وی تصریحکرد: اصلا دنیای امروز دنیای این حرفهاست؟سالها شعار میدادند ما با دولت ایران مخالفیم اما طرفدار مردم ایران هستم.
روحانی ادامه داد: چون این آدم، آدم خاصی است پرده دورویی را برداشت و آنچه را که در دل دارند را به نمایش میگذارد. اقداماتی که صرفاً علیه تعدادی از هموطنان عزیز ماست و یا مسلمانان و کسانی از کشورهای دیگر است.
وی افزود: اصلاً شعار اینها در دنیا عدم تبعیض بود میگفتند دوران تبعیض سپری شده، خب اساس این کار غلط اخیر آمریکا بر مبنای تبعیض غلط و ناروا است. اینها همیشه میگفتند حقوق انسانها را مراعات میکنیم، حقوق بشر را مراعات میکنیم. این زیر پا گذاشتن حقوق انسانها است.
رئیس جمهور اضاف کرد: اینها میگفتند به تعهدات وفا داریم چطور سفارتخانه شما ویزا صادر کرده و در گذرنامهزده و امضا کرده حال میگویید من آن را قبول ندارم و حق نداری به کشور من سفر کنی! اینها تمام اصول و تعهدات بینالمللی را زیر پا گذاشتهاند. دنیا دنیای ارتباطات است. جهان، جهان اتصال افکار مردم جهان است. دوران اینکه بخواهیم از دیوار برای فاصله بین کشورها و بین ملتها استفاده کنیم، خیلی وقت است که این دوران سپری شده است.
روحانی خاطرنشان کرد: ما در خیلی عرصهها توانمندیهای مان را به نمایش گذاشتیم. در انقلاب توانمندی یک ملت را برای یک قیام به نمایش گذاشتیم. ما در دفاع 8 ساله توانمندی دفاعی خودمان را به نمایش گذاشتیم ما در دوران تحریم استقامت یک ملت را به نمایش گذاشتیم.
وی گفت: ما لازم بود در مقطعی قدرت و توان سیاسی و مذاکراتیمان را به نمایش بگذاریم. یک حرفی مطرح بود (یا ترس بود یا شبهه) میگفتند نمیشود ما در برابر قدرت بزرگ بشینیم و مذاکره کنیم. در این وضعیت معلوم است که ما موفق نمیشویم آن هم نه با یک قدرت بلکه با 6قدرت بزرگ آن هم بزرگترین کشورها و قدرتهای جهان! میخواهیم مذاکره کنیم؟
رئیس جمهور تصریح کرد: در مذاکرات، مقررات را آنان درست کردهاند. همه مقررات آژانس و منشورسازمان ملل و غیره همه را آنها نوشتهاند. پس اصول مذاکراتی از یک مبنا مال آنان است. زور تبلیغاتی هم به عهده آنان است سازمانهای بینالمللی هم تحت نفوذ آنان است. میگفتند ما چگونه میتوانیم پیروز شویم؟ ظاهراً مثل همان انقلاب که میگفتند دست خالی در برابر تانک چگونه پیروز میشویم و میگفتند شدنی نیست این هم ظاهرش استدلالی داشت و میگفتند آنان همه چیز دارند و ما چگونه میتوانیم در یک مذاکرات موفق شویم.
روحانی ادامه داد: ما از روز اول معتقد بودیم و ملت ما از روز اول معتقد بود که ایران این توان را دارد این منطق و دانش و هنر را دارد که در یک مذاکرات پیچیده علمی، فنی و سیاسی و حقوقی بتواند در برابر بزرگترین قدرتهای جهان بنشیند، استدلال کند و پیروز شود و به یک قراردادی برسد که منافع ملی و خط قرمزهای کشور را بخوبی مراعات کند.
روحانی اضافه کرد: در حال حاضر مرحله دوم خرید را داریم و شرط کردیم که 20 درصد آن را ما میسازیم و 40 درصد نیروگاه بعدی را ما درست میکنیم. دنیای امروز دنیای همکاریهاست البته در بعضی امور اگر ما وارد نشویم و زحمت نکشیم اسرار علمی را به این سادگی به ما نمیدهند.
وی تصریحکرد: در همین سانتریفیوژ یک فوتی داشت که آن را به ما یاد نداده بودند. تزریق میکردیم اما آن سانتریفیوژها میترکید (این داستان برای سال 82 است) یک نفر آمد که مخترع این سانتریفیوژ بود. آن فرد گفت دلم برای شما سوخت که جوان هستید من فوت کار را به شما میگویم. یک اسرار علمی وجود دارد که ممکن است به ما یاد ندهند اما ما باید با استعداد خودمان پیش ببریم.
رئیس جمهور با بیان اینکه علم و فضا برای ما اهمیت دارد، گفت: ما نیازمند به این تکنولوژی هستیم. این تکنولوژی به ما قدرت می دهد. هر چه قدرت ما در علم بیشتر شود سلطه ما بیشتر میشود. صیانت کشور ما آسانتر میشود و دشمن با چشم طمع به کشور ما نگاه نمیکند.
روحانی خاطرنشان کرد: رهبری نسبت به علوم جدید و پیشرفته بسیار حساس هستند و آن را دنبال میکنند. یکی از مواردی که گاهی ایشان سوال میکنند راجع به همین هایتکها است که به کجا رسید و پیشرفت ما در چه وضعیتی است. امروز شاهد ساخت ماهوارههای متنوع هستیم. ینجشیف مخابراتی و همچنین پرتابگرهای مورد نظر که بتوانیم ماهواره را در فضا قرار دهیم.
امروز زمانی است که بعد از برجام فرصت لازم به دست آمده تا هم از تجربه دیگران بیشتر استفاده کنیم و هم خودمان با ارادهای قویتر در مسئله علم و دانش از جمله در زمینه فضا کوشش مضاعف کنیم تا دستاوردهایی داشته باشیم که باعث غرور و قدرت و توسعه ما شود.