این سوال برایم پررنگتر شد وقتی با کتاب «کریمانه» روبرو شدم. کتابی که در آن روایت دیدارهای رهبر معظم انقلاب با خانواده شهدای کرمان در سال 84 آمده است. این کتاب به تنهایی فقط شرحی از دیداهای ایشان با تعدادی از خانوادههای شهدا است و باید در کنار آن حضور در میان اقشار مختلف، مدیران استان و ... را نیز اضافه کرد.
ایشان با وجود تمام مشغلههایی که دارند در تمام سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی از دوران ریاست جمهوری و پس از آن در مقام رهبری انقلاب پیوسته سفر به استانهای کشور و دیدار رو در رو با مردم را در برنامه خود داشتهاند.
در این کتاب که موسسه جهادی(صهبا) آن را منتشر کرده، خواننده با ماجراهای دیدار رهبر معظم انقلاب با خانواده شهدا روبرو میشود. این کتاب سومین جلد از مجموعه «خانه بهشتیان» است. «میزبانی از بهشت» و «مسیح در شب قدر» پیش از این از همین سری منتشر شده بود.
در این سفر که سال 1384 در اردیبهشت صورت گرفته رهبر فرزانه انقلاب به منزل 5 خانواده شهید رفتهاند و از آنها تفقد کردهاند. این کتاب در واقع شرح آنها دیدارها و گپ و گفتهایی است که در دیدارها صورت گرفته است. اما آنچه که در روایت رسمی دیدار لحاظ نشده و گروه محققان کتاب آن را به روایت اصلی ضمیمه کردهاند واکنشهایی است که در دیدار توسط حاضران در منزل شهید روی داده و آنها با حضور در منزل خانواده شهدا پس از ده سال آنها را برای مخاطب خواندنی کردهاند و به تعبیری «پشت پرده» دیدارهای رهبر معظم انقلاب را از زاویه خانواده شهدا روایت کردهاند.
یکی از نکاتی که در این کتاب چشمگیر بود میزان حضور رهبر انقلاب در منزل شهدا بوده که در نوع خود جالب توجه است. ایشان در طول سالهای پس از انقلاب به خانه بیش یک هزار شهید رفتهاند و از وضعیت آنها با خبر شدهاند. این مسئله میتواند تلنگری برای بسیاری از مسئولین جمهوری اسلامی باشد. رهبر انقلاب چه در دوران ریاست جمهوری و چه در زمان رهبری انقلاب پیوسته به خانواده شهدا که درخت انقلاب اسلامی با خون فرزندان آنها بار گرفته، توجه نشان دادهاند و این سیره میتواند برای سایر مسئولین به عنوان یک الگو مد نظر قرار بگیرد.
یکی از نکات جالب توجه که در این کتاب به چشم میآید حضور فرمانده این روزهای نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. سردار قاسم سلیمانی پای ثابت این دیدارها است و رهبر معظم انقلاب را در منزل شهدا همراهی میکند. در یکی از دیدارها یکی از اعضای خانواده از ایشان طلب «شفاعت» میکند که رهبری میفرمایند، شفاعت برای شهدا، مادر و پدر شهدا و بعد رزمندهها است، و بعد از آن به حاج قاسم سلیمانی اشاره میکنند و میفرمایند: «این آقای حاج قاسم هم از آنهایی است شفاعت میکند انشاالله»، «بهتر است از ایشان قول بگیرید اگر زیر قولشان نزنند».
این کتاب که با زبان داستانی نوشته و دارای راوی است خواننده را قدم به قدم در دیداهای رهبر معظم انقلاب اسلامی همراه میکند و او را به منزل بهشتیان میبرد. «کریمانه» اثری است که تنها به روایت شرح اتفاقات دیدار اکتفا نکرده و خواننده را به بعد از آن و حواشی دیدار نیز راهنمایی میکند.
کتاب «کریمانه» روایت دیداهای رهبر معظم انقلاب از خانواده شهدای کرمان در سال 84 از سوی موسسه جهادی (صهبا) روانه بازار کتاب شده است.