تعدادی از مسئولان برای کمک به افرادی که براثر تخریب مجتمع پلاسکو دچار ضرر و زیان شدند وعده‌هایی دادند تا این افراد نیز بتوانند از ورشکستگی نجات یافته و دوباره به کار سابق خود برگردند.

 سرویس اقتصاد مشرق- پنج شنبه گذشته یکی از بزرگترین قطب‌های تولید و توزیع پوشاک و البسه کشور براثر آتش سوزی از بین رفت و برج 15 طبقه پلاسکو که محل کار بیش از 4000 کارگر بود فروریخت.
 
پس از وقوع این حادثه تمامی مسئولان کشور برای حل بحران به محل وقوع حادثه رفتند و هرکدام به سهم خود نسبت به جبران زیان وارد شده کمک کردند که در این میان بیشترین سوالی که از مسئولان اقتصادی پرسیده می‌شد از برنامه‌های دولت برای کمک به خسارت دیدگان مالی حادثه از کارگران شاغل در این مجتمع تجاری تا تولیدکنندگان و مالکان بود.
 
حسن روحانی رئیس جمهور نیز در این زمینه در جریان بازدید از محل وقوع حادثه گفت: شهرداری، دولت، شورای شهر و همه مقامات باید دست به دست هم دهیم تا خسارت ها را کمتر کنیم و از آلام بکاهیم.
 
به این منظور تعدادی از مسئولان دولتی و مدیران نهادهای دیگر برای کمک به افرادی که براثر این حادثه دچار ضرر و زیان شدند وعده‌هایی دادند تا این افراد نیز بتوانند از ورشکستگی نجات یافته و دوباره به کار سابق خود برگردند که در ادامه به مهم‌ترین تصمیماتی که برای کمک به این افراد گرفته شده است، اشاره میکنیم:
 
ربیعی و وام 100 میلیونی
 
علی ربیعی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی که برای مشاهده وضعیت حادثه به محل سابق برج پلاسکو رفته بود از برنامه‌های دولت برای کمک به زیان دیدگان خبر داد و گفت: برای کاهش آلام کسانی که در حادثه آتش‌سوزی و ریزش ساختمان پلاسکو بیکار شده‌اند، برنامه‌هایی را پیش‌بینی کرده‌ایم که یکی از آنها این است که کارگران بیکار شده که دارای بیمه تأمین اجتماعی هستند از فردا به اداره کار در خیابان حافظ مراجعه کرده و برای دریافت بیمه بیکاری اقدام کنند.

وی ادامه داد: اقدام دیگر این است که با توجه به اینکه به ایام شب عید نزدیک می‌شویم وجوهی را در اختیار بانک رفاه قرار دادیم تا وام‌های ارزان‌قیمت به افرادی که کارگران بیکار شده پلاسکو را به کارگیری کنند ارائه شود.

ربیعی افزود:‌با استاندار تهران صحبت کردیم که بتوانیم محلی را در تهران آماده کنیم و این محل، مرکز تولید موقت شود ضمن اینکه با صندوق کارآفرینی امید صحبت کردیم که بتوانیم وام‌های ارزان‌قیمت به مجموعه‌های تولیدی ارائه دهیم و مبلغ 100 میلیون تومان وام با بهره 4 درصد برای کارگاه‌های تولیدی داشته باشیم.

وی در خصوص افراد مصدوم شده در حادثه ساختمان پلاسکو گفت: هر نوع هزینه تکمیلی از سوی سازمان تأمین اجتماعی متقبل می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص مستمری شهدای آتش‌نشان گفت: مستمری شهدای آتش‌نشان بدون تشریفات قانونی از امروز برقرار می‌شود.
 
  قالیباف و آماده‌سازی مکانی برای کسب و کار
 
محمدباقر قالیباف شهردار تهران نیز از جمله اولین مسئولینی بود که در همان ساعات ابتدایی ریزش ساختمان به محل  حادثه رفت و خود مدیریت میدانی بحران بوجود امده را برعهده گرفت.
 
