دیلی سیگنال نشریه خبری بنیاد هریتج آمریکا گزارشی از برنامه موشکی ایران و راهکارهای مقابله با افزایش قدرت مشروع موشکی آن منتشر کرده است.

به گزارش مشرق،  گزارش دیلی سیگنال را خانم «میشل دوج» کارشناس دفاع موشکی، مدرن‌سازی تسلیحات هسته‌ای و کنترل سلاح تهیه کرده است. وی در مرکز الیسون بنیاد هریتج به عنوان تحلیلگر سیاست دفاعی و راهبری در عرصه مطالعات سیاست خارجی مشغول به فعالیت است.

وی در ابتدای گزارش به شرح ادعای رسانه‌های آمریکایی در مورد پرتاب موشک میان‌برد بالستیک می‌پردازد و این آزمایش موشک را خلاف قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل اعلام می‌کند. این در حالی است که در متن این قطعنامه چنین موضوعی مطرح نشده و مسئولین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نیز بارها اعلام کرده‌اند که برای انجام آزمایش موشکی و پیش‌برد برنامه‌های مشروع موشکی به اجازه هیچ نهاد و سازمان و کشوری نیازی نداریم و برنامه‌های دفاعی کشور به طور کاملاً مستقل به جلو می‌رود.

این کارشناس هم چنین ایران را متهم به ایجاد بی‌ثباتی در منطقه می‌کند و افزایش قدرت ایران را دلیلی بر ضرورت توسعه سامانه جامع پدافندی موشکی بالستیک می‌داند. وی در توضیح قطعنامه 2231 شورای امنیت آزمایش موشک‌های بالستیک را زیرمجموعه طراحی موشک‌های با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای در نظر می‌گیرد.

وی هم چنین بدون ارائه سندی ایران را متهم می‌کند که قصد دسترسی به تسلیحات شیمیایی، میکروبی و هسته‌ای داشته است.

راهکار مقابله با ایران از نگاه این اندیشکده آمریکایی

میشل دوج پیشنهاد می‌کند که ترامپ از ابزارهایی که در دسترس وی قرار دارد برای تضعیف ایران و تقویت مواضع ایالات متحده در منطقه استفاده کند. وی تضمین این موضوع که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای (!) دسترسی پیدا نمی‌کند را مهم‌ترین موضوع می‌داند. اجرای سختگیرانه برجام و جلوگیری از یافتن راه آزاد از سوی ایران برای پیگیری اهدافش پیشنهاد بعدی این کارشناس است.

در این گزارش تقویت ارتش آمریکا، حفظ حضور نظامی این کشور در منطقه و گرم شدن رابطه آمریکا با دیگر کشورهای منطقه، به عنوان ابزارهایی اعلام می‌شود که می‌تواند محاسبات ایران در زمینه تصمیم‌گیری و حرکت به سمت هسته‌ای شدن را تغییر دهد.

کارشناس بنیاد هریتج به دولت ترامپ پیشنهاد می‌دهد سامانه پدافندی موشک بالستیک خود را تقویت کند، نه به خاطر موشک‌های بالستیک ایران، بلکه به این دلیل که توانمندی موشک بالستیک در دیگر دولت‌های سرکش (!) هم در حال پیشرفت است.

پی نوشت:

• این مطلب، صرفاً جهت اطلاعِ مخاطبان، نخبگان، اساتید، دانشجویان، تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران ترجمه شده و الزاماً منعکس‌کننده‌ی مواضع و دیدگاه‌های اندیشکده راهبردی تبیین نیست.
• پیوند اصل گزارش در پایگاه «دیلی سیگنال»:
http://dailysignal.com/2017/01/31/irans-ballistic-missile-test-defies-un-trump-administration/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=thf-tw
• مترجم: گروه رصد اندیشکده راهبردی تبیین

پایگاه تبیین