کد خبر 69405
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۶

رئیس جمهوری اسلامی ایران شامگاه دوشنبه ۴ مهرماه با ورود به فرودگاه مهرآباد، به سفر سنگین و در عین حال پرحاشیه خود پایان داد و تا او و یارانش شاهد نقد و بررسی دقیق تر توشه ای که از نیویورک به همراه آورده اند، باشند.

به گزارش مشرق به نقل از جهان، سرنشینان هواپیمای اختصاصی دکتر احمدی نژاد گرچه با نگرانی و در میان جنجال حاصل از فساد تاریخی در سیستم بانکی و به همراه حاشیه‌سازانی چون رئیس دفتر رئیس جمهور باند فرودگاه مهرآباد را ترک کردند اما به این امید بر فرودگاه نیویورک نشستند که دست پر به ایران بازگردند.

درخشش رئیس جمهور

درخشش رئیس جمهور و هیئت همراهش در بخش هایی از این سفر تحسین بسیاری از ناظران را برانگیخت و در سوی مقابل تعدادی از مواضع و اقدامات، آنان را در معرض انتقادات فعالان سیاسی کشور قرار داد.

نطق هوشمندانه

تقریبا قریب به اتفاق سیاسیون مطرح نطق رئیس جمهور را در مجمع عمومی سازمان ملل که مهمترین بخش سفر دکتر احمدی نژاد بود، هوشمندانه، قاطع و در جهت اهداف انقلاب اسلامی توصیف کردند و‌ آن را همچون سال های گذشته رسواکننده صهیونیسیم بین الملل دانستند.

سانسور

البته نکاتی از سخنرانی رئیس جمهور از این تریبون جهانی دست و بال منتقدان را باز گذاشت. آنجا که "بيداري اسلامي در منطقه و خيزش‌هاي اسلامي" در سخنان دکتر احمدی نژاد جای خود را به بیداری انسانی و اصرار بی مورد بر واژه انسان داد و او که می توانست واقعیت ضد آمریکایی و صهیونیستی انقلاب های منطقه را مورد تاکید قرار دهد این کار را نکرد.

صندلی های گرم و راحت

درست زمانی که رئیس جمهور با صدایی رسا نطقش را در مجمع عمومی ایراد می کرد، تعدادی از هیئت های حاضر و در راس آنان گروه آمریکایی اجلاس را ترک کردند تا ضمن بی احترامی به نماینده جمهوری اسلامی ایران، مخالفت خود را هم با مواضع او اعلام کنند. پاسخ هیئت ایرانی به این اقدام توهین آمیز اما، از جنس دیگری بود. گویا صندلی های گرم و راحت اجلاس، هیئت ایرانی را مجاب کرد که پای سخنان ضدایرانی رئیس جمهور آمریکا بنشینند و اجلاس را ترک نکنند. در اینجا هم صدای منتقدان بلند شد.

کف زدن برای عباس

محمود عباس(ابومازن)، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، با خیانت هایی که در حق ملت مظلوم فلسطین کرده همواره مورد غضب مردم این کشور و ملت های مسلمان بوده است هرچند که در ماه های اخیر کوشیده است تا ظاهر خواسته هایش را دلسوزی برای فلسطینی ها نشان دهد.

دقیقا همین واقعیت بود که وقتی دست های هیئت ایرانی برای رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به هم می خورد و صدای کف زدن آنان در حمایت از پیشنهاد محمود عباس در مجمع عمومی سازمان ملل بلند بود، ناظران را انگشت به دهان کرد.

عباس در سخنانش درخواست به رسمیت شناختن دولت فلسطینی را مطرح کرد؛ طرحی که اگر اجرایی شود فقط ۲۱ درصد از سرزمین فلسطین را به مردمش می رساند و مابقی، عملا به صهیونیست ها تقدیم خواهد شد. شاید اعتقاد برخی تحلیلگران به صهیونیستی بود این طرح هم بر همین مبناست.

پرکار مثل همیشه

دیدارهای موالی، جلسات پی در پی و طولانی، کنفرانس ها و مصاحبه های روشنگرانه و رایزنی ها با مقامات کشورهای مختلف از دیگر نقاط مثبت روزهای پرکار رئیس جمهور و هیئت همراهش در نیویورک بود.

چند پاسخ ناپخته

اکثر پاسخ هایی را که رئیس جمهور در کنفرانس های خبری و جلساتش به خبرنگاران و حاضران داد، سنجیده و پرمغز بود. در لابلای سوال و جواب های خبرنگاران اما، دکتر احمدی نژاد چند جواب ناپخته و تامل برانگیز هم عنوان کرد که مواضع اصولی او را تحت تاثیر قرار داد.

ساعاتی پس از آنکه رئيس جمهور در پاسخ به سئوال ان اچ كي ژاپن در مورد توقف غني‌سازي بيست درصد گفت "آمادگي داريم هر زماني‌كه سوخت بيست درصد در اختيارمان قرار دهند توليد آن را متوقف كنيم" داد بخشی از فعالان سیاسی بلند شد که نمی توان به همین راحتی حقوق مسلم ملت ایران و موضع نظام را نادیده گرفت و کشور را برای بهره مندي از غني سازي ۲۰ درصد كه مصرف پزشكي دارد با یک موضع نادرست برای هميشه به بیگانگان وابسته ساخت.

