کد خبر 691989
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۸

رئیس هیئت نمایندگان دولت سوریه در مذاکرات آستانه گفت همه امضا کنندگان توافق آتش‌بس، ملزم به مبارزه با تروریسم با حمایت ارتش سوریه و همپیمانان هستند.

به گزارش مشرق به نقل از روسیاالیوم، بشار الجعفری رئیس هیئت نمایندگان دولت سوریه در مذاکرات آستانه گفت: همه کسانی که توافق آتش‌بس را امضا کرده‌اند چه طرف‌های ضامن و گروه‌های مسلح، ملزم به مبارزه با تروریسم با حمایت ارتش سوریه و هم‌پیمانانش هستند.

وی طی سخنانی در یک نشست خبری بعد از پایان نشست آستانه گفت: ارزیابی ما از روند مذاکرات آستانه تا زمانی که این مذاکرات در خدمت تحقق تثبیت آتش‌بس باشد، مثبت است.

جعفری خاطرنشان کرد کهه نشست آستانه 2، زمینه را برای برگزاری دور بعدی مذاکرات ژنو که باید نتایج دو نشست آستانه را مورد توجه قرار دهد، فراهم کرد.

وی گفت که دلیل عدم صدور بیانیه پایانی این نشست، تاخیر ورود هیئت ترکیه و گروه‌های مسلح به آستانه است.

جعفری تاکید کرد که هیئت ترکیه و گروه‌های مسلح تلاش کردند که از طریق مخالفت با بیانیه پایانی، در روند مذاکرات مانع ایجاد کنند.

رئیس هیئت نمایندگان دولت سوریه در مذاکرات آستانه از دولت قزاقستان که میزبانی این نشست را بر عهده دارد و همچنین روسیه و ایران قدردانی کرد.

جعفری تاکید کرد: ترکیه مسئول کنترل مرزها است، اما نه تنها این کار را انجام نمی‌دهد، بلکه ورود ده‌ها هزار تروریست به سوریه را تسهیل کرده است و باید اقدامات قاطعی برای بستن مرزهای ترکیه به روی تروریست‌ها اتخاذ کرد.

رئیس هیئت نمایندگان دولت سوریه در مذاکرات آستانه با بیان اینکه ترکیه نمی‌تواند همزمان نقش روشن کننده آتش و آتش‌نشان را ایفا کند از دولت این کشور خواست که نیروهای خود را از خاک سوریه خارج کند و به بیانیه نشست آستانه 1 که بر حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه تاکید دارد، پایبند باشد.

وی خاطرنشان کرد که قانون اساسی سوریه در نشست آستانه بررسی نشده است و این موضوع، موضوعی داخلی است.

مذاکرات آستانه 2 امروز پنجشنبه با حضور نمایندگان دولت سوریه و گروه‌های مسلح، ایران، روسیه و ترکیه آغاز شد.

پیش از این در تاریخ 24-23 ژانویه سال جاری میلادی (4 و 5 بهمن) در پایتخت قزاقستان برای نخستین بار، مذاکرات مستقیمی بین گروه‌های مسلح مخالف در سوریه و نمایندگان دولت سوریه با میانجیگری روسیه، ایران و ترکیه (سه کشور ضامن صلح در سوریه) برگزار شد که به امضای بیانیه پایانی در مورد حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران سوریه و توافق طرفین برای ادامه مذاکرات در این راستا انجامید. اعضای شورای امنیت سازمان ملل این بیانیه را تصویب کرده و این رایزنی‌ها را گام مهمی برای حل و فصل سیاسی بحران سوریه ارزیابی کردند.