کد خبر 68253
تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۱

رئیس‌ کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه نباید مسائل آموزش عالی را سیاسی کرد، گفت: ما نمی‌توانیم جوابگوی نیاز نسل جوان برای تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری باشیم.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، غلامعلی حداد عادل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، طی سخنانی در جمع تعدادی از دانشجویان نخبه ایرانی در مالزی بر پرهیز از سیاسی کردن مسائل آموزش عالی تأکید کرد.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی که برای شرکت در همایش "مولانا جلال الدین رومی، گذشته و حال؛ شرق و غرب" که با همکاری مرکز گفت‌وگوی تمدن‌های دانشگاه یو.ام مالزی، به این کشور سفر کرده است، پس از همایش با حضور در سالن اجتماعات کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کوالالامپور با دانشجویان برگزیده ایرانی مقیم این کشور دیدار کرد و به سخنان آنان گوش فراداد.

* وجود پاره‌ای مشکلات در حوزه آموزش عالی از تبعات رشد است
 
این عضو هیئت‌علمی گروه فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، ضمن اذعان به ایجاد زیرساخت‌های مطلوب آموزش قبل از دانشگاه در کشور و تشریح ابعاد رشد آموزش عالی پس از انقلاب اسلامی، وجود پاره‌ای مشکلات در این راستا را از تبعات طبیعی این رشد برشمرد.

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی اظهارداشت: این که دانشگاه‌های دولتی پاسخگوی نیازهای فزاینده داوطلبان تحصیل در سطوح عالی نیستند، یک واقعیت بوده و سرازیر شدن دانشجویان به خارج کشور پدیده‌ای طبیعی است.

وی تأکید کرد: ما نمی‌توانیم جوابگوی نیاز نسل جوان برای تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری باشیم.

رئیس سابق مجلس شورای اسلامی تلاش برای جلوگیری از خروج دانشجویان به خارج از مرزها را نامقدور قلمداد کرده و اذعان کرد که حتی به فرض امکان، معلوم نیست که انجام چنین امری مطلوب باشد.
 
*اظهار نظرهای منفی در خصوص دانشگاه‌های مالزی، ریشه در مشکلات فرهنگی دارد

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اظهار نظرهای منفی که اخیرا در خصوص دانشگاه‌های مالزی مطرح شده، ریشه چنین اظهاراتی را به مشکلات فرهنگی نسبت داد و از دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در این کشور خواست که از این گونه برخوردها ناراحت نشوند.

وی انتصاب دکتر زاهدی، وزیر سابق علوم را به سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی، دال بر بذل اهمیت ویژه به جامعه دانشجویان ایرانی مقیم این کشور توسط دولت دانست و ضمن تقبیح سیاسی کردن مسایل حوزه آموزش عالی بر لزوم جبران چنین برخوردهایی تأکید نمود.

پیش از سخنرانی حداد عادل، معماریانی رایزن علمی ایران در جنوب شرق آسیا طی گزارشی مجمل، وضعیت آموزشی و پژوهشی دانشجویان ایرانی در مالزی را تشریح کرد.

معماریانی اظهار داشت: در حال حاضر حدود سیزده هزار دانشجوی ایرانی در مالزی به سر می برند که از این تعداد حدود 3000 نفر در مقطع دکتری و 4500 نفر در مقطع ارشد مشغول به تحصیل هستند.

رایزن علمی ایران در جنوب شرق آسیا همچنین درج 3200 عنوان مقاله پژوهشی در مجلات (ISI)، ارایه 4700 مقاله در کنفرانس های بین المللی، ثبت 218 اختراع و تألیف 583 عنوان کتاب توسط دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در مالزی را گواه روشن پتانسیل بالای استعدادهای جوان ایرانی در این کشور برشمرد.