گروه تروریستی«جبهه النصره» که نام جدیدش «جبهه فتح الشام» است، بلافاصله به توجیه حملاتش به دیگر گروههای تروریستی در منطقه پرداخته است، از این حملات با عنوان دفاع از خود و دفع تجاوز دفاع کرده است.
در بیانیه این گروه تروریستی آمده است که تحرکاتش علیه گروههایی بوده است که در کنفرانس «آستانه» مشارکت کرده و با ایجاد «دولت دموکراتیک» و جنگ با جبهه النصره و منزوی کردن آن موافقت کردهاند که النصره را برای «شکست توطئهها و مقابله با آن پیش از وقوع وادار کرده است».
گروه موسوم به احرارالشام هم اولین هدف جبهه النصره بوده است به طوری که تنشها و درگیریها میان دو گروه تروریستی پس از سیطره النصره بر مقرها و انبارهای مهمات احرارالشام در ادلب و حومه شمالی حلب به اوج خود رسیده است.
تحولات میدانی پرشتاب و هلاکت دهها تروریست از دو گروه، گروههای تروریستی پشتیبان احرار الشام شامل «ألویة صقور الشام – جیش الإسلام – کتائب ثوار الشام – الجبهة الشامیة – جیش المجاهدین – تجمع فاستقم کما أمرت» را وادار کرده است تا برای دفع حملات جبهه النصره، در یک تشکل واحد ادغام شوند به طوری که این تشکل تروریستی جدید در بیانیهای آورده است : هر حمله به برادرانی که به آن بپیوندند یا به مقرهایش به مثابه اعلان جنگ است که احرارالشام در مقابله با آن و توقف آن لحظهای درنگ نخواهد کرد.
اطلاعات میدانی به این اشاره میکند که دستوراتی از سوی طرفهای حامی گروههای مسلح شرکت کننده در کنفرانس آستانه صادر شده تا جنگ علیه جبهه النصره را اعلام کنند تا این گروهها به بهانه مقابله با جبهه النصره،حمایت بین المللی را کسب کنند.
این در حالی است که آنچه به «المجلس الاسلامی السوری» موسوم است و در میان گروههایی که دارای پیشینه دینی هستند، درباره حمله به گروههای شرکت کننده در نشست آستانه هشدار داده و اعلام کرده است برخی گروهها و در راس آنها، جبهه النصره و جندالاقصی هر کس را که به آستانه رفته، تکفیر و به خیانت متهم کرده و خون آنها را مباح دانسته و برای نابودی آنها تلاش میکنند.
جنگ میان دو طرف تنها به صحنه میدانی محدود نشده بلکه در اظهارنظرها هم آشکار شده است به طوری که «ابوعیسی الشیخ» از سرکرده گروه موسوم به «صقورالشام»، جبهه النصره را باندی سرکش توصیف و اعلام کرد گروههای مسلح از جبهه النصره در محافل بینالمللی حمایت کردند، اما این گروه به آنها خیانت کرد و از پشت به آنها خنجر زد.
سرکرده گروه موسوم به «جیش المجاهدین» هم اعلام کرد که جبهه النصره آغازگر جنگ و حمله به دیگر گروهها به بهانههای واهی بوده است که بر هیچ کس پوشیده نیست. وی افزود النصره هر موقع بخواهد به دیگر گروههای مسلح حمله کند، به طرفدارانش دروغ میگوید.
این در حالی است که ماجد الراشد ملقب به «ابو سیاف» یکی از سرکردگان جبهه النصره جدایی خود را از این گروه تروریستی اعلام کرد.
اما «عبدالله المحیسنی» یکی از سرکردگان سعودی جبهه النصره و جیشالفتح که مفتی به اصطلاح شرعی آن خوانده میشود، در اولین ظهور پس از شکست خفتبار تکفیریها در حلب فتوایی صادر کرد و در آن خواستار توقف جنگ و درگیری میان تروریستها و به زعم خود «توقف جنگ میان ارتش مجاهدین» شد.
در تحول میدانی دیگر،تروریستهای جبهه النصره به برخی روستاها در «جبلالزاویه» یورش بردند و یکی از سرکردگان گروه تروریستی موسوم به «جیش المجاهدین» به نام عبدالله مخزوم را کشتند، این در حالی بود که گروه موسوم به احرارالشام از ابتکاری برای توقف درگیری میان گروههای تروریستی خبر داده و تاکید کرده بود در صورتی که النصره به لشکرکشی و حمله به مقرهای احرارالشام ادامه دهد، این گروه(احرارالشام) هم دست به اقدام تلافیجویانه و مقابله به مثل خواهد زد.
خاطر نشان میشود جبهه النصره طی دو سال گذشته پس از اعلان جنگ به سبب اختلافات بر سر مناطق تحت سیطره و تقسیم غنایم با دیگر گروههای تروریستی، تعدادی از این گروهها را هدف حملات گسترده خود قرار داد که مهمترین آنها «جبهة ثوار سوریا – جبهة حق المقاتلة – جبهة ثبات المقاتلة – ألویة أبو العلمین - اللواء السابع قوات خاصة – حرکة حزم – الفرقة 30 – تجمع فاستقم کما أمرت – کتائب ثوار الشام و جیش المجاهدین» است، جیش المجاهدین اخیرا از پیوستن خود به گروه احرارالشام در پی سیطره جبهه النصره بر انبارهای مهماتش خبر داد.