کد خبر 690240
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۴

عضو فراکسیون محیط زیست مجلس نهم با انتقاد از عملکرد دولت یازدهم در احیای تالابهای کشور گفت: متاسفانه دولت اهتمام جدی به وضعیت تالابها ندارد و بیشتر از عمل کردن به شعار دادن می‌پردازد.

به گزارش مشرق، موسی‌الرضا ثروتی درباره وضعیت بسیار حاد و در معرض خطر تالابهای کشور  و راهکارهای بهبود وضعیت این گنجینه‌های ملی اظهار کرد: احیای تالابها و کاهش اثرات ناشی از تخریب آن نیازمند عزم بین‌المللی و داخلی است.
 
وی ادامه داد: باید در زمینه احیای تالابها مشارکت لازم با کشورهای همسایه انجام گیرد و در کنار آن کارهای کارشناسی در داخل هم ضروری است.
 
عضو فراکسیون محیط زیست نهمین دوره مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برنامه‌هایی نظیر مالچ‌پاشی برای کاهش گردوغبار ناشی از تالابها اثرگذار است، تصریح کرد: مالچ‌پاشی و سایر تمهیدات در شهرهایی که تالابهای آن در معرض نابودی قرار دارند، مناسب است و دولت نیز باید بپذیرد که مقداری در این رابطه هزینه کند.
 
ثروتی یکی از تالابهای در معرض نابودی را تالاب دریاچه ارومیه دانست و متذکر شد: متاسفانه در کنار تالاب دریاچه ارومیه آنقدر عملیات سدسازی انجام گرفت که مشکلات را دوچندان کرد.
 
وی یادآور شد: عملیات سدسازی، افزایش کشاورزیهای غیرضروری و دو برابر شدن سطح کشت از جمله برنامه‌های غیر کارشناسی بود که توسط وزارت نیرو و سازمان محیط زیست در دوره‌های گذشته انجام گرفت.
 
عضو فراکسیون محیط زیست در نهمین دوره مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: به طور قطع سدسازی در کاهش آب و خشک شدن تالابها یا بیشتر شدن گردوغبار و آسیبهای ناشی از خشکسالی تالابها تاثیرگذار بوده است.
 
به گفته ثروتی، محیط زیست در دوره تصدی‌گری ابتکار در دولتهای قبل مجوزهای غیرکارشناسی و بدون مطالعه سدسازی را صادر کرده است و مسئولان ذیربط باید نسبت به مشکلات ایجاد شده پاسخگو باشند.
 
وی با اشاره به راهکارهای بهبود وضعیت تالابها گفت: اصلاح وضعیت کشاورزی و طی شدن واقعی مسیر آب می‌تواند در احیای تالابهای کشور تاثیرگذار باشد.
 
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برخی کشتها نباید در بعضی مناطق و زمینها انجام می‌گرفت؛ به عنوان نمونه کشت برنج در اصفهان اشتباه بوده یا کشت گوجه فرنگی آب زیادی را به هدر می‌دهد که همه این برنامه‌ها  باید اصلاح شود.
 
ثروتی با بیان اینکه تالابها باید برای بهبود وضعیت معیشت مردم احیاء شوند، تاکید کرد: تالابها در معیشت مردم اثرگذار هستند و موجی اشتغالزایی خواهند شد.
 
 وی ادامه داد: سیاست کشاورزی و کشت ما باید تغییر کند و منطقی باشد چرا که برنامه‌ریزی برای وضعیت تالابها ضروری است.
 
عضو فراکسیون محیط زیست در نهمین دوره مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد دولت در رسیدگی به تالابهای کشور اظهار کرد: این دولت اهتمام جدی به وضعیت تالابها ندارد و بیشتر از عمل به شعار دادن می‌پردازد؛ نیازمند توجه بیشتر به محیط زیست در کشور هستیم.
 
دریاچه و تالاب بین‌المللی هامون، سومین دریاچه بزرگ ایران پس از دریاچه خزر و دریاچه ارومیه، هفتمین تالاب بین‌المللی جهان  و یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره در ایران است؛ دریاچه و تالاب هامون در استان سیستان و بلوچستان واقع شده‌ و  این دریاچه از سه دریاچه کوچک به نام‌های هامون پوزک، هامون سابوری و هامون هیرمند تشکیل شده‌ است.
 
وسعت دریاچه هامون در زمان پرآبی، 5 هزار و 660  کیلومترمربع است که از این مقدار 3 هزار و 820 کیلومتر مربع متعلق به ایران و بقیه متعلق به افغانستان است.
 
تالاب هامون در چهارمین کنگره جهانی ذخیره‌گاههای زیست‌کره که روزهای پایانی سال 1394 در لیما پایتخت پرو برگزار شد، توسط یونسکو به‌عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره ثبت شد و بدین ترتیب تعداد ذخیره‌گاههای زیست‌کره در ایران به 12 مورد افزایش یافت.