کد خبر 677799
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۵

رئیس جمهور آمریکا در یکی از آخرین اقدامات امنیت ملی خود به نهادهای اطلاعاتی اجازه داده است تا دسترسی بیشتری به اطلاعات خام اتباع خارجی بدون نیاز به مجوز قضایی داشته باشند.

به گزارش مشرق به نقل از گاردین، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا که روزهای پایانی حضور در کاخ سفید را می گذراند، در یکی از آخرین اقدامات خود در زمینه امنیت ملی به نهادهای اطلاعاتی اجازه داده است تا بدون نیاز به کسب مجوزهای خاص، به اطلاعات خام اتباع خارجی دسترسی پیدا کنند.
 
بر اساس این دستور، سازمان سیا، اف بی آی و سایر نهادهای امنیتی قادر خواهند بود تا به اطلاعات خام اتباع خارجی بدون نیاز به کسب مجوز قضایی دسترسی داشته باشند. این اقدام اوباما نگرانی گروه های مدافع حریم خصوصی را در پی داشته است.
 
این آیین نامه 23 صفحه ای غیر طبقه بندی روز پنجشنبه توسط روزنامه نیویورک تایمز منتشر شده است. این سند بیان می کند که تغییرات ایجاد شده، نهادهای اطلاعاتی آمریکا را قادر می کند نا ماموریت های امنیت ملی را به طور موثرتری انجام دهند.
 
این قانون، اختیارات قبلی آژانس امنیت ملی آمریکا برای جاسوسی از اتباع خارجی را تغییر نخواهد داد ولی با اجرای قانون جدید، نهادهای اطلاعاتی اجازه دسترسی گسترده تری به اطلاعات اتباع خارجی خواهند داشت.
 
جان ناپیر تای کارشناس سابق وزارت خارجه آمریکا که بعدا افشاگر برنامه های جاسوسی شد، در این باره تاکید کرد: این تحول یک دردسر بزرگ برای حریم خصوصی شهروندان آمریکایی خواهند بود. اکثر مردم ما این مساله را درک نمی کنند، ولی حتی ایمیل داخلی و پیام های متنی ما غالبا در سرورهایی که خارج از آمریکا هستند، ذخیره می شود. آژانس امنیت ملی آمریکا قوانینی را نوشته است تا بتواند اطلاعات را در خارج از مرزهای آمریکا نیز جمع آوری کند.