کد خبر 697899
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۳

یارانه نقدی ۴ میلیون و ۸۵۳ هزار و ۳۸۶ نفر تا تاریخ اول بهمن سال جاری قطع شده است.

به گزارش مشرق، مجلس روز گذشته بندهای مربوط به یارانه نقدی در لایحه بودجه 96 را به تصویب رساند که طی آن ۳۷۵ هزار میلیارد ریال به پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها و ۱۰ هزار میلیارد ریال نیز به تولید، اشتغال و مسکن در سال ۹۶ اختصاص می‌یابد.
 
در جریان بررسی بخش هزینه‌ای تبصره 14 ماده واحده لایحه بودجه سال 96 کل کشور،  نمایندگان مجلس به دولت اجازه دادند در سال 96 از محل درآمدهای حاصل از اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع قانون مذکور تا مبلغ 480000000000000 ریال (480 هزار میلیارد ریال) و ردیف‌های یارانه‌ای این قانون اقدام کند.
 
براساس مصوبه دیروز مجلس، مبلغ 37 هزار و 500 میلیارد تومان به پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها شامل ماده 94 قانون برنامه ششم توسعه موضوع افزایش حداقل مستمری خانوارهای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی متناسب با سطح محرومیت بر مبنای متوسط 20 درصد حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار اختصاص می‌یابد که از این مبلغ 40 هزار میلیارد ریال سهم کمیته امداد و سازمان بهزیستی خواهد بود.
 
همچنین مبلغ 48 هزار میلیارد ریال نیز طبق ماده 46 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت موضوع کاهش سهم هزینه‌های مستقیم سلامت مردم، ایجاد دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی و درمانی،‌ کمک به تامین هزینه‌های تحمل‌ناپذیر درمان، پوشش دارو و درمان بیماران خاص و صعب‌العلاج اختصاص می‌یابد که از این میزان 10هزار میلیارد ریال جهت تولید واکسن فلج اطفال تزریقی و تولید فرآورده‌های بیولوژیک انسانی در اختیار مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی و 10هزار میلیارد ریال برای توسعه مراکز فوریت‌های اجتماعی در 140 شهر زیر 50هزار نفر جمعیت در اختیار سازمان بهزیستی قرار می‌گیرد.
 
به علاوه با تصویب نمایندگان، 40 هزار میلیارد ریال از محل خالص وجوه ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به حمل‌ونقل عمومی، صادرات غیرنفتی، طرح‌های بهینه‌سازی و ارتقای بهره‌وری مصرف انرژی و تقویت منابع صندوق کارآفرینی عمومی اختصاص می‌یابد که 30 هزار میلیارد ریال از همین مبلغ جهت قیر رایگان به جاده‌های روستایی اختصاص می‌یابد. نمایندگان مجلس در ادامه 10 هزار میلیارد ریال را نیز از محل وجوه ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به تولید، اشتغال و مسکن اختصاص دادند.

 نگرانی نوبخت از حذف یارانه‌ها
سخنگوی دولت 10 ماه پس از آنکه در صحن علنی از حذف یارانه نقدی برای شهرهای بزرگ ابراز نگرانی کرده بود در جریان بررسی لایحه بودجه 96 نیز بار دیگر نگران حذف یارانه‌‌ها شد. دولت از طرفی یارانه نقدی مردم را قطع می‌کند و از طرف دیگر برای آن اشک ریخته و ابراز نگرانی می‌کند! در بهار امسال و در جریان بررسی لایحه بودجه 95، مسؤولان دولتی که خواهان حذف یارانه نقدی بودند و حتی از نمایندگان بابت تصویب حذف یارانه‌ها تشکر کردند، اعلام کردند نباید یارانه نقدی حذف شود و مردم گرفتارند. ب
 
ه عبارت بهتر مسؤولان در خفا از حذف یارانه نقدی حمایت می‌کنند و خودشان هم یارانه را حذف می‌کنند اما موقع اظهارنظر می‌گویند ظلم به مردم می‌شود و نباید یارانه نقدی حذف شود! 10 ماه بعد از آن اظهارنظرها باز هم این موضوع تکرار شد و نوبخت دیروز در مجلس علاوه بر آمار حذف یارانه نقدی اعلام کرد با حذف یارانه‌ها به مردم ظلم می‌شود. 
 
