کد خبر 684843
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۹

رئیس دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال گفت:در حال حاضر مطالبی مطرح می‌شود و اینکه بازیکنان دو اخطاره ما را داور با دادن کارت زرد آنها را محروم کرد. در حالی که داور مسئول محروم کردن بازیکن از بازی بعدی نیست.

به گزارش مشرق، حسن کامرانی فر در ابتدای نشست گفت:ممنونم از حمایت ها از جامعه داوری و نقذهای‌تان و برنامه های مان در 5بخش شروع کرده‌ایم و آموزش از راه دور گوگل درایو کلیپ ها آموزشی رو ارسال می‌کنیم.

* برای داوران ساعت پولار خریدیم

حسن کامرانی‌فر گفت: با استفاده از ساعت‌های پولار سیستم دویدن داوران را چک کردیم. داوران در گذشته 8 تا 9 کیلومتر می‌دویدند اما اکنون 13-14 کیلومتر می‌دوند. میزان دوندگی داوران بسیار بالاست و بهتر از گذشته شده است و با استفاده از سیستم پولار اطلاعات آمادگی جسمانی داوران را ثبت و بررسی می‌کنیم. داوران به صحنه‌ها بسیار نزدیک هستند و توانایی جسمانی‌شان را بالا بردند. داوران موظف هستند سیستم تمرینی خود را در فرم‌هایی که به آنها داده‌ایم برای ما پر کنند. با حمایت فدراسیون فوتبال برای داورانی که سیستم پولار نداشتند ساعت‌های پولار خریداری کردیم. میزان دوندگی‌شان فوق‌العاده بالا رفته است. 

وی ادامه داد: دوره‌های بازآموزی برای داوران گذاشتیم. 2 دوره کلاس برای آنها برگزار کردیم. یک دوره زیر نظر مدرس اردنی فیفا برگزار شد که 30 داور نخبه را انتخاب کردیم. کلاس دوم هم در جزیره کیش برای اولین بار برگزار شد که نزدیک به کلاس‌های داوری بود که فیفا برای داوران الیت برگزار می‌کرد. در این کلاس کارهای عملی و تئوری انجام دادیم. 

* در قسمت توسعه داوری موفق بودیم

رئیس دپارتمان داوری گفت:‌در قسمت توسعه داوری هم کار بزرگی را شروع کرده و موفق بودیم. 800 داور از استان‌های مختلف جمع کردیم که میزان توانایی‌شان بالا بود و دانش فنی خوبی هم داشتند. تمام فاکتورهایشان را ارزیابی کردیم و داوران مستعدی که پیدا کردیم را به لیگ‌های بالاتر ارتقا دادیم. این کلاس‌ها باعث پیشرفت داوری کشورمان می‌شود. 

* داوران را آنالیز کردیم

کامرانی‌فر گفت: برای اولین بار داوران را آنالیز کردیم و 110 صفحه کار آماری انجام دادیم که در سایت فدراسیون آنها را منتشر کردیم. تعداد کارت‌های زرد و قرمز، پنالتی‌ها،‌کارت قرمز داده نشده، پنالتی‌های گرفته شده همه را آنالیز کردیم...

وی افزود: با توجه به اینکه از هفته پنجم کارمان را در دپارتمان داوری شروع کردیم در 88 مسابقه این آنالیز را انجام دادیم یعنی از هفته پنجم تا هفته پانزدهم. حتی تیم آنالیز ما داوری ما را با کشورهای دیگر مقایسه کردند.

وی افزود: طرح آسیب‌شناسی داوری فوتبال را هم ارائه کردیم. تعداد داوران حاضر در فوتبال‌مان را با داوران حاضر در کشورهای مختلف اروپایی بررسی کردیم. مثلا در لیگ 20 تیمی اسپانیا 20 داور قضاوت می‌کنند. در گذشته 110 داور در لیگ برتر ما قضاوت می‌کردند که با توجه به فاصله زیاد مسابقات برای داوران تعدادشان زیاد بود. ما اکنون این تعداد را به 24 داور و 48 کمک داور رساندیم. داوران ضعیف‌مان را به لیگ یک فرستادیم. آنهایی که باسابقه بودند. در نهایت یک داور و 3 کمک داور از جمع ما جدا شدند و اکنون 23 داور و 45 کمک داور داریم.

