کد خبر 683132
تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۲

شبکه امید که تا چندی پیش، زیرمجموعه شبکه کودک و نوجوان بود، سال آینده به صورت رسمی آغاز به کار خواهد کرد.

به گزارش مشرق، مدتی است امید به صورت آزمایشی در قالب یک شبکه مستقل تلویزیونی فعالیت می‌کند و نوجوانان را مخاطب خود قرار داده است. مقدمات پخش رسمی این شبکه تلویزیونی در حال انجام است و مدیریت آن به مهدی سالم سپرده شده است.

براساس اظهارات سالم، شبکه امید پیرو بررسی‌های فرهنگی و اجتماعی در کل کشور و با تدبیر ریاست سازمان و معاونت سیما برای پرداختن به نوجوانان و پاسخگویی به نیاز آنها ـ که یکی از اقشار مهم و تاثیرگذار جامعه هستند ـ راه‌اندازی می‌شود.

مدیر شبکه امید تاکید کرد: هویت نوجوانان و اهمیت و تاثیرگذاری دوره نوجوانی در تلویزیون متاسفانه تاحدی مغفول مانده بود و با همین دیدگاه بنا شد، کانال امید به شبکه بدل شود.

در حال حاضر همزمان با تولید محتوا، مقدمات فنی این شبکه مانند سیگنال‌رسانی و جانمایی در کنار دیگر شبکه‌های تلویزیونی در حال انجام است.

از خبر تا سرگرمی

شبکه امید قرار است بینندگانی از حدود 11 تا 18 سال را مخاطب قرار دهد و پاسخگوی نیاز این گروه‌های سنی باشد.

سالم در این باره می‌گوید: تمرکز ما بر دانش‌آموزان دختر و پسر است و تلاش داریم متناسب با نیازهای آنها برنامه‌سازی کنیم؛ به این منظور در گام اول نیازهای این قشر را شناسایی‌ کرده‌ایم و این روزها در تدارک برنامه‌هایی از جنس خبر، آموزش و سرگرمی هستیم که پاسخگوی همه نیازهای این گروه سنی باشد.

براساس مستندات علمی

شبکه امید به منظور شناسایی نیازهای مخاطبانش، از تحقیقات و مقالات علمی و پژوهش‌هایی که درباره نوجوانان و مسائل آنها انجام شده، بهره گرفته است. مهدی سالم در این باره می‌گوید: بیش از 5000 مقاله علمی، پایان‌نامه و پژوهش دانشگاهی را گردآوری و بررسی کرده‌ایم؛ البته این تحقیقات در شبکه کودک و نوجوان و تحت مدیریت محمد سرشار آغاز شد و با تبدیل کانال امید به شبکه، اقدامات و مطالعات ما در این زمینه همچنان ادامه دارد. براساس اظهارات مدیر شبکه امید، برنامه‌سازی برای نوجوانان براساس این تحقیقات آغاز شده و با پخش رسمی شبکه، برنامه‌های تازه به مخاطبان ارائه خواهند شد.

باشگاه تلویزیونی نوجوانان

مهدی سالم یکی از اقدامات شبکه امید را راه‌اندازی باشگاهی برای همراهی با نوجوانان می‌داند و تاکید می‌کند: بزودی تشکلی به نام باشگاه نوجوان و تلویزیون یا خانه نوجوانان تلویزیون یا چیزی شبیه این راه‌اندازی خواهیم کرد که نوجوانان در این تشکل هم در فرآیند تولید برنامه و نیز در بازبینی آثار تولید شده با ما مشارکت داشته باشند. براساس اظهارات مدیر شبکه امید، هم ‌اکنون نیز گروهی از نوجوانان در شکل‌گیری برنامه‌ها همکاری و بر پخش برنامه‌ها نیز نظارت دارند.

وی درباره نظارت بر پخش برنامه‌ها توضیح داد: تعدادی از نوجوانان می‌توانند برنامه‌های ما را پیش از پخش یا در جریان تولید ببینند و نظرات، ایده و پیشنهادات خود را مطرح کنند. مهدی سالم همچنین از حضور روان‌شناسان، کارشناسان و خبرگانی که در زمینه نوجوانان فعالیت و مطالعه کرده‌اند در شورای راهبردی این شبکه خبر داد.

از دنیای واقعی تا مجازی

شبکه امید از اولین شبکه‌هایی است که مدیریت فضای مجازی مستقل دارد و می‌خواهد با نوجوانان همراه و همگام باشد. تعامل و همراهی با مخاطبان از ویژگی‌های اصلی این شبکه خواهد بود.

شاید مخاطبان شبکه امید، دوره زمانی کوتاهی، مخاطب این شبکه باشند و خیلی زود به جمع مخاطبان شبکه‌های بزرگسالان بپیوندند، اما ظاهرا تعداد این مخاطبان کم نیست.

مهدی سالم معتقد است: نوجوانان نه تنها بخش قابل توجهی از جامعه امروز ایران را تشکیل می‌دهند بلکه آینده‌سازان کشور هستند و خیلی زود به جمع سرمایه‌های انسانی فعال در عرصه کار و تولید، اقتصاد و مدیریت می‌پیوندند. بنابراین می‌خواهیم همه نوجوانان ایران از هر قوم و اقلیمی در کنار ما باشند و همه دست به دست هم بدهیم و برای ساختن آینده کشور و بهتر کردن شرایط تلاش کنیم. وی با اشاره به این که نوجوانان سهم قابل توجهی در رسیدن کشور به قله‌های موفقیت و پیشرفت دارند، تاکید می‌کند: مخاطبان ما در کمتر از ده سال به عرصه فعالیت‌های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ورزشی پای می‌گذارند و باید برای ورود به این عرصه‌ها آماده باشند. آنچه امروز به آنها آموخته می‌شود، تاثیر مستقیم در آینده کشور دارد.