جواب تفرقه افکن

در گفت وگوی رئیس جمهور با روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" هم سخنان تاملی برانگیزی مطرح شد که باید آن را هم در لیست اشتباهات دکتر احمدی نژاد قرار داد و ضرورت اصلاح آن را یادآور شد.
خبرنگار این روزنامه با اشاره به سخنان دکتر احمدی نژاد درباره توقف غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم در صورت فروش آن به ایران،‌ با ارائه کدهایی این موضع را با تاکیدات رهبر معظم انقلاب و حتی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران متناقض توصیف می کند اما رئیس جمهور آن را نمی پذیرد و در پاسخ می گوید که هیچ اختلافی میان او و رهبر ایران در مورد مساله هسته ای وجود ندارد و اینکه آقای عباسی امروز با این پیشنهاد مخالف نیست.

نکته سوال برانگیز سخنان دکتر احمدی نژاد آنجاست که می گوید همه قدرت در ایران در دست اوست. خبرنگار نیویوک تایمز می نویسد: وقتی با تردید از آقای احمدی نژاد پرسیدم که آیا او به عنوان کل رهبری ایران سخن می گوید یا نه، نوعی خشم در چهره او ظاهر شد. او اصرار داشت که تمام قدرت را به طور قطع در حاکمیت ایران در دست دارد.

موضع دلسردکننده

دیگر موضع دلسردکننده رئیس جمهور سخنانی بود که خبرگزاري آسوشيتد پرس در مورد بهبود رابطه با آمريكا به نقل از او منتشر کرد که گفته بود "معتقد نيستم كه اين شانس( بهبود رابطه با آمريكا) به طور كامل از دست رفته است . احمدي نژاد همچنين گفت که هرگز پاسخي در خصوص نامه‌اي كه شخصا به اوباما ارسال كرده دريافت نكرده است و در ضمن پاسخي به دعوت وي براي ديدار در حاشيه اجلاس مجمع عمومي و صحبت در خصوص موضوع هسته‌اي ايران به وي نداده است.

این سخنان رئیس جمهور نوعی اشتياق نشان دادن براي بهبود روابط و ديدار با اوباما ارزیابی شد و این درحالی بود که موج بیداری اسلامی علیه رژيم صهيونيستي و آمريكا منطقه را در بر گرفته و ایران اسلامی هم عزتی روزن افزون یافته است و مهمتر از همه سران کاخ سفید هرگز حاضر به کوتاه آمدن از خوی استکباری خود نشده اند.

موضع عجولانه

دیگر اقدامی که به اعتقاد منتقدان در صدر لیست مواضع نادرست رئیس جمهور قرار دارد سخنانی بود که درباره آزادی دو جاسوس آمریکایی بیان کرد. خبری که او از آزادی این دو آمریکایی حتی پیش از صدور حکم قضایی داد نوعی بی تدبیری و کوتاه آمدن بی مورد در مقابل ایالات متحده بدون کسب هیچ گونه امتیازی برآورد شد.

منتقدان بر این باور بودند که سرانجام این رافت بی جا که همانند سال گذشته در آستانه سفر به نیویورک جوشش کرده است،‌ به سود ایران اسلامی نیست و البته پیش بینی آنان هم درست بود چنانچه این دو جاسوس پس از آزادی در کنفرانسی ضدایرانی انواع اتهامات را به جمهوری اسلامی منتسب و زمینه یک فضاسازی گسترده علیه ایران را فراهم کردند.

سفر خانوادگی

اما آخرین و جدیدترین خبری که درباره سفر پرحاشیه رئیس جمهور به نیویورک منتشر شده است، هیئت همراه ۱۰۰ نفری اوست که هنوز علت حضور اکثریت آنان در این سفر کاری مشخص نشده است.

رئیس جمهور خلاف شعارهای عدالتخواهانه و تاکیدش بر پرهیز از اسراف در سفر به مقر سازمان ملل، گروهی صد نفره شامل وزرا، مشاوران، دیپلماتها، محافظان، مترجمان، خبرنگاران و تعدادی از اعضای خانواده خود را همراه برده است.

علاوه بر عروس و داماد و نوه احمدی نژاد، خانواده برخی از نزدیکان وی همچون خانم ذبیحیان لنگرودی همسر آقای رحیم مشائی، خانم طیبه ترکستانی همسر آقای بقائی، آقای امیر رضا بقایی فرزند معاون رئیس جمهور، خانم قصری ضرغامی همسر آقای ثمره هاشمی، خانم راد همسر وزیر امورخارجه و... هم عازم نیویورک شده و در هتل وارویک این شهر مستقر شدند. هزینه هرشب اقامت هر اتاق۲ تخته از این هتل ۴ستاره در ماه سپتامبر، از حدود ۴۰۰ تا ۷۰۰دلار اعلام شده است.