کد خبر 692664
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۹

در جلسه امروز ستاد بحران کشور بر مسائلی مانند احیای تالاب‌های خوزستان، توجه به رود کارون برای زنده ماندن کشاورزی در خوزستان، رفع مشکل تالاب‌های خوزستان و تخصیص بودجه برای رفع معضلات این استان تاکید و برنامه‌ریزی شد.

به گزارش مشرق، با توجه به بحران‌های پیاپی و مشکلات فراوان این‌روزهای این استان ساعتی پیش جلسه بحران دولت با حضور جمعی از مسؤولان دولتی و لشکری به پایان رسید.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، وزیر دفاع، وزیر اطلاعات، حمید چیت‌چیان وزیر نیرو، وزیر کشور، حجتی وزیر کشاورزی، رفاه و سپاه به همراه سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست، سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل و اکبر ترکان حضور داشتند.

آیت‌الله سید محمد علی موسوی جزایری نماینده ولی فقیه در استان خوزستان و همچنین غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در این جلسه حضور داشتند.

*رفع کانون ریزگردها در داخل کشور

معصومه ابتکار در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری جلسه سازمان ملل در رابطه با ریزگردها در ایران اظهار کرد: این جلسه به‌زودی برگزار خواهد شد و در آن برای حل بحران ریزگردها به انجام همکاری‌های بین‌المللی قطعنامه‌ای صادر خواهد شد.

وی با بیان اینکه ما در این همایش سعی خواهیم کرد تا از توان بین‌المللی برای حل این بحران به همکاری کشورهای همسایه بهره‌مند شویم افزود: حجم بسیار زیادی از این گرد و خاک از طریق کشورهای عراق و عربستان به خوزستان و کشور وارد می‌شود بعد از نشست اخیر با رئیس‌جمهور عراق و همچنین رایزنی وزارت امور خارجه پیگیری موضوع هستیم.

رئیس سازمان محیط‌زیست با بیان اینکه کانون‌های داخلی گرد و خاک خوزستان نیز شناسایی شد و در صدد رفع حال هستیم ادامه داد: وزارت کشاورزی و نیرو به منظور رفع آن به صورت جدی وارد کار شدند و ما نیز با تامین آب کارون و کشته نهال اقدامات خود را انجام خواهیم داد.

ابتکار با اشاره به عدم اقدام کار تا کنون به منظور حل مشکل گرد خاک تصریح کرد: ما به عنوان اجرای مالچ‌پاشی بیولوژیکی هستیم و در این رابطه بررسی‌های لازم صورت گرفت تا مالچ پاشی با ماندگاری بیش از 6 ماه داشته باشیم.

وی در پایان با ابراز رضایت از وضعیت تالاب‌های خوزستان گفت: به دنبال حل مشکلات موجود در تالاب‌های خوزستان هستیم تا مشکلات به صورت ریشه‌ای و کامل حل شود.

*لزوم توجه به آب کارون برای خوزستان/ مساله آب مشکل اساسی خوزستان است

آیت‌الله سید محمدعلی موسوی جزایری نیز در حاشیه جلسه ستاد بحران کشور در رابطه با مساله ریزگردها و مشکلات موجود در استان خوزستان با ابراز خرسندی از تشکیل این جلسه و ترکیب در حل مشکلات در خوزستان اظهار کرد: وزارت نیرو و جهاد کشاورزی به همراه دستگاه‌های دولتی؛ نظامی و اقشار مردم باید برای حل مشکل ریزگردها در خوزستان بکوشند و وزارت نیرو نیز مصوبات خود را در این رابطه پیگیری و اعلام کند.

وی با اشاره به گزارشات مبنی بر کانون ریزگردها در کشورهای همسایه افزود: ما در کنار این مشکل نگران مشکل آب نیز هستیم، زیرا برای زنده ماندن کشاورزی و تالاب‌های خوزستان باید آب و کارون تقویت شود به این دلیل که مساله اصلی گرد و خاک خوزستان است خشکی و بی آبی است.

نماینده ولی فقیه در استان خوزستان تاکید کرد بی آبی یک واقعیت در استان خوزستان است.

*سفر به خوزستان برای بررسی وضعیت موجود

علی ربیعی نیز در حاشیه این مراسم با اشاره به اقدامات صورت گرفته و سفر به استان خوزستان اظهار کرد: در این جلسه با تاکید بر گیری فوری تالاب‌های استان گفت‌و‌گو و مذاکره کردن با کشورهای عراق، تامین کردن بودجه جهت احیای کشاورزی خوزستان و مذاکرات بین‌المللی تصمیم‌گیری شد.

