خواننده اصفهانی آثار ارزشی و حماسی کشور گفت: قطعات «حماسه فضایی»، «حماسه هوایی» و «نام ایران» از جدیدترین آثار من به مناسبت رونمایی از تازه‌ترین دستاوردهای وزارت دفاع است که به زودی آماده پخش می‌شوند.

به گزارش مشرق، حمید قربانی خواننده جوان اصفهانی که چندسالی است فعالیت حرفه‌ای خود را در تهیه و تولید آثار فاخر موسیقی ارزشی کشور آغاز کرده است، امروز از جدیت و دغدغه انقلابی خود برای خلق آثاری متفاوت و تأثیرگذار در جهت حفظ ارزش های اسلام، انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی می‌گوید.

وی که متولد دی ماه 1367 و کارشناس ارشد رشته جزا و جرم شناسی در اصفهان است، خود را از نمایندگان نسل بعد از انقلاب می داند تا با ساخت و انتشار ترانه‌های حماسی و آثار فاخر ارزشی بتواند گامی مؤثر برای ادامه راه شهدا و رزمندگان انقلاب و دفاع مقدس بردارد و با زبان شعر و موسیقی ارزشی معرف دستاوردهای حماسی، نظامی و دفاعی کشورمان باشد.

قطعه مدافعان حرم، پیوند نسل جنگ با امروزی ها

خواننده اصفهانی آثار ارزشی و حماسی  کشور در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، درباره اثر جدید خود با نام «مدافعان حرم» گفت: ابتدا قرار بود این قطعه به صورت دو صدایی با مشارکت آقای آهنگران مداح دوران دفاع مقدس تهیه و تولید شود اما به دلایلی امکان‌پذیر نشد و من سعی کردم با استفاده از نوحه های معروف جنگ تحمیلی، آن دوران را برای مخاطبان تداعی کنم.

حمید قربانی با بیان اینکه هدف اصلی ساخت قطعه  «مدافعان حرم» نشان دادن پیوند راه جوانان امروز با نسل انقلاب و جنگ تحمیلی است، افزود: شعر این کار را «حاج قاسم صرافان» سروده و «امید رهبران» موسیقی آن را تنظیم کرده است.

وی خاطرنشان کرد: کلیپ تصویری قطعه «مدافعان حرم» هم اکنون در سپاه صاحب الزمان (عج) اصفهان در حال ساخت است که تا دو هفته آینده برای پخش از شبکه‌های سیما رونمایی می شود.

این خواننده موسیقی فاخر کشور اظهار داشت: سعی کردم در این کار حسی به مخاطبانم منتقل کنم که حتی اگر ذره ای تهدید متوجه کشور عزیزمان شود، همین جوانان امروزی که شاید ظاهری متفاوت با جوانان دیروز دارند، باهم متحد می شوند و ادامه دهنده راه رزمندگان دفاع مقدس هستند.

برخی ما را خواننده سیاسی می‌دانند!

خواننده اصفهانی آثار ارزشی و حماسی  کشور درباره فضای حاکم بر فعالیت در حوزه موسیقی ارزشی و موانع سد راه خود گفت: من و معدود افرادی که در زمینه موسیقی ارزشی کشور فعالیت می‌کنیم، با ورود به مسیری خاص قید خیلی از چیزها را زدیم و صدمات روبه روشدن با ناملایمتی های زیادی را به جان خریدیم.

وی با اشاره به اینکه محدودیت ما در این مسیر زیاد است، افزود: در حالی که ما فقط در مناسبت های خاص و آن هم در تلویزیون می توانیم اجرا داشته باشیم، خواننده های معروف پاپ و دیگر حوزه های موسیقی به راحتی می توانند در هر زمان، مکان و رسانه ای به راحتی آثار خود را اجرا کنند اما به نظر می رسد ما جایگاه خاصی نداریم و برخی ما را خواننده سیاسی می دانند.

از مؤذنی تا اجرای آثار فاخر موسیقی حماسی

قربانی با اشاره به اینکه در خانواده  شهید پرورش یافته و عمو و هر دو پسرعموهایش را در جنگ تحمیلی از دست داده است، گفت: از کودکی در فضایی قرآنی رشد کردم و کسب مقام نخست کشوری دو سال پی در پی در مسابقات اذان از نتایج قرار گرفتن در همین فضا بوده است.

وی اظهار دشت: فعالیت حرفه‌ای خود را از دوران دانشگاه در زمینه موسیقی مذهبی و ارزشی آغاز کردم که بیشتر شبیه مداحی بود و در آن دوران در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان نخستین بار ترانه ای به نام  «مولا» اجرا کردم.

این خواننده موسیقی انقلابی و ارزشی با بیان اینکه پس از آن مرداد سال گذشته اجرایی در تالار کوثر ارتش در حضور وزیر دفاع داشتم که ایشان تهیه سرودی حماسی به مناسبت روز صنعت دفاعی را پیشنهاد دادند، گفت: با قبول این پیشنهاد اثری به نام «حماسه پایداری» ساختم و آن را در مراسمی با حضور آقای روحانی رئیس جمهور اجرا کردم که بسیار مورد استقبال و تجلیل قرار گرفت.

وی گفت: از آن به بعد بود که از اصفهان به تهران هم رفتم و با وزارت دفاع در زمینه تهیه و تولید قطعه های حماسی همکاری کردم و تا امروز ترانه‌ها و کلیپ های متفاوتی در این زمینه خوانده و ساخته ام.