کامرانی‌فر با اشاره به مطالب آموزشی برای داوران گفت: ما به لحاظ فنی و سیستم آموزشی و آمادگی جسمانی اکنون داورانی در سطح بالا داریم اما در یکی دو هفته اخیر مسائلی اتفاق افتاده که این اشتباهات داوری هیچ ربطی به مسائل فنی و توانایی جسمانی داوران ندارد. این اتفاقات مربوط به مسائل روحی روانی داوران است. مسائل روحی روانی داوران تمامش مربوط به فدراسیون و دپارتمان داوری نیست. بخشی از آن مربوط به سایر اعضای فوتبال است.

* اعتراض‌ها شرایط روحی داوران را به هم ریخت 

رئیس دپارتمان داوری افزود: اعتراض‌هایی که در زمین مسابقه به داوران می‌شود، مصاحبه‌ای که برخی افراد علیه داوری می‌کند و اکنون برخی گزارشگران به مسائل داوری ورود پیدا کرده‌اند. این مسائل باعث شد شرایط روحی روانی داوران به هم بریزد. حتی برخی از کارشناسان به صورت ناجوانمردانه کار داوران را کارشناسی می‌کنند آن هم در حالی که کارشناسی داور باید با چند دوربین انجام شود و اگر کارشناس بخواهد فقط با یک دوربین کارشناسی داوری کند ممکن است نظرش اشتباه باشد. (کامرانی‌فر فیلمی از اشتباهات داوری در آسیا را پخش کرد که در آن کارشناسی داوری با 2-3 دوربین انجام می‌شد). 

کامرانی‌فر با اشاره به آماری که برخی تیم‌ها از داوری‌ها به ضرر خودشان اعلام کرده‌اند، گفت: واقعیت آن است برخی تیم‌ها نظرات کارشناسی داوری را که فقط به سود خودشان بوده مورد توجه قرار می‌دهند. به طور مثال اگر در یک مورد 5 کارشناس فقط یک کارشناس نظر باشگاه را تامین کند آن را ملاک قرار می‌دهند. باید اجازه داد افرادی که تحصیلات و مدارک بالایی در داوری دارند هم در کارشناسی‌ها وارد شوند تا کارشناسی‌های بهتری را شاهد باشیم.

وی افزود: ورزشگاه آزادی به دلیل آنکه تعداد دوربین‌ها زیاد است کارشناسی داوری را می‌توان به خوبی در فیلم‌های این ورزشگاه انجام داد. من از باشگاه‌ها می‌خواهم که به فیلمبرداری مسابقات هم ورود کنند. منظورم این نیست صدا و سیما کوتاهی می‌کند بلکه از باشگاه‌ها می‌خواهم فیلمبردارهای مختلف را بیاورند و از زوایای مختلف فیلمبرداری کنند.

* داوران مسئول محروم شدن بازیکنان نیستند

رئیس دپارتمان داوری با اشاره به صحبت‌های برخی از مسئولان باشگاه‌ها گفت:‌در حال حاضر مطالبی مطرح می‌شود و اینکه بازیکنان دو اخطاره ما را داور با دادن کارت زرد آنها را محروم کرد. در حالی که داور مسئول محروم کردن بازیکن از بازی بعدی نیست. اگر بازیکن رفتاری بکند که مستحق کارت زرد باشد، کارت زرد می‌گیرد. اگر بازیکنی احساس می‌کند که نباید محروم شود نباید رفتاری انجام دهد که مستحق دریافت کارت زرد باشد. تنها چیزی که برای داوران مهم است اجرای عدالت است. اینکه می‌گویند داور بازیکن ما را از بازی بعدی محروم کرد، ناجوانمردانه است. برای داور حساسیت دربی یا مسابقه بعد از آن هیچ اهمیتی ندارد و فرق نمی‌کند که تیم‌ها در بازی بعدی‌شان با چه تیمی بازی دارند. داور مسئول اجرای قوانین است و فرقی نمی‌کند که یک تیم با تعداد گل زیاد یا کم از حریف خود پیش باشد یا عقب بماند.

