به گزارش مشرق، سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در مسجد شهیدان گچساران حضور یافت و به سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به سرمایههای مادی و معنوی استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: گچساران و کهکیلویه و بویراحمد سرشار از گنج های مادی مانند ذخایر نفتی و معدنی و ذخایر معنوی چون سرمایه های دفاع مقدس است.
جلیلی گفت: این که در روزهای آخر جنگ و در حمله دشمن در یک روز 19 نفر از شهرستان گچساران و 85 نفر از استان کهگیلویه و بویراحمد مقاومت می کنند و به شهادت می رسند گنجی است که به اتکای آن امروز بعد از 28 سال از پایان جنگ، هیچ قدرتی جرات نمی کند به مرزهای ما نزدیک شود و امنیت و قدرت کشور حاصل همین مقاومت هاست.
وی افزود: به تعبیر امام خمینی(ره)، انقلاب اسلامی برای این نبود که فقط شاه برود، بلکه انقلاب اسلامی برای تصحیح مجموعه ای از مناسبات است. امیرالمومنین امام علی (ع)، در خطبه شقشقیه می فرمایند من اگر برای فرمانروایی آمدم، خداوند از نخبگان و علما پیمان گرفته که در برابر شکمبارگی عده ای و گرسنگی مظلومان بی تفاوت نباشند. انقلاب اسلامی نیز باید این افق را پیگیری کند.
جلیلی با بیان این که راه پیشرفت، مبارزه با فقر و فساد و تبعیض است، بیان داشت: مبارزه با فقر و فساد تنها زمانی امکان دارد که ابتدا "تبعیض" رفع شود، چون فقر ، نتیجه فاصله اندازی و تبعیض است.
جلیلی با بیان این که برخی با یک زنگ تلفن هزار ومیلیارد وام بانکی می گیرند، گفت: این تبعیض موجب می شود که هزاران نفر یک میلیون تومان نیز نتوانند تسهیلات بانکی دریافت کنند.
وی افزود: برخی برج های نجومی که شاید در اروپا هم نمونه اش وجود نداشته باشد، حاصل "تبعیض" است.
جلیلی با اشاره مجدد به زنگ های تلفنی که وام های هزار میلیاردی در پی دارد، گفت: چرا مردم به مسئولان می گویند که برای راه انداختن کار ما به این و آن زنگ بزنید؟ چون مردم به تجربه دریافته اند که راه حل مشکلاتشان این زنگ هاست.
وی افزود: یک تبعیض مهم، تبعیض در موقع هزینه دادن و برخورداری است. در زمان جنگ ، همین بچه های گچساران و باشت و بهمئی به خط مقدم می روند و در موقع برخورداری به آنها گفته می شود، خیلی ممنون! تشریف ببرید منزل که ما هستیم.
نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی در ادامه با بیان این که اگر از عدالت سخن می گوییم، عدالت باید جامع باشد اظهار داشت: اگر هفتاد درصد فضای رسانه ها به 30 درصد موضوعات بپردازند، به طور طبیعی 70 درصد موضوعات جامعه به محاق می رود. گاهی در رسانه ها برای برخی مسائل تفننی که اندازه اش شاید 5 دقیقه باشد، ساعت ها بحث می شود اما مسائل اصلی کشور در رسانه ها دیده نمی شود. حداقل عدالت رسانه ای این است که به مشکلات واقعی کشور مانند موضوع ریزگردها که چند استان کشور را درگیر کرده بود، به اندازه ای پرداخته شود که مانع بروز بحران شود. اگر توزیع عادلانه حتی در دیده شدن و شنیدن مشکلات و دردها وجود نداشه باشد به همان نسبت نمی توان انتظار عدالت در معالجه این دردها را داشت.
جلیلی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره وحدت نیروهای انقلابی اظهار داشت: حتما باید تلاش کرد نیروهای باورمند و معتقد به انقلاب اسلامی هم افزا و همراه باشند و اگر هر حرکت بزرگی بخواهد شکل گیرد باید به صورت جبهه ای باشد و در یک حرکت جبهه ای کسی جای دیگری را تنگ نمی کند اما باید تلاش کرد که وحدت بر اساس یک مبنای صحیح باشد و در عرصه انتخابات مردم سوال ها و نیازهای مشروعی دارند که باید به آنها یک پاسخ معتبر داد.
وی افزود: در واقع نتیجه انتخابات، قضاوت مردم در برابر پاسخ هایی است که به این سوالات و نیازها داده می شود. پاسخ های متفرق به خواسته های مردم، رای دهندگان را دچار تردید می کند. اگر در پاسخی که جریان انقلابی به خواسته های مردم ارائه می کند، وحدت باشد، مردم به آن پاسخ اعتماد خواهند کرد، لذا لازمه وحدت ارائه پاسخ واحد و صحیح به مشکلات مردم است.
جلیلی در پاسخ به پرسش دیگری درباره نظام اقتصادی لیبرال و جایگزین آن اظهار داشت: نظام اقتصادی یک کشور، ابتدا باید نظام و چارچوب داشته باشد. این که یک فرد با یک زنگ چند صد میلیارد تسهیلات دریافت کند، در هیچ نظام اقتصادی پذیرفته نیست! نه نظام اقتصادی لیبرال نه غیر آن! ما در این چند سال در جلسات متعددی که با کارشناسان متبحر اقتصادی و بانکی داشتیم، این موضوع را بررسی کردیم که شکل مطلوب برای اداره بانک ها چیست؟ نباید مردم احساس کنند در هر دولتی و در هر حالتی بانک ها به وضع مطلوب نخواهند رسید.