قربانی افزود: قطعات «حماسه فضایی»، «حماسه هوایی» و «نام ایران» از جدیدترین آثار من به مناسبت رونمایی از تازه‌ترین دستاوردهای وزارت دفاع است که به زودی آماده پخش می‌شوند.

لبیک به دلجویی از داغداران فاجعه منا

خواننده اصفهانی موسیقی های ارزشی و حماسی درباره اثری که با موضوع فاجعه جانگداز منا ساخته است، گفت: در این اثر سعی کردم علاوه بر ایجاد مرهمی بر دل زخم خورده خانواده های شهدای منا، بتوانم جنایت های آل سعود و سکوت مجامع بین المللی و مدافع حقوق بشر را به نوبه خود به گوش جهانیان برسانم و ثبت کنم.

وی با اشاره به اینکه این اثر امسال عرضه شد و هزینه‌های زیادی هم برایم دربرداشت، افزود: با دستور رئیس مرکز بسیج صدا و سیمای کشور بارها از شبکه های مختلف تلویزیونی پخش و تکرار و به همین سبب در پایگاه های اینترنتی هم به زبان های عربی و انگلیسی با زیرنویس منتشر و پخش شد.

قربانی اظهار داشت: با دیده شدن و انتشار چندین‌باره این اثر بخشی از زحمات و سختی های تولید آن جبران شد، سختی هایی از جمله ایجاد موانعی برای مشرف شدن به سفر حج؛ اما همه این مشکلات را با جان و دل پذیرفتم چون می دانستم این هم یکی از دشواری های فعالیت در این عرصه است.

ملموس کردن حقایق دوران انقلاب و جنگ برای نسل جدید

وی گفت: با توجه به اینکه به عنوان جوانی از نسل بعد از انقلاب به صورت عینی شاهد وقایع انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس نبودم اما با حضور در مجامع ارزشی و شرکت در برنامه هایی همچون اردوهای راهیان نور سعی کردم تا جای ممکن با فضای آن دوران آشنا شوم و حس و حال مورد نیاز برای تولید آثار فاخر را با مشاهده بقایای انقلاب و جنگ دریافت کنم.

خواننده اصفهانی موسیقی حماسی و انقلابی دیدگاه نسل جدید را در مقایسه با جوانان انقلاب و جنگ متفاوت دانست و افزود: من سعی کردم با خلق آثار انقلابی، ارزشی و حماسی به عنوان یکی از مهمترین اهداف خود سختی تصور آن دوران و لمس حقایق انقلاب و جنگ را در قالب موسیقی بیان کنم، چون موسیقی در بین جوانان بسیار پرطرفدار است و به نوعی زبانی بین المللی ا ست و از این رو بیشتر آثار خود را به دو زبان فارسی و عربی تولید کرده ام تا تأثیر و نتیجه عمیق تر و بهتری داشته باشد.

بازهم نقش کمرنگ مسئولان به ویژه در حمایت از موسیقی ارزشی

وی از کوتاهی مسئولان در زمینه کاری خود گفت و اضافه کرد:  شاید گفتن اینکه مشکل از عملکرد مسئولان است کمی تکراری شده باشد اما به واقع مهمترین مشکل و سد راه پیشرفت و مطرح شدن موسیقی ارزشی در کشورمان کوتاهی  و کم لطفی مسئولان است.

قربانی خاطرنشان کرد: خواننده های زیادی هستند که تمایل به اجرای آثار خود در مجامع مختلف دارند اما به دلیل حمایت نکردن مسئولان بدون هیچ پشتوانه ای، به اجبار کم کار یا حتی بی کار می شوند.

وی افزود: خیلی ها گمان می کنند مسئولان از موسیقی ارزشی بیشتر از دیگر حوزه های موسیقی حمایت می کنند اما در حقیقت کامل برعکس است؛ میزان درآمد، امکانات، شرایط قرارگرفتن در بین طرفداران و ارتباط با آنان، برگزاری کنسرت ها، و بسیاری موقعیت های ایده آل دیگرِ خواننده‌های پاپ و سنتی، برای من و معدود هنرمندان موسیقی ارزشی فراهم نیست؛ اما با این حال من سختی این راه را به جان خریده ام و هرگز از پای نمی ایستم.

حمایت از موسیقی ارزشی کشور چگونه امکان پذیر است؟

خواننده اصفهانی موسیقی  ارزشی کشور با بیان اینکه مسئولان باید امکانات و شرایطی مناسبی برای هنرمندان آثار موسیقی ارزشی فراهم کنند تا اجرای برنامه برای ما فقط مختص به مناسبتی خاص یا فقط در رسانه های تصویری نباشد، گفت: برخلاف انتظار برخی مسئولان و مخاطبان عام، انتشار و پخش یک اثر موسیقایی انقلابی یا ارزشی فقط نباید در مناسبت های انقلابی و حماسی خلاصه شود و در اعیاد و مناسبت های مذهبی هم آثاری می توان خلق و ارائه کرد که هم مذهبی باشند و هم رنگ و بوی انقلابی و حماسی داشته باشند که مورد پسند عام و خاص هم قرار گیرد.

وی همچنین افزود: بهتر است این دیدگاه که خواننده هایی همچون حمید قربانی فقط در مناسبتی همچون دهه فجر باید آثار خود را اجرا کند، شکسته شود و این مهم علاوه بر تلاش ما به حمایت و تلاش مسئولان هم نیاز جدی و اساسی دارد؛ اگر این معضلات رفع شود جذابیت آثار ارزشی، انقلابی و حماسی ما هم دوچندان خواهد شد.