کد خبر 69689
تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۰ - ۱۶:۱۹

چندی است که در سایه به سمت مشاور وزیر خارجه منصوب شده و در بیان اعمال نفوذ وی بر این وزارتخانه همین بس که از فهرست 40 نفره تصدی سفارتخانه‌ها و دفاتر نمایندگی ایران در خارج تنها 12 نفر موفق به احراز این پست‌ها شده‌‌اند و وضعیت بقیه نامعلوم است و او کسی نیست جز ملک‌زاده.

به گزارش مشرق، در پی انتشار اخباری مبنی بر حضور مجدد"محمد شریف ملک‌زاده" دبیر سابق شورای عالی ایرانیان خارج از کشور به عنوان مشاور رئیس دستگاه دیپلماسی در وزارت خارجه، فارس اطلاع یافت که ملک‌زاده بعد از آزادی از زندان به عنوان مشاور علی‌اکبر صالحی به عنوان مشاور به وزارت خارجه بازگشته و در برخی از جلسات مدیران این وزارتخانه حضور یافته است.

حضور ملک‌زاده در وزارت خارجه به عنوان مشاور وزیر خارجه در حالی است که اگر حکمی برای این انتصاب صادر شده هنوز اعلام نشده و شرکت وی در جلسات مدیران این وزارتخانه بار دیگر سایه جریان انحرافی بر وزارت خارجه را قوت می‌بخشد.

* اعمال نفوذ در انتصاب سفرا

از سوی دیگر خبردار شدیم که ملک‌زاده در فهرست 40 نفره سفرا و رؤسای نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور که از بدنه وزارت خارجه انتخاب و توسط صالحی برای محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوری ارسال شده نیز اعمال نظر کرده به نحوی که تاکنون حدود 12 نفر از این فهرست برای سمت‌های فوق قطعی شده‌اند و وضعیت مابقی به دلیل اعمال نفوذ این شخص (ملک‌زاده) هنوز نامشخص است.

چندی پیش برخی از سایت‌ها از حضور ملک‌زاده در وزارت خارجه پس از آزادی به عنوان مشاور صالحی و در غیاب رئیس دستگاه دیپلماسی به دلیل حضورش در شصت و ششمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک خبر دادند.

این رسانه‌ها نوشتند حکم ملک‌زاده در سکوت رسانه‌ای صادر شده و به نظر می‌رسد تاکنون علاقه‌ای هم برای شفاف سازی علت و چگونگی این انتصاب وجود نداشته است.

نکته مهم این است که وزارت امور خارجه و شخص وزیر باید در اسرع وقت در این زمینه شفاف سازی کنند که امید است با بازگشت صالحی از سفر نیویورک این مهم میسر شود.

ملک‌زاده دوم تیر ماه سال جاری پس از احضار و تفهیم اتهام، با حکم مرجع قضایی راهی زندان شد و حدود سه ماه بعد و در روز ۲۱ شهریور عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان عمومی استان تهران در جمع خبرنگاران از آزادی او با "قرار وثیقه" خبر داد و در عین حال یادآور شد که "رسیدگی به پرونده ملک‌زاده همچنان ادامه دارد."

محمد شریف ملک‌زاده 29 خرداد ماه به عنوان معاون اداری و مالی وزارت خارجه جایگزین حسین فرحی شد که این انتصاب دردسرهایی را برای علی‌اکبر صالحی وزیر امور خارجه به همراه داشت تا بدان حد که نامه استیضاح صالحی با امضای تعداد زیادی از نمایندگان آماده شد.

درپی فشار نمایندگان، ملک‌زاده سه شنبه ۳۱ خرداد ماه از این سمت استعفا داد و صالحی نیز با این استعفا موافقت کرد.

اسفندیار رحیم‌مشایی پس از اینکه رئیس دفتر رئیس ‌جمهور شد طی حکمی ملک‌زاده را به عنوان رئیس شورای صیانت از حقوق شهروندی ایرانیان خارج از کشور منصوب کرد که در ادامه وی به عنوان دبیرکل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور منصوب شد.

ملک‌زاده در دولت نهم معاون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بود و از دیگر پست‌های وی می‌توان به ریاست بر هیئت مدیره شرکت نفت ایرانول اشاره کرد.