وزیر کار و امور اجتماعی ادامه داد: اقدامات وزارت نیرو به منظور حل مشکل ریزگردها در خوزستان از دیگر برنامه های مطرح شده در این جلسه بود.

* دستور معاون اول رئیس جمهور برای تامین هزینه‌های مورد نیاز استان خوزستان

غلامرضا شریعتی نیز در حاشیه مراسم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به اینکه استان خوزستان قلب تپنده کشور است دولت به تمام مشکلات موجود در آن اهتمام و تاکید دارد.

وی با اشاره به پیگیری و تصمیماتت وزارت نیرو و کشاورزی در این جلسه افزود: دستور معاون اول رئیس جمهور به سازمان برنامه و بودجه برای تامین هزینه‌های مورد نیاز استان خوزستان برای مبارزه با ریزگردها از جمله برنامه‌های اقدام شده در امروز بوده است.

استاندار خوزستان با اشاره به اعلام حمایت و کمک سردار باقری و دهقان از اجرای طرح‌های مبارزه با ریزگردها در خوزستان تصریح کرد: خوشبختانه تمام ظرفیت‌ها و داشته‌های کشور برای حل بحران خوزستان به کار گرفته شده و به آینده امیدوار هستیم.

وی در پایان گفت: از تمام مردم استان خوزستان که با صبوری و تحمل خود در برابر مشکلات زمینه را برای حل آن فراهم کردند و همچنین هیات وزیران و نمایندگان مجلس که ما را برای حل این مشکل همراهی و یاری کردند نهایت تقدیر و تشکر را داریم.

*برنامه‌ریزی کوتاه مدت و میان مدت برای رفع مشکلات خوزستان

محمود حجتی نیز در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران با اشاره به داشتن برنامه‌های کوتاه مدت و میان مدت برای حل مسئله مشکلات خوزستان اظهار کرد: از هفته گذشته اقدامات خود را برای انجام کار نهال‌کاری در سطح زمین‌هایی با 40 هزار هکتار آغاز کرده‌ایم.

وی با اشاره به بسیج امکانات خود برای مبارزه با مشکل ریزگردها و مشکلات خوزستان به دستور رئیس جمهور افزود: تقویت بیولوژیکی 900 هزار هکتار از زمین‌های استان خوزستان در مدت مشخص از برنامه‌هایی است که اجرایی خواهد شد.

وزیر کشاورزی با بیان اینکه عمده بیابان‌های خوزستان این زمین‌ها هستند افزود: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به دنبال این هستیم تا در مدت زمان 5 سال کار نهال‌کاری، بذرکاری و بذر پاشی را در مناطق مختلف استان خوزستان و در سطح اعلام شده انجام دهیم.

*تعویض پوشش سرامیکی مقره‌ها با پوشش سیلیکونی

حمید چیت‌چیان نیز در حاشیه برگزاری نشست ستاد بحران کشور در رابطه با بحران خوزستان اظهار کرد: در خوزستان 26 پست وجود دارد که تا ماه آینده تمام آن پوشش سیلیکونی داده خواهد شد.

وی با اشاره به اقدامات فراوان برای خرید مقره‌های سیلیکونی و نصب در استان خوزستان افزود: این کار به‌منظور جایگزینی این مقره‌ها با مقره‌های سرامیکی صورت گرفته است و علت این کار نیز آب‌گریز و خاکریز بودن مقره‌های سیلیکونی است.

وزیر نیرو با اشاره به اقدامات و برنامه‌های موجود برای حل مساله ریزگردها در خوزستان و شست‌و‌شوی مقره‌ها در مدت زمان مشخص شده تصریح کرد: شست‌و‌شوی مقره‌ها در بخش فراتوزیع و انتقال در 18 روز و همچنین شبکه توزیع برق در اهواز در 15 روز صورت خواهد گرفت.

چیت‌چیان با اشاره به انتقال تمام تجهیزات به استان خوزستان برای انجام کار شست‌و‌شو اضافه کرد: با اضافه شدن دو دستگاه دیزل ژنراتور؛ تعداد دستگاه به 16 رسید و این ژنراتورها به منظور تامین برق تصفیه‌خانه‌های شهر اهواز در هنگام قطعی برق هستند.