياد، افزود: کليه مراکز علمي، فرهنگي، آموزشي و نخبگان کشور براي کمک به پيشگيري بشتابند و در برابر عواقب شوم اين کار که جوانان ما را تهديد ميکند، اطلاعرساني کنند.
مصطفي محمدنجار تصريح کرد: طي برنامه پنجساله، دستکم 50 درصد جمعيت 68 ميليوني تحت پوشش برنامههاي آموزش پيشگيري از اعتياد قرار ميگيرند.
دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور درباره تعرفههاي درماني مراکز ترک اعتياد گفت: وزارت بهداشت و درمان مکلف شده است بر اساس وضعيت هر استان تعرفههاي درماني را تعيين و ابلاغ کند و دانشگاههاي علوم پزشکي هر استان مرجع رسيدگي به تعرفههاست.
وي با بيان اينکه ايران يکي از قربانيان ترانزيت مواد مخدر است، افزود: ايران بيشترين هزينه را براي مبارزه با مواد مخدر پرداخت کرده و با کشورهاي پاکستان و افغانستان به عنوان مبادي ورودي، هماهنگيهايي انجام شده است.
در حالي که رسانههاي مختلف براي حضور در اين نشست دعوت شده بودند، هنگام ورود برگهاي که يک سؤال بر روي آن نوشته شده بود در اختيار خبرنگاران به صورت جداگانه قرار گرفت!