کد خبر 70204
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۰ - ۰۸:۳۱

یک روزنامه فرانسوی از نحوه فعالیت دستگاه اطلاعاتی قطر در جریان حوادث سوریه، و چگونگی تهیه تصاویر و فیلمها برای شبکه الجزیره قطر پرده برداشت.

به گزارش مشرق، پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، در این گزارش، نام ها و اطلاعات فراوانی درباره عوامل پشت پرده حوادث سوریه منتشر شده است. این اطلاعات شامل افرادی است که با سرویس های اطلاعاتی برخی از کشورهای همسایه سوریه همکاری داشته اند.
در این فهرست نام کشورها، بازرگانان و شخصیت های صاحب نفوذ و متمولی دیده می شود.

 نکته مهم در این اطلاعات چگونگی برگزاری تظاهرات ساختگی از مساجد با هدف تصویر برداری از آنها و ارسال این تصاویر به شبکه الجزیره قطر می باشد.

هدف از فعالیت این شبکه مخفی ایجاد فتنه داخلی و جنگ مذهبی در سوریه؛ و از همه مهمتر جدا کردن شمال سوریه از جنوب آن است.

در این مقاله که تحت عنوان "شبکه های مخفیانه مقاومت اینترنتی در سوریه" در یک روزنامه فرانسوی چاپ شده است، شخصیت محوری شهروندی سوری مقیم سوئد به نام "فداء السید" است که شبکه الجزیره قطر زمینه مسافرت وی به دوحه را فراهم کرده است.

فدا السید با ساخت یک پایگاه اینترنتی به نام انقلاب سوریه، شبکه ای از مخبران را در داخل سوریه تشکیل می دهد؛ وی تلفن های همراه پیشرفته را در اختیار آنها قرار داده است. رابط میان وی و شبکه مخبران یک جوان سوری به نام " رامی نخله " می باشد که در آپارتمانی در منطقه الاشرفیه بیروت ساکن است.

عامل اجرای این پروژه و ارسال تلفن های همراه شخصی به نام "اسامه المنجد"  است که تجهیزات لازم را به طور مخفیانه وارد سوریه کرده است.

به نوشته این روزنامه المنجد از سال 2005 در لندن زندگی می کند؛ و تاکتیک مبارزه مسالمت آمیز را آموخته، و چند ماه قبل از آغاز ناآرامی های اخیر نشست هایی را برای دهها شهروند سوری برگزار کرده است.

این دوره های آموزشی توسط المنجد بیشتر در اردن و ترکیه برگزار شده است؛ و این افراد آموزش دیده که خود را مدافعان حقوق بشر معرفی می کنند، پیش از آغاز ناآرامی ها در سوریه تجهیزات ارتباطی بسیار پیشرفته ای را دریافت کرده اند.

به نوشته این روزنامه، اسامه المنجد می گوید در ماه فوریه و به دنبال سقوط زین العابدین بن علی در تونس؛ به همراه دوستانش تجهیزات تماس ماهواره ای، تلفن های همراه هوشمند و رایانه های پیشرفته وارد سوریه کرده اند.

اسامه المنجد می گوید: "در اواخر ماه فوریه و دقیقا سه هفته قبل از آغاز ناآرامی ها در سوریه شبکه ای تحت عنوان "شبکه شام" را در آمریکا تأسیس کردیم ".

منجد می افزاید : تجهیزات مورد نیاز به صورت مخفیانه از طریق فرودگاهها و مرز اردن، لبنان و ترکیه وارد سوریه شد؛ و در این زمینه شخصی به نام " فراس الاتاسی" مقیم ریاض که مسئولیت شبکه حمص را به عهده داشته، با آنها همکاری می کرده است.

این مقاله می افزاید شخصی به نام "عمرو" که در پاریس ساکن بود تصاویر تهیه شده را از همکارانش در بانیاس دریافت می کرد، و این تصاویر را در اختیار شبکه الجزیره قطر قرار می داد؛ عمرو که به گفته المنجد پزشکی ثروتمند است برای این کار دستگاه های تلفن همراه ماهواره ای در اختیار همکارانش در شهر بانیاس سوریه قرار داده بود.

این روزنامه می افزاید: در سالهای اخیر دهها مخالف سوری در زمینه چگونگی حفظ اطلاعات در خارج از سوریه آموزش دیده اند و شماری از نهادهای غربی دوره های آموزشی را در کشورهای همسایه به طور کاملا مخفیانه ای برگزار کرده اند.

برای نمونه در اردن سازمان ایرلندی "فرانت لاین" که یک سازمان غیر دولتی است درباره چگونگی حذف اطلاعات از دور، و تبادل ایمیل به طور مخفیانه به افراد آموزش می داد، که رامی نخله رابط شبکه مخبران سوری در بیروت در فوریه سال 2010 یک دوره آموزشی در این زمینه در امریکا گذرانده است.

بزرگترین هدف این شبکه برگزاری یک تظاهرات چند صدهزار نفری همانند آنچه در میدان التحریر قاهره در جریان انقلاب مصر اتفاق افتاد، ذکر شده است.