کد خبر 698491
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۸

شهردار تهران با تاکیدبر اهمیت حفظ محیط زیست گفت: اولین قدم برای حل این مشکل آن است که باید به این باور برسیم تا دائم این مساله را به گذشته و پیشینیان ارجاع ندهیم . امروز ما مسئول هستیم و باید مشکلات را حل و فصل کنیم، بنابراین نباید در این کار آدرس غلط بدهیم.

به گزارش مشرق، محمدباقر قالیباف صبح امروز طی سخنانی در مراسم روز درختکاری و افتتاح هزار هکتار جنگل کاری در دامنه جنوبی البرز ضمن تقدیر و  تشکر از تمام همکاران در سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران تصریح کرد: باید طبیعت را که مظهر قدرت جمال و سخاوت خداوند است قدر بدانیم و همه در مقابل حفظ و گسترش آن به درستی انجام وظیفه کنیم. امروز همه مردم در هر جغرافیا، قشر، سطح تحصیلات و طبقه جامعه اتفاق نظر دارند که محیط زیست مهمترین شاخص کیفیت زندگی از یک روستای کوچک تا در کلانشهرهاست.
 
وی افزود: ما در ایران طی دهه اخیر بیش از گذشته به این موضوع پی بردیم و احساس کردیم اگر چیزی درست کنیم اما محیط زیست را از دست بدهیم در واقع هیچ چیزی نداریم.
 
شهردار تهران تصریح کرد: اولین قدم برای حل این مشکل آن است که باید به این باور برسیم تا دائم این مساله را به گذشته و پیشینیان ارجاع ندهیم . امروز ما مسئول هستیم و باید مشکلات را حل و فصل کنیم، بنابراین نباید در این کار آدرس غلط بدهیم.
 
قالیباف آلودگی هوا را اصلی ترین چالش شهر تهران خواند و گفت: این مساله که نگذاریم جمعیت تهران افزایش یابد و حتی جمعیت را کاهش دهیم یک امر بدیهی است اما در این میان اگر بگویم آلودگی هوا ریشه در جمعیت دارد حرف غلطی است با بررسی‌های دقیق علمی ثابت شده که آلودگی هوا ریشه در وسایل متحرک و خودروهای شهر دارد .
 
شهردار تهران تاکید کرد: نباید آدرس غلط بدهیم بلکه ضروری است همه دست به دست یکدیگر داده و این مدیریت ضعیف وناکارآمد در حوزه‌های مختلف را با تاکید بر حفظ محیط زیست حل کنیم.
 
وی به دغدغه رئیس مجلس برای حفاظت از محیط زیست اشاره کرد و گفت: ایشان بیش از چهارمرتبه شخصا با من درباره حل آلودگی هوا صحبت کرده‌اند و من نیز بارها عرض کرده‌ام که اولین مشکل در موضوع حل آلودگی هوا بحث مدیریت و وجود ناکارآمدی است این بدان معنی نیست که ما موضوع را نمی شناسیم و یا توان حل آن را نداریم.
 
شهردار تهران با اشاره به گسترش روز افزون آلودگی هوا در پایتخت یادآورشد: روزی تنها از چند ساختمان بلندمرتبه که براساس طرح جامع در غرب تهران ساخته شده صحبت می کردند و می گفتند این ساختمان‌های بلندمرتبه مانع حرکت باد در شهر هستند اما دلیل وجود آلودگی هوا در قم،اراک و دیگر کلانشهرها چیست؟ در کتب تاریخی از شهر قم در قرن چهارم به عنوان کبوددشت نام برده اند چرا که منطقه قم کویری بوده و این شهر یکپارچه سبز بوده است، اما هم اکنون شاهد مشکل آلودگی هوا در قم هستیم و این مشکل در کلانشهرها جدی‌تر است.
 
