کد خبر 6816
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۰:۱۱

مخالفت کميسيون تلفيق مجلس و نماينده دولت با استخدام 23 هزار نيروي جديد در حالي بهت جامعه پرستاري را در پي داشته که رئيس جمهور در روز پرستار وعده اجرايي شدن آن را به همه پرستاران کشور داده بود.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، بعد از اينکه کميسيون تلفيق مجلس با استخدام 23 هزار نيروي جديد پرستاري در سال 89 به دليل ديده نشدن رديف اعتبار آن در بودجه امسال مخالفت کرد، سازمانهاي صنفي پرستاران هر کدام به نوعي اعتراض و ناراحتي خود را از اجرايي نشدن اين قانون بروز دادند.
در اين بين، وزير بهداشت نيز همسو با ساير مخالفان رد اين مصوبه در جمع خبرنگاران از موضع منفي نماينده دولت انتقاد و گلايه کرد اما دست آخر توپ استخدام را به زمين مجلسي ها انداخت و گفته که مخالفت نمايندگان با قانون به معناي مخالفت با خودشان است.
دکتر مرضيه وحيد دستجردي در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبني بر دليل مخالفت نماينده دولت در کميسيون تلفيق مجلس براي تامين اعتبار جذب 23 هزار نيروي جديد پرستاري، تنها به گفتن اين جمله بسنده کرد که "نماينده دولت نبايد مخالفت مي کرد."
وزير بهداشت با اشاره به دستور صريح رئيس جمهوري مبني بر اجراي قانون ارتقاي بهره وري نيروهاي باليني نظام سلامت، تاکيد کرد که وزارت بهداشت وظيفه خود را انجام داده و بعد از اين، کارها بر عهده معاونت نظارت راهبردي و برنامه ريزي رياست جمهوري است که اعتبار اجراي اين قانون را تامين کند.
اما مخالفت کميسيون تلفيق مجلس با استخدام 23 هزار نيروي جديد پرستاري به واسطه ديده نشدن رديف بودجه اين قانون در بودجه امسال کشور است. اين در حالي است که براي براي استخدام اين تعداد نيروي جديد 230 ميليارد تومان اعتبار نياز است.
دستجردي با تاکيد بر اينکه دولت اين اختيار را دارد که در صورت مخالفت مجلس، استخدام 23 هزار نيروي جديد پرستاري را عملياتي کند در عين حال افزود: ولي بايستي به تصويب مجلس برسد چون مصوبه مجلس است و اگر مخالفت کند يعني اينکه با قانون خودش مخالف است.
در هر حال براي جامعه پرستاري قابل تصور نبود که استخدام 23 هزار نيروي جديد در کميسيون تلفيق مجلس راي نياورد و نماينده دولت نيز بار مالي آن را نپذيرد.
شمس الدين شمس، رئيس شوراي عالي نظام پرستاري در مورد بازتاب مخالفت کميسيون تلفيق مجلس با استخدام 23 هزار نيروي جديد پرستاري، گفت: جامعه پرستاري از اين اقدام مجلس متعجب و بهت زده است.
استخدام 23 هزار پرستار براي اجراي قانون ارتقاي بهره وري نيروهاي باليني نظام سلامت ابتدا از سوي دولت به صورت طرح تهيه شد و اکنون اين الزام قانون مصوب مجلس است.
شمس با تاکيد بر لزوم دستيابي به استاندارد 1.8 پرستار به ازاي هر تخت بيمارستاني گفت: ما دو راه بيشتر نداريم يا بايد از توسعه تختها و بخشهاي بيمارستاني در آينده صرف نظر کنيم يا اگر مي خواهيم به تعداد تختها اضافه کنيم، راهي جز استخدام نيروي انساني نداريم در غير اين صورت در شرايط کمبود کادر پرستاري بايد مرگ بيماران را بپذيريم.
ميزان پرستار مورد نياز در هر کشور بر اساس تعداد جمعيت محاسبه مي شود. از همين رو در کشورهاي پيشرفته براي هر 1000 نفر جمعيت 3 تا حداکثر 6 پرستار را ضروري مي دانند. اما در ايران به ازاي هر 900 نفر جمعيت يک پرستار وجود دارد و اين بدان معناست که ما با حداقل استانداردهاي جهاني فاصله زيادي داريم.
در هر حال، دولت براي اينکه بتواند به نوعي بر اعتراض و گلايه پرستاران سرپوش بگذارد و آنان را از خود راضي نگه دارد، پيشنهاد پرداخت اضافه کار به جاي کاهش ساعت کار را پيشنهاد داده و عنوان داشته که بودجه آن را تا 9 ماه تامين کرده است. اما پرداخت 30 ساعت اضافه کار ماهانه به پرستاراني که در بدترين شرايط مشغول انجام وظيفه هستند، به هيچ وجه نمي تواند عادلانه و در عين حال مشکل گشا باشد.
محمدرضا يگانه ، عضو شوراي عالي نظام پرستاري با عنوان اين مطلب که 50 درصد از پرستاران کشور که بيش از 15 سال سابقه خدمت دارند مبتلا به انواع بيماريهاي جسمي و اسکلتي هستند، گفت: در برخي از موارد اضافه کار پرستاران در بخشها بيش از 175 ساعت است اما سيستم توان پرداخت حق اضافه کار آنان را ندارد.
در واقع، طرح پيشنهاد پرداخت اضافه کار به جاي استخدام نيروي جديد و کاهش ساعت کار از سوي دولت نه تنها منطقي به نظر نمي رسد بلکه کارآيي نداشته و نمي تواند از حجم خطاهاي شغلي پرستاران به دليل سنگيني کار آنان کم کند. بنابراين، تنها راهکار، اجراي قانون ارتقاي بهره وري نيروهاي باليني نظام سلامت است و مي بايست اين قانون بر اساس آنچه رئيس جمهوري به پرستاران در روز پرستار وعده داده بود، هرچه سريعتر اجرا شود تا جامه پرستاري بيش از اين براي عملي شدن شعارها و وعده هاي دولت چشم انتظار نماند.