مذاکرات صلح سوریه در پایتخت قزاقستان کمتر از 10 روز دیگر آغاز می‌شود و روزنامه الشرق الاوسط در گزارشی، از اختلافات شدید بین معارضان ابراز نگرانی کرده است.

  به گزارش مشرق، مذاکرات «آستانه» (پایتخت قزاقستان) برای گفت‌و‌گو جهت حل سیاسی بحران سوریه در تاریخ 23 ژوئن (4 بهمن) آغاز می‌شود اما اختلافات شدید میان معارضان بیشتر شده و بسیاری از آن‌ها هنوز تصمیمی برای شرکت در این گفت‌وگوها نگرفته‌اند؛ هرچند ترکیه تمام فشار و نفوذ خود را به کار گرفته است.

«عبدالرحمن الحاج» از رهبران معارضان سوریه به روزنامه الشرق الاوسط در این خصوص می‌گوید: هنوز تصمیمی برای شرکت در مذاکرات آستانه گرفته نشده است و اختلافات شدیدی بین گروه‌های معارض شکل گرفته است.

به گفته وی، مخالفان حضور در آستانه، ابتدا خواهان آتش‌بس کلی در سوریه هستند و بدون قبول این پیش شرط به مذاکرات نخواهند رفت و اختلافات در حال حاضر نه بر سر ترکیب هیأت مذاکره کننده بلکه در مورد نفس شرکت در این گفت‌و‌گوهاست در صورت تصمیم برای شرکت، در رعض 10 روز می‌توان ترکیب هیأت نمانیدگی را مشخص کرد.

الشرق الاوسط در ادامه می‌نویسد: او (عبدالرحمن الحاج) بخوبی می‌داند که حریف فشارهای ترکیه نمی‌شود و نمی‌تواند حضور در مذاکرات را رد کند اما با این حال کماکان برخی از فرماندهان گروه‌های مسلح از امضای توافق جهت رفتن به آستانه خودداری می‌کنند.

این روزنامه وابسته به خاندان سعودی ادامه می‌دهد: در مذاکرات روز چهارشنبه هفته گذشته بین معارضان و نمایندگان ترکیه در آنکارا 100 تن از رهبران گروههای مختلف از جمله از گروههای مسلح و «هیأت عالی گفت‌و‌گوها»، «ائتلاف ملی نیروهای انقلاب و معارضان سوری» و «دولت موقت» حضور داشتند اما اختلافات به قدری بالا گرفت که روز گذشته (جمعه) فقط 15 الی 20 نفر در آنکارا باقی مانده بودند و مابقی خارج شدند.

از سوی دیگر «قدری جمیل» از رهبران معارضه داخلی سوریه و دبیرکل حزب «اراده ملت» نیز به الشرق الاوسط گفته است که تنها هدف از حضور در آستانه توقف درگیری‌ها و آتش بس است و در این مذاکرات فقط گروه‌های نظامی شرکت می‌کنند.

اینگونه که از فضای حاکم بر گروه‌های به اصطلاح معارضه بر می‌آید، آن‌ها میان عدم شرکت در مذاکرات و یا تسلیم اوامر ترکیه شدن گیر افتاده‌اند؛ مذاکراتی که با رویارویی مستقیم با نمایندگان دولت سوریه همراه خواهد بود؛ بر خلاف مذاکرات غیر مستقیم ژنو که دی میستورا نماینده سازمان ملل در سوریه، نقش واسطه را بر عهده داشت و مطالب طرفین را به یکدیگر انتقال می‌داد.

با بروز اختلافات میان معارضه و ترکیه، اما هنوز برخی از فرماندهان طرفدار ترکیه بشدت از آنکارا حمایت می‌کنند.

«مصطفی سیجری» از فرماندهان وابسته به ترکیه که در عملیات «سپر فرات» در شمال سوریه می‌جنگد به الشرق الاوسط گفته است که موضع ترکیه تغییری نکرده و آنکارا در کنار انقلاب سوریه است.