* اجازه بدهیم مسئولان جدید داوری کارشان را کنند

حسن کامرانی‌فر افزود: برخی از افرادی که قبلاً در دپارتمان داوری مشغول بودند و هرکاری می‌توانستند برای داوری کرده‌اند اکنون باید فرصت به تیم جدید داده شود که بهتر است به تیم جدید فرصت بدهند تا کارشان را بکنند. اگر قصد کمک به جامعه داوری را دارند می‌توانند صحبت‌هایشان را با ما در میان بگذارند اما عملکرد دپارتمان را زیر سئوال نبرند، این روش درستی نیست. اجازه بدهند مسئولان جدید داوری کارشان را انجام بدهند، ما با تمام پیشکسوتان داوری ارتباط خوبی داشته‌ایم و با همه مشورت می‌کنیم. در بحث چیدمان داوری هم خود محور عمل نمی‌کنیم. ما برای چیدمان داوری مشورت می‌گیریم البته رئیس جمهور هم مشاوران زیادی دارند اما قرار نیست هرچه مشاوران بگویند اجرایی شود.

* اتفاق اهواز در اسپانیا هم رخ داده بود

کامرانی‌فر در مورد رفتارهای خارج از عرف برخی از مربیان که قصد بیرون کشیدن تیمشان را از زمین داشتند، گفت: ابتدا باید در مورد مسئله اهواز صحبت کنم، از اصول قوانین داوری این است که تا زمانی که بازی شروع نشده داور می‌تواند تصمیمش را عوض کند. اتفاقی که در اهواز رخ داد مشابهش در اسپانیا هم رخ داده بود و در حالیکه داور خطای پنالتی در محوطه جریمه در اسپانیا را ندید داور چهارم اعلام پنالتی کرد. طبق قانون هر ۴ نفر تیم داوری مسئول بازی هستند و می‌توانند اعلام نظر کنند و تصمیم بگیرند. در اهواز هم داور چهارم به داور گفت که پنالتی اتفاق نیفتاده و توپ به پای بازیکن حریف خورده است، اگر داور اعلام پنالتی کرد و پنالتی زده می‌شد اشتباه بود. تصمیم داور چهارم را ناظر داوری هم تائید کرده است.البته اذعان می‌کنم که داور باید تمرکز بیشتری داشت و آن پنالتی را اعلام نمی‌کرد.

وی در مورد اینکه داور به مربی فولاد گفته است پنالتی را بیرون بزنید چون پنالتی درست نبوده، گفت: من برعکس این مسئله را شنیدم، بلکه مربی فولاد اعلام کرده که می خواهد پنالتی را بیرون بزند و داوران هم به او گفته‌اند اینکه می‌خواهید پنالتی را بیرون بزنید یا خیر بحث شماست اما اینگونه نبوده که داور از مربی بخواهد پنالتی را بیرون بزند و داور چهارم این پنالتی را رد کرده است.

فریدون اصفهانیان رئیس کمیته داوران در توضیح این مسئله گفت: قبول داریم که تمام تیم‌ها هزینه می‌کنند و زحمت می‌کشند اما به نظر من باید تیم‌ها همانطور که کادر فنی‌شان را تقویت می‌کنند مسئول رسانه‌ای دارند یک مشاور رسانه‌ای هم در داوری داشته باشند. ما در هیات رئیسه مصوب کردیم که تیم‌ها یک مشاور به‌روز داوری داشته باشند، اگر سرمربی و مربی قوانین داوری را به خوبی می‌دانستند خیلی از اتفاقات رقم نمی‌خورد.

