گروه جهاد و مقاومت مشرق - امروز 27 بهمن ماه سالروز شهادت دو شهید بزرگوار است که به زندگی آن ها گذری می کنیم.
شهادت شهید احمد اسکندری (1361ش)
شهید احمد اسکندری، سال ۱۳۳۶ش در یکی از روستاهای دورافتاده شهرستان خمین بهنام چنار چشم به جهان هستی گشود. دوران کودکی احمد به تحصیل علوم مذهبی گذشت. در هفتمین بهار زندگی به مدرسه رفت و بهعنوان شاگرد ممتاز میان دوستان و آشنایان مشهور شد.
تحصیلات خود را تا اول راهنمایی ادامه داد. وی چندی بعد بههمراه خانواده به شهر تهران مهاجرت نمود و همزمان با اوجگیری مبارزات مردمی انقلاب اسلامی در صف مبارزان روحالله (ره) قرار گرفت. احمد در سال ۱۳۵۴ش با دوشیزهای پارسا ازدواج کرد. پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، در مسجد احمدیه نارمک فنون نظامی را آموخت. سپس در اردیبهشتماه ۱۳۵۹ش به عضویت نهاد مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و در شورای هفتنفری گردان مشغول خدمت شد.
تشکیل گردان القارعه، تشکیل گشت ثارالله، فرماندهی یگان، عملیات پادگان ولیعصر (عج)، عملیات شهری و سرکوب ضد انقلاب از دیگر اقدامات او در سپاه پاسداران بود. با آغاز جنگ تحمیلی، احمد به جبهههای حق علیه باطل شتافت و معاونت لشگر حضرت رسول (ص) را بر عهده گرفت. سرانجام همای سعادت بر شانههای سترگ اسکندری نشست... فرمانده عملیات پایگاه تهران و معاون لشگر محمد رسولالله (ص) عازم عملیات والفجر مقدماتی شد و در روز بیست و هفتم بهمنماه سال ۱۳۶۱ هجری شمسی در سن بیست و پنج سالگی در عملیات والفجر ۱ از قربانگاه فکه به معراج پر کشید.
پیکر پاک شهید احمد اسکندری در روستای زادگاهش، چنار به خاک سپرده شد. از این شهید بزرگوار، دو فرزند دختر به یادگار مانده است.
شهادت شهید محمد شیرزادی (1362ش)
شهید محمد شیرزادی در سال ۱۳۲۹ش در آغوش پرمهر خانوادهای مهربان چشم به جهان هستی گشود. تولدش، شور و نشاطی زائدالوصف در میان اهل خانه پدید آورد.
او مثل همه کودکان اهالی شوهان در کوچه پسکوچههای کاهگلی زادگاهش، روزهای خردسالی و کودکی را پشت سر گذاشت. جوان بود و پرشور که تصمیم گرفت خانهای جدید بسازد و با دوشیزهای پارسا ازدواج کند.
بهدنبال پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، به عضویت بسیج بیست میلیونی درآمد، تا لبیکگوی فرمان مقتدایش، حضرت امام خمینی (ره) باشد. زمانی که جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران آغاز شد، شیرزادی جانبرکف قدم بر خطوط مقدم رزم نهاد و دلاورانه در عملیات والفجر ۵ شرکت کرد.
محمد سرانجام در روز بیست و هفتم بهمنماه سال ۱۳۶۲ هجری شمسی در سن سی و سه سالگی در چنگوله به آرزوی دیرینهاش دست یافت و اصابت ترکش او را به وصال حق رساند. از شهید محمد شیرزادی، دو فرزند به یادگار مانده است.