وزارت امور خارجه ایران روز گذشته - جمعه - اعلام کرد که کمیته ویژه بررسی صدور روادید برای اتباع آمریکایی تصمیم گرفت به کشتی گیران این کشور برای حضور در جام جهانی کشتی در ایران روادید ندهد.
«نناد لالوویچ» رئیس اتحادیه جهانی کشتی در واکنش به مخالفت ایران با اعطای روادید به تیم ملی کشتی آزاد آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد با این که امیدوار بودیم وزارت خارجه ایران تصمیم دیگری بگیرد، به تصمیم آنها با همه پیچیدگی هایش احترام می گذاریم. ما به زودی برای جام جهانی کشتی آزاد راه حلی پیدا خواهیم کرد.
وی گفت: با وجود محدودیتهای سفر بین دو کشور، این هفته از همکاری و دوستی بین دو فدراسیون کشتی خشنود شدم. همان طور که در طی سال ها دیده ایم کشتی ورزشی است که بین ملت ها اتحاد ایجاد می کند. اتحادیه جهانی کشتی هر فصل مسابقات زیادی برگزار می کند. امیدواریم که دوباره کشتی گیران ایرانی و آمریکایی را روی یک تشک ببینیم.
اتحادیه جهانی کشتی در فاصله 12 روز تا آغاز رقابت های جام جهانی کشتی آزاد در شهر کرمانشاه در غرب ایران، دو راه در پیش دارد، یا به فوریت کشور جایگزین آمریکا را اعلام کند و یا مسابقات را لغو و تاریخ جدیدی برای آن در نظر بگیرد. در این صورت احتمال آنکه میزبانی از ایران گرفته شود بسیار زیاد است.
قطعا تصمیم اتحادیه جهانی کشتی تاثیر زیادی در آینده این رشته خواهد داشت.
در صورت موافقت اتحادیه جهانی کشتی برای معرفی کشور جایگزین به احتمال فراوان یکی از تیم های ازبکستان یا ژاپن به جای آمریکا به ایران خواهند آمد.
اکنون نقش رسول خادم عضو هیات رئیسه اتحادیه جهانی کشتی و رئیس فدراسیون که همواره تعامل خوبی با اتحادیه جهانی کشتی داشته است، پررنگ تر از همیشه خواهد بود.
او می تواند در تعامل با اتحادیه جهانی کشتی، «نناد لالوویچ» صرب را مجاب کند که دو فدراسیون ایران و آمریکا در رخداد این حادثه برای کشتی نقشی نداشته اند و آنچه رخ داده نتیجه نفوذ سیاست بر ورزش است که مردان سیاست آمریکا بر طبل آن کوبیده اند.
هنرمندی اتحادیه جهانی کشتی در این موضوع می تواند خود را نشان دهد که با معرفی تیم جایگزین آمریکا نقش بی بدیل فدراسیون کشتی ایران در ماندگاری کشتی در بازی های المپیک ارج نهد.
پیکارهای جام جهانی کشتی که شکل و شمایلی کاملا متفاوت با مسابقه های کشتی قهرمانی جهان دارد و با سبک و سیاق خاص و به صورت تیم به تیم برگزار می شود، در حالی از سال 1973 با پیشنهاد و ابتکار آمریکایی ها و با جلب نظر و موافقت فدراسیون بین المللی کشتی (فیلا) در شهر تولیدو آمریکا، بنیان و سنگ بنای آن گذاشته شد که از نظر مرتبه و اعتبار در سطح پایین تری در مقایسه با مسابقه های کشتی قهرمانی جهان قرار دارد.
چهل و پنجمین دوره جام جهانی کشتی آزاد 2017 با حضور هشت تیم برتر دنیا روزهای 28 و 29 بهمن ماه در سالن تختی شهر کرمانشاه برگزار خواهد شد.
از آغاز رقابت های جام جهانی تا به امروز، بیشترین میزبانی به نام آمریکایی ها نوشته شده و آنان در دهه های 70، 80، 90 و 2000 میلادی بارها رقابت های جام جهانی را در شهرهای تولیدو، چاتانوگا، استیل واتر، اسپوکن، فیرفاکس، سیاتل، بالتیمور، بویزی و لس آنجلس میزبانی کرده اند و در این بین، شهر تولیدو در ایالت اوهایو و یکی از شهرهای کشتی خیز آمریکا 17 بار میزبان این رقابت ها بوده و از این حیث، پیشگام و رکورددار است.
شهر تولیدو آمریکا همچنین سال 1966 پیکارهای کشتی آزاد قهرمانی جهان را برگزار کرده بود.
در 44 سال برگزاری مسابقه های جام جهانی کشتی آزاد، علاوه بر آمریکایی ها که بیشترین نقش و سهم را در میزبانی این مسابقه ها داشته اند، روس ها و ایرانی ها نیز چند بار میزبان بوده اند و در کنار آنها جمهوری آذربایجان (دو بار) و اسپانیا، مغولستان، کانادا و ازبکستان هر کدام یک بار میزبان رقابت های جام جهانی کشتی آزاد بوده اند.
ایران در سال های 1996، 2009 و 2013 میزبان جام جهانی کشتی آزاد بود.