* داوران سطح بالایی داریم

رئیس دپارتمان داوری در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه حتی سرمربیان تیم‌های برنده مثل برانکو به تصمیمات داوری معترض هستند و گاهی اوقات داور حتی یادش می‌رود بازیکن حریف را اخراج کند، گفت: تمام داورانی که در لیگ برتر هستند داوران سطح بالایی هستند، داوران خوبی داریم، همانطور که در نیم‌فصل اول دیدید که در خیلی از بازی‌ها داوران بسیار خوب قضاوت کردند به طوریکه بارها در برنامه‌های تلویزیونی شنیدیم که هرچه گشتیم در این مسابقه اشتباه داوری ندیدیم. ما داوران سطح بالایی داریم، داوران ایرانی بسیار باهوش هستند اما واقعیت این است که اتفاقات رخ داده باعث شده شرایط روحی و روانی داوران برهم بریزد. وقتی بازیکنی شرایط روحی و روانی‌اش برهم بریزد حتی پنالتی را هم بیرون می‌زند. برای داوران هم این مسائل پیش می‌آید. از همه می‌خواهم که اجازه بدهند داوران ما با آرامش قضاوت کنند و روند خوب خودشان را ادامه بدهند. بخشی از مشکلات روحی و روانی داوران بخاطر اعتراض‌هایی است که به آنها می‌شود. به نظر من مصاحبه‌ها و مطالبی که گفته می‌شود باعث می‌شود که فضای داوری آرام نباشد قطعاً همه فوتبال از این شرایط متضرر می‌شوند، ارکان فدراسیون به این مسائل ورود خواهند کرد و تیم‌ها و بازیکنان هم امیدوارم بیش از گذشته با داوران تعامل داشته باشند.

* داورانی که پنالتی زیاد بگیرند تشویق می‌شوند

کامرانی‌فر در مورد اینکه برانکو می‌گوید داوران ایرانی می‌ترسند پنالتی بگیرند، ممکن است در یک بازی ۵ یا ۷ پنالتی اتفاق بیفتد اما داوران ایرانی پنالتی‌ها را نمی‌گیرند، گفت: برعکس این مسئله باید بگویم که من در کلاس داوری نیم فصل هم گفتم داورانی که پنالتی‌های زیاد بگیرند تشویق می‌شوند، پنالتی‌هایی که درست و صحیح اتفاق بیفتد البته، ما به اینکه تیم‌ها از حریف پیش هستند یا عقب هستند نگاه نمی‌کنیم، البته داوری‌ها را آنالیز کرده‌ایم ممکن است برخی از پنالتی‌ها بخاطر عدم شجاعت یا عدم تشخیص داور بوده باشد اما اینکه بگویند تعداد گل حریف باعث اعلام پنالتی نشده درست نیست، داوران ما جوان هستند و شکل گرفته‌اند و نیاز به زمان دارند، اجازه بدهید آنها در شرایط درستی تصمیم بگیرند.

* هیچ داور خارجی در ایران قضاوت نخواهد کرد

وی در مورد احتمال قضاوت داوران خارجی در بازی‌های حساس گفت: مطمئن باشید هیچ داور خارجی دیگر در ایران قضاوت نخواهد کرد. AFC بر روی برخی از کشورها که بازی‌های حساسشان را داوران خارجی قضاوت می‌کنند نظر ندارد. یکی از دلایلی که اکنون فیفا و AFC به داوران ایرانی توجه دارند این است که تمام بازی‌های مسابقات لیگ ایران را داوران ایرانی قضاوت می‌کنند.

کامرانی‌فر در مورد اینکه در هفته نوزدهم در ۷ مسابقه از ۸ بازی داوری‌ها مشکل‌دار بوده است، گفت: قضاوت داوران به عوامل متعددی بستگی دارد مثلاً توانایی فنی و جسمانی‌ آنها که همگی آنها در سطح بالایی قرار دارند اما از نظر روانی به داوران فشار زیادی وارد می‌شود. این فشارها از بیرون خیلی زیاد است و اگر ما بخواهیم محرومیت داور را هم اعلام کنیم فشارها مضاعف می‌شود و عادلانه نیست.مسئولان تیم‌ها به داوران کمک کنند، با شرایط روحی و روانی که داوران دارند همه لطمه می‌بینیم.