در حالی که دولت ترامپ می‌گوید فهرست هفت کشوری که در دستور اجرایی اخیر وی با محدودیت مواجه شده‌اند، در دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما تهیه شده بود، بلینکن معتقد است که این موضوع به پس از واقعه سن برناردینو باز می‌گردد.

به گزارش مشرق، آنتونی بلینکن، معاون وزیر خارجه آمریکا در دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما، در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان اظهار داشت که اطلاعاتی که دولت ترامپ در خصوص مشخص شدن فهرست هفت کشور دچار محدودیت شده در دوره اوباما ارائه می‌کند، درست نیست.

در حالی که دولت ترامپ می‌گوید فهرست هفت کشوری که در دستور اجرایی اخیر وی با محدودیت مواجه شده‌اند، در دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما تهیه شده بود، بلینکن معتقد است که این موضوع به پس از واقعه سن برناردینو باز می‌گردد. پس از این واقعه برخی نمایندگان کنگره به‌دنبال منع مهاجرت به آمریکا بودند اما دولت اوباما هیچ ممنوعیتی اعمال نکرد.

به گفته بلینکن، تنها قرار بود افرادی که به این هفت کشور سفر کرده‌اند، اگر اهالی کشوری هستند که از سوی آمریکا معافیت دریافت ویزا دارد، برای ورود به آمریکا مجبور به دریافت ویزا شوند.

آنتونی بلینکن همچنین از ترامپ به‌خاطر آنکه خود را فراتر از قانون می‌داند انتقاد کرد.

بر اساس این گفته بلینکن، روشن است که اسامی هفت کشور دچار محدودیت شده، در چارچوپ دیگری در دوره اوباما مشخص شده بود و اکنون دولت ترامپ از همان لیست برای دستور اجرایی جدید استفاده کرده است.

در زمان ابلاغ این دستور در دولت اوباما، مقامات ایرانی اعتراضاتی را نسبت به آن مطرح کرده بودند.

بلینکن در بخش دیگری از این مصاحبه به انتقاد از تلاش ترامپ برای ممنوعیت ورود اتباع این هفت کشور پرداخت و گفت وی در دادگاه باید ثابت کند که اولا «سوء نیت» ندارد و به دنبال تبعیض علیه مسلمانان نیست و ثانیا اینکه تهدیدی وجود دارد که با این فرمان می‌توان مانع آن شد.

وی افزود: «مسئله اینجاست که بر اساس اطلاعاتی که ما داریم، تهدیدی از این ناحیه وجود ندارد. از زمان یازده سپتامبر تاکنون، حتی یک آمریکایی به دست تروریستی که از این هفت کشور آمده باشد، کشته نشده است.»