سخنگوی دولت گفت: یارانه نقدی ۴ میلیون و ۸۵۳ هزار و ۳۸۶ نفر تا تاریخ اول بهمن سال جاری قطع شد. نوبخت در جریان بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال 96 در مخالفت با پیشنهاد یکی از نمایندگان درباره حذف یارانه 20 درصد افراد جامعه تا پایان سال 96، گفت: در راستای احکام قانونی و اینکه به‌صورت هدفمند منابع سازمان هدفمندی یارانه‌ها به اقشاری برسد که نیازمند هستند، حذف یارانه خانواده‌های پردرآمد صورت گرفت.
 
وی با بیان اینکه تا تاریخ اول بهمن سال جاری یارانه نقدی 4 میلیون و 853 هزار و 386 نفر حذف شد، ادامه داد: مجلس نظر داشت یارانه افرادی که درآمد بالای 3میلیون تومان در ماه دارند، حذف شود.
 
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور خاطرنشان کرد: استحضار دارید این حکم به‌منزله این است که اگر فردی که در تهران زندگی می‌کند مستأجر باشد، بیمار داشته باشد یا فرزند او دانشجو باشد اما کل درآمد ماهانه‌اش به 3 میلیون تومان برسد، این فرد ثروتمند تلقی شده و باید یارانه او قطع شود که به‌نظر ما این عادلانه نبود.
 
نوبخت افزود: با اینکه ما یارانه 4 میلیون و 800 هزار نفر را براساس قانون حذف کردیم اما نامه‌های فراوانی از دفاتر خود نمایندگان مجلس دریافت کردیم مبنی بر اینکه یارانه بعضی از بازنشستگان آموزش و پرورش قطع شده؛ به‌استناد اینکه کل درآمد ناخالص مربوط به این خانوارها 3میلیون تومان بوده است.
 
سخنگوی دولت ادامه داد: این حکم که اجبار کنیم 20 درصد یارانه افراد جامعه حذف شود و با عنایت به اینکه 4 میلیون و 800 هزار نفر شناسایی شدند، لذا ناچار به حذف شدیم اما پس از آن با توجه به مدارکی که بعضی از این افراد ارائه دادند، متوجه شدیم حذف یارانه این افراد واقعاً ظلم است و مجبور شدیم مجدداً یارانه آنها را پرداخت کنیم.
 
نوبخت تأکید کرد: سازمان هدفمندی یارانه‌ها و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از حذف یارانه کسانی که مستحق دریافت یارانه نیستند، بسیار استقبال می‌کند اما اینگونه اجبارها جز اینکه نارضایتی ایجاد کند و به افراد نیازمند که در عسرت هستند، فشار وارد آورد، چیز دیگری نیست.
 
وی درباره میزان درآمدهای سازمان هدفمندی یارانه‌ها از محل اجرای قانون هدفمندی افزود: براساس گزارش دیوان محاسبات سهم این سازمان 36 هزار و 400 میلیارد تومان است و اعدادی مانند 76 هزار میلیارد تومان و 80 هزار میلیارد تومان ارتباطی با سهم سازمان هدفمندی از محل درآمدهای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها ندارد. رئیس سازمان برنامه و بودجه  تصریح کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که اخیراً مطرح شد این بود که تمام درآمدهای حاصل از قانون هدفمندی به خزانه واریز نمی‌شود و به جز اعتبار 36 هزار و 400 میلیارد تومانی سهم سازمان هدفمندی یارانه‌ها، بقیه ارقام به خزانه نمی‌رود؛ حال براساس گزارش رسمی خزانه تمام ارقام و اعداد و درآمدهای هدفمندی به خزانه واریز می‌شود.
 
منبع: وطن امروز