وی با تاکید بر ضرورت چاره اندیشی و حل مشکل آلودگی هوا در کشور؛ گرد و غبار و آلودگی را از موضوعات کاملا اجتماعی توصیف کرد و گفت: در حل یک موضوع اجتماعی، فنی و مدیریتی باید از رفتار سیاسی پرهیز کرده و آن را به موضوعات سیاسی تبدیل نکنیم چرا که این مساله با زندگی، حیات و ممات مردم سروکار دارد .
 
شهردار پایتخت ادامه داد: طرح موضوع در زمینه آلودگی شهر تهران در یک دوره حداکثر 6ساله با یک روند کاملا مشخص می‌تواند ما را از حالت بحرانی بیرون آورده و شرایط را برای زندگی مردم فراهم کند؛ وقتی کار کارشناسی و طرح آماده است اما این اتفاق نمی افتد جای تاسف دارد.
 
قالیباف ادامه داد: از روزی که توفیق خدمت در شهرداری تهران را پیداکرده ام لحظه ای از توسعه فضای سبز غفلت نکردیم همچنان که 18هزار هکتار کمربند سبز شهر تهران در گذشته با همت، غیرت و کار جهادی در این دوره از مرز 39 هزار هکتار گذشته و تنها 11 هزار هکتار باقی مانده است تا کمربند سبز شهرتهران تکمیل شود .
 
وی با انتقاد از برخی از اظهارنظرهای غیرکارشناسی تصریح کرد: بعضی حرف ها زده می شود اما ای کاش این حرف ها منطقی زده شود.. تهران شهری بود که 45 سال طرح جامع نداشت و طرح جامع این شهر از سال 46 باقی مانده بود. شهر به دلایل مختلف هیچ وقت دارای طرح جامع نشد و حتی در دهه 70 که طرح جامع شهر تهران را نوشتند، آن را در کشوی میز گذاشته و درش را قفل کردند. هیچ کس هم نپرسید چراطرح جامع اجرایی نشد. اما با این وجود شهر تهران در سال 86 صاحب طرح جامع شد که به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی به عنوان بالاترین مرجع تصمیم گیری رسید. همچنین طرح تفصیلی نیز براساس مصوبه مجلس به تایید و تصویب کمیسیون ماده 5 رسید. تاکنون نیز کلیه اقدامات براساس این طرح ها دنبال شده است. البته ما نمی‌گوییم که این طرح ها عیب و نقص ندارند اما اجرای آنها بهتر از بی قانونی است.
 
قالیباف در ادامه به حجم گسترده تملک باغات شهر تهران در یک دهه گذشته اشاره کرد و گفت: در این دوره چندهزار میلیاردتومان اعتبار برای خرید باغ های تهران اختصاص داده و این باغات را به بوستان عمومی تبدیل کرده‌ایم. تنها در یک مورد برای خرید باغی در منطقه 1 بیش از هزار و 700 میلیاردتومان پول داده و باغ را تبدیل به پارک کردیم.
 
وی از کاشت چندین میلیون اصله درخت در طول سال های گذشته در شهر تهران خبرداد و گفت: در سال جاری نیز طرح «یک عالمه درخت» در فضای مجازی و شبکه های تلگرام و اینستاگرام آغاز شده که باهمراهی مردم تا صبح امروز 80 هزار نفر در این طرح ثبت نام کرده اند تا هر کدام 10 اصله نهال بکارند. براین اساس تا کنون 800 هزار درخت توسط مردم و خصوصا چهره های شاخص ازجمله هنرمندان، روحانیون، خانواده شهدا، پیشکسوتان ورزش و... کاشته شده و تلاش می کنیم تا با کمک مردم بتوانیم این آمار را به سه میلیون درخت در این ایام برسانیم. بنده از بقیه شهرها و خصوصا خوزستان نیز درخواست کرده ام تا این موضوع را در اولویت قرار دهند. امیدوارم بتوانیم کار درخت کاری را به خوبی پیش ببریم.