کد خبر 698499
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۱

بسیاری از مقامات آلمانی واکنش توام با خشم و ناراحتی زیادی را به اظهارات اخیر رئیس جمهور ترکیه علیه آلمان مبنی بر اینکه این کشور شیوه نازیسم را دنبال می کند نشان داده اند.

  به گزارش مشرق، روز گذشته "رجب طیب اردوغان"، رئیس جمهور ترکیه که به شدت از ممنوعیت نشست های تبلیغاتی وزرای خود برای همه پرسی اصلاح قانون اساسی در آلمان خشمگین بود این کشور را متهم به در پیش گرفتن شیوه های نازی ها کرد.

این اظهار نظر تحریک آمیز اردوغان خشم بسیاری از سیاستمداران و مقامات آلمانی را برانگیخت.

"هایکو ماس"، وزیر دادگستری آلمان از حزب سوسیال دموکرات درباره این اظهار نظر اردوغان گفت: این گونه اظهارات شرم آور، غیر قابل قبول و به شدت مردود است.

وی هم زمان درباره ممنوعیت سفر اردوغان به آلمان در واکنش به اظهارات وی هشدار داده و گفت: تصویب ممنوعیت ورود برای وی اوضاع را بهتر نمی کند. ظاهرا برای اردوغان دیگر مسئله مبارزات انتخاباتی برای همه پرسی اصلاح قانون اساسی به منظور تقویت سیستم ریاست جمهوری در کشورش مطرح نیست، بلکه وی می خواهد ما را تحریک کند و ما باید مراقب باشیم که تحریک و عصبانی نشده و از کوره در نرویم. اردوغان می خواهد چیزی شبیه یک جبهه ملی در ترکیه علیه بقیه دنیا بسازد. ماس تنها گفتگو را در این وضعیت مفید دانست.

"آندرس شویر"، دبیر کل حزب سوسیال مسیحی نیز از گاف بی شرمانه حاکمی مستبد سخن گفته و خواستار عذرخواهی آنکارا از آلمان شد.

"فولکر کایدر"، رئیس فراکسیون احزاب متحد مسیحی در آلمان نیز اظهارات اردوغان را رد کرده و گفت: این یک رویکرد باورنکردنی و غیر قابل قبول است که رئیس جمهور یک کشور عضو ناتو این گونه درباره عضو دیگر این ائتلاف نظامی اظهار نظر می کند آن هم بخصوص کسی که خود مشکلات زیادی با حاکمیت قانون دارد.

معاون حزب دموکرات مسیحی آلمان هم اردوغان را فردی وقیح، متکبر و کسی که تاریخ را فراموش کرده است نامید.

رئیس جمهور ترکیه شب گذشته و در سلسله سخنان تحریک آمیز علیه آلمان گفت: من فکر می کردم نازیسم در آلمان تمام شده است، اما این شیوه هنوز ادامه دارد.

وی تاکید کرد که اگر من بخواهم همین فردا به آلمان می آِیم. من می آیم و اگر شما به من اجازه این کار را ندهید یا نگذارید با من صحبت کنند من قیام می کنم.

بسیاری از ایالت های آلمان اخیرا نشست های تبلیغاتی وزرای ترک را به دلیل مسائل امنیتی رد کرده اند.

"دیتمار بارتش"، رئیس فراکسیون چپ ها در پارلمان آلمان نیز از صدر اعظم آلمان درخواست کرد به دلیل رویکرد رئیس جمهور این کشور به توافق پناهندگان با آنکارا پایان دهد. وی خواستار در نظر گرفتن عواقبی برای رفتارهای اردوغان شد.

وی همچنین گفت: مرکل باید نیروهای آلمانی را از پایگاه اینجرلیک ترکیه خارج کند و کمک های اتحادیه اروپا به این کشور برای آماده سازی آن به منظور عضویت در اتحادیه اروپا را قطع کند.

"سویم داگدلان" از نمایندگان حزب چپ آلمان نیز تاکید کرد که اردوغان روند عادی جلوه دادن فاشیسم را دنبال می کند.اگر چیزی باشد که  دوران فاشیسم سابق را یادآوری کند این روش های اردوغان است. دولت آلمان باید بالاخره خط قرمز خود را مشخص کند.

در این هفته قرار است وزیر امور خارجه آلمان با همتای ترک خود در برلین دیدار و گفتگو کند.

"زیگمار گابریل"، وزیر امور خارجه آلمان درباره تشدید تنش ها با ترکیه هشدار داده است.

"وولفگانگ بوزباخ"، از سیاستمداران بلند پایه حزب دموکرات مسیحی آلمان هم گفته است که آلمان یک شهر ترکیه نیست وهیچ علاقه ای به ورود درگیری های ترکیه ندارد. دولت آلمان باید به صورت مودبانه و البته مشخص این سیگنال را ارسال کند که برگزاری نشست های تبلیغاتی وزرای ترک در آلمان نامطلوب است.

نخست وزیر ایالت نیدرزاکسن آلمان هم درباره اتهامات و حملات شدید اردوغان به آلمان ابراز نارضایتی کرده و درباره انتقال درگیری های داخلی ترکیه به کشورش هشدار داده است.  

در 16 آوریل همه پرسی اصلاح قانون اساسی که قدرت بیشتری به رئیس جمهوری در ترکیه می دهد برگزار می شود.

در آلمان حدود یک میلیون و 400 هزار شهروند ترک واجد شرایط برای رای دادن زندگی می‌کنند. مقام‌های ترکیه تلاش می‌کنند آرای رای‌دهندگان ترک مقیم آلمان را برای تغییر سیستم ریاست‌جمهوری در همه پرسی16 آوریل کسب کنند.

آلمان و دیگر کشورهای اروپایی با برنامه رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه برای تغییر قانون اساسی این کشور از سیستم پارلمانی به ریاست‌جمهوری مخالفت می‌کنند. کشورهای غربی بیم دارند که با استقرار سیستم ریاست‌جمهوری این امکان به وجود بیاید که در ترکیه استانداردهای دموکراتیک رعایت نشود، حقوق پارلمان این کشور محدودتر شود و در نتیجه رئیس‌جمهور از قدرت بی حد و حصری برخوردار گردد.