کد خبر 695445
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۸

مجمع بانک مرکزی قرار است چهارشنبه هفته جاری با حضور رئیس جمهور برگزار شود،حال کارنامه ولی الله سیف و همکارانش در دستان روحانی است تا نقشه راه آخرین ماههای حضورش در دولت یازدهم را ترسیم کند.

به گزارش مشرق، آخرین مجمع بانک مرکزی در دولت حسن روحانی قرار است طی روزهای آینده برگزار شود. آنگونه که منابع مطلع و نزدیک به بانک مرکزی می گویند، این مجمع قرار است چهارشنبه همین هفته یعنی یازدهم اسفندماه برگزار شود تا بلکه، رئیس جمهور، کارنامه یکساله بانک مرکزی را مرور کرده و شاید هم برای چند ماه باقیمانده از عمر دولتش، نقشه راهی جدید ترسیم کند.
 
سال گذشته البته هفده روز از سالگرد حضور حسن روحانی در مجمع سال گذشته بانک مرکزی می گذرد و به نظر می رسد که این میزان تاخیر کافی باشد تا این مجمع برگزار شود. سال گذشته ۲۴ بهمن ماه، حسن روحانی، همراه با رئیس دفتر و وزیر امور اقتصادی و دارایی به ساختمان میرداماد رفتند تا گزارشی از عملکرد یکساله بانک مرکزی دریافت کنند و کارنامه این عضو کابینه را با هم مرور نمایند.
 
در خواست‌های روحانی از مجمع سال گذشته بانک مرکزی
 
روحانی در مجمع سال گذشته بانک مرکزی چه گفت؟
 
حسن روحانی پارسال به این نکته اشاره کرد که مقابل اصرار برخی وزرا برای افزایش پایه پولی اوقات تلخی کرده ام؛ چراکه آنچه من در دو سال و نیم اخیر فهمیده ام، این بوده است که مهمترین عامل در کنترل تورم، انضباط پولی و مالی است و این اساس کار است که اگر به هم بخورد، تورم نیز سیر صعودی خواهد داشت.
 
وی افزود: از روز اول هر وزیری اگر خواسته است به سمت پایه پولی تعرض کند، من در دولت ایستاده ام و گاهی وقت ها اوقات تلخی نیز کرده ام و نگذاشته ام از پایه پولی برای اهدافی که مدنظر داشته اند استفاده شود.
 
وی با تاکید بر اینکه باید مراقب رشد پایه پولی باشیم، تصریح کرد: آن وقت که رشد نقدینگی بر اساس رشد پایه پولی اتفاق می افتد، نگرانی ایجاد می شود؛ البته ضریب فزاینده مشکل‌ساز نیست اما باید مراقب رشد پایه پولی باشیم.
 
رئیس جمهور اظهار داشت: هر وقت ناچار شده ایم که بانک مرکزی برای یک ماه بخشی را یاری کند، بلافاصله بعد از یک ماه من به آن دستگاه فشار آورده ام که پول را برگردانند تا فضا آرام باشد.
 
روحانی عنوان کرد: یکی از دستاوردهای ما به کمک بانک مرکزی، مهار تورم و کاهش مستمر آن بوده است.
 
وی با بیان اینکه خیلی ها فشار آوردند که تورم را رها کنیم و به سراغ کاهش رکود برویم، عنوان کرد: اما من معتقدم که اگر انتظارات ما بر مبنای کاهش تورم ادامه یابد تا ان شاء الله به تورم تک رقمی یا حتی عدد مناسب برسیم، سرمایه گذار و مصرف کننده نیز می فهمند که چه کار باید بکنند و در یک فضای درست کار می کنند.
 
رئیس جمهور تاکید کرد: اگر آینده قابل پیش بینی نباشد، سرمایه گذاری اتفاق نمی افتد و یکی از پایه های مهم «قطعیت» در اقتصاد، تورم است؛ هر چند رونق نیز یکی دیگر از پایه های این موضوع است.
 
مجمع امسال بانک مرکزی چگونه خواهد گذشت؟
 
حال باید دید امسال رئیس جمهور عملکرد بانک مرکزی را چگونه ارزیابی و چه پیشنهادات و خواسته های جدیدی را از بانک مرکزی و بانکهای کشور طلب می‌کند.
 
اما این فضا هر چه که باشد، ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی در مجمع امسال، روند تحولات مهمترین متغیرهای کلان اقتصادی کشور در سال ۹۴ و سال جاری را ارائه خواهد کرد، همچنین جزئیات اقدامات بانک مرکزی برای ادامه کاهش نرخ تورم، وضعیت بازار ارز و سیاستهای آتی در سال ۹۵، گزارش شفاف سازی صورتهای مالی، گزارش تحلیلی بحران خروج از رکود و آخرین وضعیت ارائه تسهیلات به مسکن مهر، ارائه خواهد شد.
 
مجمع عمومی بانک مرکزی وظایف مهمی دارد که در بند ج قانون پولی و بانکی به آن اشاره شده است. در این بند وظایف مجمع عمومی به شرح زیر اعلام شده است:
 
۱. رسیدگی و تصویب ترازنامه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.
 
۲. رسیدگی و اتخاذ تصمیم نهایی نسبت به گزارش‌های هیأت نظار.
 
۳. رسیدگی و اتخاذ تصمیم درباره پیشنهاد تقسیم سود ویژه.
 
۴. انتخاب اعضای هیأت نظار به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی.
 
۵. سایر وظایفی که طبق مقررات این قانون به عهده مجمع عمومی گذارده شده است.
 
ریاست مجمع بانک مرکزی بر عهده رئیس جمهور است. با اصلاحیه که در سال ۱۳۸۹ در قالب قانون برنامه پنجم توسعه انجام شد، اعضای این شورا رئیس جمهور (ریاست مجمع)؛ وزیر امور اقتصادی و دارایی،   معاون برنام هریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و انتخاب دو نفر با انتخاب دو نفر به انتخاب هیات وزیران است.