قالیباف با اشاره به اینکه در کنار ستاد مدیریت بحران پلاسکو ستاد دیگری نیز برای کمک به حادثه دیدگان تشکیل شده است گفت: برای مغازه داران محترم ساختمان پلاسکو، بصورت موقت مکانی را تهیه خواهیم کرد تا در این ماه های پایانی سال بتوانند به کسب و کار خود بپردازند.
 
 
 
 سیف و وام 36 ماهه
 
ولی الله سیف رئیس‌کل بانک مرکزی مسئول دیگری بود که طی روزهای گذشته با حضور در محل پلاسکو ضمن بررسی میدانی اتفاقات رخ داده نسبت به تامین زندگی و کار افراد خسارت دیده در این اتفاق واکنش نشان داد.
 
 سیف با بیان اینکه بانک مرکزی برنامه ویژه‌ای برای حمایت از کاسبان این مجتمع دارد از اعطای وام 3 میلیارد ریالی خبر داد.
 
طبق وعده سیف هر واحد صنفی تا سقف سه میلیارد ریال با یک سال تنفس تسهیلات می گیرد که بازپرداخت آن 36 ماهه با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار است.
 
اتاق اصناف و اولویت نمایشگاه بهاره
 
ابراهیم درستی نایب رئیس اتاق اصناف ایران هم با اشاره به وقوع حادثه پلاسکو و ضرر 1500 میلیاردی این اتفاق برای اهالی این مجتمع از برنامه‌های سازمان خود برای حمایت از آسیب دیدگان خبر داد و اظهار کرد:
 
اتاق اصناف به عنوان مجری و متولی برگزارکننده نمایشگاه های بهاره در سراسر کشور آ سیب دیدگان حادثه ساختمان پلاسکو را در اولویت اول خود برای استقرار در این نمایشگاه ها قرار می دهد و درصددیم منابع اعتباری را بتوانیم برای خسارت دیدگان این حادثه در نظر بگیریم تا آنها بهتر بتوانند به بازار ورود پیدا کنند.
 
 بیمه‌ها و پرداخت خسارت زیان دیدگان
 
در پی حادثه پلاسکو البته مسئولان بیمه ای نیز به میدان آمده و در تلاش برای ارزیابی خسارت واحدهای بیمه شده هستند؛ آنطور که «عبدالناصر همتی» رئیس کل بیمه مرکزی گفته است: ایمنی و مدیریت ریسک ساختمان پلاسکو مشکل جدی داشته است، متأسفانه کسبه نیز علی‌رغم بازاریابی‌های معمول و مداوم شبکه فروش صنعت بیمه کشور، حاضر به بیمه نمودن کامل اموال و دارایی خود نشده‌اند.
 
با این وجود مدیرعامل شرکت بیمه معلم اعلام کرده این شرکت نیمی از خسارت زیان دیدگان پلاسکو را بدون تشریفات اداری پرداخت می کند.  وی افزود:تصمیم شرکت بر آن شد که بیمه گذاران بیمه معلم خسارت دیده در این حادثه، به محض احراز مدارک بیمه ای خود، نیمی از خسارت وارده را بدون طی تشریفات اداری دریافت کنند. مابقی خسارت نیز پس از تکمیل پرونده پرداخت خواهد شد.
 
مدیرعامل بیمه آسیا نیز اعلام کرد که این شرکت بین 7 تا 8.5 میلیارد تومان خسارت به واحدهای زیان‌دیده تحت پوشش خود در ساختمان پلاسکو پرداخت می‌کند. ابراهیم کاردگر گفت: حدود 50 واحد از 600 واحد تجاری فعال در ساختمان پلاسکو تحت پوشش بیمه آسیا قرار داشتند.
 
