این مقام مسئول با اشاره به نقش فضای مجازی برای گسترش و بسط اقدامات خلاف قانون در جامعه گفت: متاسفانه سودجویان اقدام به فروش و تبلیغ مواد دخانی قاچاق و بدون کیفیت در شبکه های اجتماعی از جمله تلگرام می کنند و از سوی دیگر با افزایش رو به رشد مراکز آنلاین ارائه قلیان در فضای مجازی، دسترسی به قلیان، سهل تر شده و این مراکز با استفاده از ظرفیت شبکه های اجتماعی، قلیان را برای استفاده در خودرو، منزل و محل کار در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند.
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات با تاکید بر عزم جدی وزارت بهداشت برای کاهش استعمال دخانیات در جامعه، از درخواست های متعدد مردمی و حاکمیتی برای ممانعت از فعالیت باندها و مراکز فروش مواد دخانی در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی خبر داد و گفت: وزارت بهداشت ابزار مقابله با این شیوه از ارائه مواد دخانی را در اختیار ندارد و برای حل این مشکل، باید اقدام اساسی و ریشه ای توسط دولت صورت گیرد.
مصرف دخانیات همچنان قد می کشد
مسجدی مصرف دخانیات در کشور را همچنان رو به رشد توصیف کرد و گفت: متاسفانه آمار و ارقام دولتی نشانی از کاهش مصرف دخانیات در کشور ندارد.
وی ورود سیگارهای قاچاق به کشور را یکی از عوامل افزایش انواع سرطان دانست و گفت: تمامی سیگارهای قاچاق در کشورهای همسایه تولید می شوند و بدون رعایت استانداردهای لازم، تنها با درج نام و نشان برندهای معروف سیگار بر روی محصولات خود، بی کیفیت ترین سیگار را با نام و نشان برندهای معروف راهی بازار ایران می کنند.
مسجدی سهم سیگارهای قاچاق از بازار دخانیات ایران را 10میلیارد نخ در سال عنوان کرد و گفت: بر اساس گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، با وجود افزایش 56 درصدی تولید سیگار در داخل، هنوز هم سیگارهای قاچاق سهم بزرگی از دخانیات مصرفی در کشور را دراختیار دارند.
فروش سیگارهای تقلبی با سواستفاده از برندهای معروف
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران نسبت به مصرف سیگارهای قاچاق هشدار داد و گفت: مصرف کنندگان این دسته از محصولات دخانی فریب نام های معروفی که بر روی پاکت های سیگار درج شده است را نخورند، چراکه این محصولات به دلیل عدم استفاده از مواد اولیه مناسب و تولید در شرایط نامطلوب به مراتب خطرناک تر از سیگارهای استاندارد هستند.
مسجدی از تصمیم دولت برای درج نرخ بر روی سیگارهای عرضه شده در کشور و نصب برچسب اصالت به منظور جلوگیری از قاچاق سیگار خبر داد و گفت: بر اساس قانون بودجه سال 96، وزارت صنعت معدن تجارت به عنوان مسئول مستقیم بخش دخانیات در کشور، موظف به درج قیمت و نصب برچسب اصالت بر روی پاکت های سیگار شده تا تا شناسایی و جمع آوری سیگار قاچاق از بازار باسهولت و سرعت بیشتری انجام شود.
وی با گلایه از کوتاهی ضابطین قضایی در مقابله با فروش نخی سیگار در سوپر مارکت ها و دکه های فروش مطبوعات گفت: بر اساس قانون هرگونه فروش نخی سیگار ممنوع است و فروشنده و خریدار نیز باید بالای 18سال سن داشته باشند. این درحالی است که با وجود تاکید قانون بر این دو مورد، همچنان شاهد فروش سیگار نخی در جامعه هستیم و افراد زیر 18 سال نیز بدون محدودیت اقدام به خرید مواد دخانی می کنند.