رقم حاصل از بلیت‌فروشی کنسرت‌های سی و دومین جشنواره موسیقی فجر به مرز 2 میلیارد تومان رسید.

به گزارش مشرق، سی و دومین جشنواره موسیقی فجر به دلیل رحلت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و اعلام عزای عمومی، با دو روز تاخیر کار خود را در روز 24 بهمن آغاز کرد. به همین دلیل برنامه از پس اعلام شده اجرای نزدیک به هشتاد گروه موسیقی با تغییر مواجه شد و روند بلیت‌فروشی جشنواره را تحت تاثیر خود قرار داد.

بعد از انتشار جدول جدید، چند سانس به برنامه‌ اجراها اضافه شد؛ به عنوان نمونه اجرای محمد علیزاده از دو سانس قبلی اعلام شده به چهار سانس افزایش پیدا کرد یا برنامه سالار عقیلی از تالار وحدت به سالنی با ظرفیت بیشتر (مرکز همایش‌های برج میلاد)، انتقال یافت.

سال گدشته مجموعا 64 کنسرت در جشنواره برگزار شد که این رقم در این دوره به 80 اجرا رسیده است. تعداد کنسرت‌های پاپ نیز در این دوره افزایش یافته و از 12 اجرای سال گذشته به 22 (با احتساب گروه‌های کاکوبندٰ، حجت اشرف‌زاده، پرواز همای در شاخه پاپ) کنسرت رسیده است.

تا لحظه درج این گزارش، رقم حاصل از بلیت‌فروشی کنسرت‌های سی و دومین جشنواره موسیقی فجر به مرز 2 میلیارد تومان رسیده است.

حمیدرضا نوربخش رییس جشنواره موسیقی فجر ضمن تایید این خبر در گفت‌وگو با خبرنگار موسیقی فارس، عنوان کرد: «رحلت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تسلیت ضایعه بهت‌آوری بود که کل کشور را تحت تاثیر خود قرار داد، طبیعتا جشنواره موسیقی فجر نیز از این قائله مستثنی نبود. با توجه به اعلام عزای عمومی باید تاریخ برگزاری جشنواره تغییر می‌کرد و این جابه‌جایی و تغییر برنامه‌ها حقیقتا کار بسیار دشواری بود.»

وی افزود: «وقتی جدولی با 80 گروه از هنرمندان داخلی و خارجی بسته می‌شود یعنی زمان‌بندی و برنامه‌ریزی به طور دقیق انجام شده است و گروه‌ها و هنرمندان نیز زمانبندی فعالیت‌های خود را بر اساس جدول جشنواره تنظیم کرده‌اند و همین نکته کار را برای تغییر برنامه‌ها بسیار دشوار می‌کند. ما تمام تلاش خودمان را به کار بستیم تا با جابه‌جایی که در برنامه‌ها پیش آمد، تغییر در حضور گروه‌ها به وجود نیاید و احیانا گروه یا هنرمندی حذف نشود. از طرفی باید شرایطی را فراهم می‌کردیم که مردم با این تاخیر دو روزه در برگزاری جشنواره، با مشکل و زحمتی روبه‌رو نشوند.»

 مدیرعامل خانه موسیقی ایران ادامه داد: «ستاد جشنواره طی تلاش‌های شبانه‌روزی این امور را ساماندهی کرد. برنامه بیش از بیست گروه تغییر کرد و جانمایی آن‌ها در جاهای خالی که در جدول وجود داشت، انجام شد. البته در این بین دو اجرا نیز با تغییر محل برگزاری مواجه شدند؛ برنامه ژیوان گاسپاریان که شب اول جشنواره در برج میلاد برگزار شد و کنسرت سالار عقیلی نیز از تالار وحدت به مرکز همایش‌های برج میلاد انتقال یافت. بخش عمده‌ای از مشکل هم همین‌جا بود که خوشبختانه با تلاش بسیار همکارانم مرتفع شد»

نوربخش در پاسخ به این سوال که آیا این تاخیر دو روزه خللی در روند بلیت‌فروشی جشنواره ایجاد کرد یا خیر نیز گفت: «بله در این بخش با مشکلاتی مواجه شدیم. بالاخره مخاطبان وقتشان را بر اساس جدولی که منتشر شده بود، تنظیم کرده و اقدام به خرید بلیت کرده بودند. طبیعتا تغییر روز هم در گزینش مخاطبان تاثیر می‌گذارد. البته با موارد زیادی این چنینی مواجه نشدیم اما گزارش‌هایی را در این زمینه داشته‌ایم که به خاطر تغییر روزها امکان حضور در برنامه هنرمند مورد علاقه‌شان را نداشتند.»

رییس جشنواره موسیقی فجر درباره رقم بلیت فروشی این دوره از جشنواره نیز گفت: «امسال تا به این لحظه به فروش سال گذشته نزدیک شدیم و به مرز دو میلیارد رسیدیم. خوشبختانه به لحاظ فروش چندان دچار مشکل نشدیم. قطعا اگر ما فرصتی می‌داشتیم و همه چیز به موقع پیش می‌رفت شرایط بهتر هم می‌ّشد.»

وی در پاسخ به این سوال که آیا تغیرات صورت گرفته در جدول به نفع فروش جشنواره انجام شده یا خیر نیز گفت: «برنامه‌ها و سانس‌هایی که بعد از تغییر دوباره جدول به اجراها اضافه شد طبیعی بود و ما تمدید کنسرت‌های مثل محمد علیزاده که تقاضای زیادی برای تمدید داشت را در صورت عدم تغییر جدول نیز می‌داشتیم. برنامه ژیوان گاسپاریان که به برج میلاد منتقل شد نیز از ابتدا و در جدول اولیه دو سالن وحدت و میلاد در نظر گرفته شده بود. برنامه سالار عقیلی هم با هدف فروش بیشتر از وحدت به میلاد انتقال نیافت و به دلیل همان تاخیر دو روزه ما سانس خالی در تالار وحدت نداشتیم و چاره‌ای جز انتقال به برج میلاد نبود. قطعا اگر سانس خالی در تالار وحدت بود، برنامه آقای عقیلی را در همان تالار وحدت برگزار می‌کردیم.»

این خواننده موسیقی ایرانی در پایان در خصوص داوری جایزه باربد نیز گفت: «‌بیش‌از نود درصد مراحل مربوط به داوری‌های جایزه باربد انجام شده است. در خصوص جوایز نقدی امسال هنوز به جمع‌بندی نهایی نرسیده‌ایم اما به احتمال فراوان رقم جوایز مشابه سال‌های قبل خواهد بود.»

سی‌ودومین جشنواره موسیقی فجر هم اکنون در شش سالن شهر تهران در حال برگزاری است. هم‌چنین برخی از اجراهای این دوره به صورت آنلاین و زنده نیز پخش می‌شود. مراسم اختتامیه سی‌ودومین جشنواره موسیقی فجر روز جمعه اول بهمن در تالار وحدت تهران برگزار می‌شود.