به گزارش مشرق به نقل از بیمه مرکزی، «عبدالناصر همتی» رئیس کل بیمه مرکزی با صدور پیامی ضمن ابراز همدردی با خانواده های داغدار حادثه ساختمان پلاسکو، نکاتی را درخصوص میزان خسارت این حادثه و نحوه تامین آن اعلام کرد.
در متن پیام همتی آمده است : هنوز درد و آلام ناشی از حادثه برخورد خونین و فاجعه بار دو قطار در سمنان از جامعه رخت بر نبسته بود که فاجعه آتش سوزی و فروریختن ساختمان پلاسکو، ایران اسلامی را در بهت و حیرت فرو برد.
طبیعت کارکرد صنعت بیمه در آن است که در این گونه حوادث، بلافاصله موضوع پوشش بیمه ای و نحوه جبران خسارت ها در کنار تالم و ناراحتی ناشی از فقدان و یا جرح و آسیب دیدگی بخشی از هموطنان عزیز، مطرح می شود.
در بخشی دیگری از پیام همتی آمده است : اینجانب، ضمن ابراز تاسف عمیق خود و همکارانم در صنعت بیمه از جان باختن آتش نشانان فداکار و دلسوز و تسلیت فقدان این عزیزان و نیز سایر جان باختگان به ملت بزرگ ایران و خانواده های داغدار آنها نکاتی را به شرح ذیل اعلام می دارم:
1- بحث در مورد میزان خسارت و نحوه تامین آن در مقایسه با عزیزانی که جان خود را برکف نهاده و در راه خدمت به هموطنانشان به لقاء الله پیوستند، موضوع حاشیه ای و کم ارزش است. لیکن بعد از هر حادثه ای به تدریج نحوه تامین خسارت ها و غرامت های قابل پرداخت مورد توجه قرار می گیرد که باید توسط بیمه گران در چارچوب قراردادهای بیمه ای مورد بررسی و اقدام قرار گیرد.
2- بررسی های بیمه مرکزی، شرکت های بیمه و کارشناسان آنها نشان می دهد، متاسفانه مدیریت ریسک در واحدهای صنعتی، تجاری و تولیدی کشور به طرز ناقص و ضعیفی انجام می شود. ایمنی و پیشگیری از حوادث بسیار ضعیف و بعضا وجود ندارد. بسیاری از تاسیسات مهم صنعتی و اقتصادی کشور از ضعف ایمنی و مدیریت ریسک رنج می برند.
در کنار این ضعف، عدم توجه به اخذ پوشش های مناسب و کافی بیمه ای برای جبران خسارت های وارده نیز به عنوان یک رویه غلط فراگیر شده است. در مورد ساختمان پلاسکو نیز ضمن اینکه به گواه گزارش ها و تذکرات داده شده از سوی سازمان های ذیربط، ایمنی و مدیریت ریسک آن مشکل جدی داشته است، متاسفانه کسبه نیز علیرغم بازاریابی های معمول و مداوم شبکه فروش صنعت بیمه کشور، حاضر به بیمه نمودن کامل اموال و دارائی خود نشده اند و طبق گزارش همکاران من در شرکت های بیمه، صرفا حدود 25 درصد از واحدهای تجاری و تولیدی ساختمان پلاسکو تحت پوشش بیمه بوده اند که بعضا به دلیل پایین اعلام کردن سرمایه برای عدم پرداخت حق بیمه واقعی، دارای پوشش های ناکافی از 50 میلیون تومان تا چند صد میلیونی بوده اند که جمعا از سوی شرکت های بیمه کمتر از 40 میلیارد تومان تعهد برای این ساختمان تجاری و تولیدی بیمه شده است.
از آنجا که بیمه آتش سوزی یک بیمه اختیاری است، شرکت های بیمه نمی توانند کسبه را مجبور به خرید این بیمه نامه کنند. باید پذیرفت که پرداخت حق بیمه، هزینه نیست بلکه یک سرمایه گذاری برای روز مبادا است که متاسفانه علیرغم حوادث متعدد، خیلی ها به آن توجه نمی کنند.
٣- در مورد آتش نشانان عزیز و فداکار هیچ امر مادی نمی تواند جبران ارزش وجودی آنها باشد و غم فقدان آنها به هیچ وجه از ذهن خانواده و بازماندگان عزیزانشان زدوده نمی شود و مدت ها مردم ایران را دل مشغول خواهد کرد.
اما برای اطلاع رسانی اعلام می شود، سازمان آتش نشانی دارای بیمه مسئولیت در حد دیه و نیز بیمه عمر و حادثه برای آتش نشانان قهرمان دارد که به موقع تامین خواهد شد.
٤- از همکاران عزیز در شرکت های بیمه خواسته ام همچون گذشته که تعلق خاطر خود را با پرداخت به موقع خسارت به زیان دیدگان در حوادث اخیر اثبات کرده اند، بار دیگر در سریع ترین زمان ممکن نسبت به بررسی پرونده های بیمه ای مربوط به ساختمان پلاسکو و پرداخت خسارت های وارده اقدام نمایند.
ساختمان تجاری پلاسکو در محدوده خیابان جمهوری تهران حدود ساعت 8 صبح روز پنجشنبه 30 دی ماه دچار حریق شد که پس از حدود سه ساعت، 17 طبقه ساختمان بطور کامل تخریب شد و فرو ریخت.