مدیرعامل بیمه ایران هم گفت دستکم صد واحد صنفی ساختمان پلاسکو دارای پوشش بیمه‌ای این شرکت بوده‌اند و برآورد کرد که پوشش و تعهدات ییمه‌ای این تعداد واحد صنفی، در محدوده 30 میلیارد تومان بوده است.
 
 
 اولین چک صادرشده پرداخت خسارت بیمه
 
 بنیاد مستضعفان و ساخت مجدد پلاسکو
 
 محمد سعیدی کیا رئیس بنیاد مستضعفان که خود به عنوان مالک مجتمع پلاسکو یکی از مال باختگان این حادثه به شمار می‌رود نیز پس از وقفه چندروزه به محل وقوع حادثه رفت و پس از همدردی با حادثه دیدگان وعده ساخت مجدد پلاسکو را به آنان داد.

سعیدی‌کیا گفت: با توجه به کارگروه‌های تشکیل شده پس از این سانحه مقرر شد ما ساختمان جدیدی را با کیفیت خوب ظرف مدت 2 سال در محل فعلی بنا کنیم و همچنین با هماهنگی‌های انجام شده مقرر شد که براساس ضوابط ذینفعان این ساختمان را منتفع کنیم.

اداره مالیات و بخشودگی بدهی کسبه
 
سیدکامل تقوی‌نژاد رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور که سازمان تحت امرش یکی از طلبکاران مالکان مجتمع پلاسکو می‌باشد با بیان اینکه باتوجه به اتفاق رخ داده در نظر دارند بدهی مالیاتی واحدهای صنفی را ببخشند گفت: در جلسه هیئت وزیران بخشودگی بدهیهای مالیاتی کسانی که در ساختمان پلاسکو فعالیت داشتند، مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: با تصویب هیئت وزیران تمامی کسبه‌ای که در ساختمان پلاسکو مستقر بوده‌اند، بدهیهای مالیاتی گذشته‌شان بخشوده می‌شود.
 
 سپاه و در نظر گرفتن مکانی موقت برای تولیدکنندگان
 
مجموعه سپاه یکی از نهادهایی بود که از همان ابتدا با تمام قوا جهت خدمت به مردم و کاستن از خسارات حادثه وارد عمل شد و هم اکنون نیز تعداد زیادی از پرسنل آن در حال خدمت‌رسانی و کمک هستند و ادوات بسیاری را نیز به این منظور بسیج نموده است.
 
از سوی دیگر سپاه برای حمایت از تولیدکنندگان ساکن در مجتمع پلاسکو نیز برنامه‌هایی دارد که حجت‌الاسلام گواهی مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه تهران بزرگ از یکی از آن‌ها رونمایی کرد که براساس آن سپاه تهران طی پیامی حمایت خود را از بازماندگان و بازاریانی که نیازمند یک سرپناه برای ادامه فعالیت‌های خود در قالب تولیدی هستند، اعلام کرده و همچنین مکانی همچون دهکده مقاومت را برای ادامه فعالیت اقتصادی، در اختیارشان قرار خواهد داد.
 
 
 
 اما همه این مواردی که تاکنون مطرح شد و همه وعده‌هایی هم که مسئولان مختلف به خسارت دیدگان این حادثه دادند تنها در صورتی می‌تواند گره گشای زندگی کسبه و تولیدکنندگان این مجتمع عظیم باشد که مردم ایران به همراهی و همیاری هم از تولیدات این افراد و کارگاه‌ها استفاده کنند و خرید البسه و پوشاک خود را مخصوصا برای ایام پایان سال از تولیدات داخلی انتخاب کنند که سود آن مستقیما به جیب این خسارت دیدگان برود تا شاید بتوانند مقداری از ضرر و زیان خود را جبران کنند و دوباره بتوانند مثل سابق به فعالیت تولیدی ادامه دهند درغیر این صورت براثر این حادثه حداقل 4000 نفر که درصد بزرگی از تولیدکنندگان این صنف است از کار بیکار شده و به جمع بیکاران کشور افزوده می‌شوند.