میرزا عباسقلی خان پس از ترور ناصرالدین شاه "جامع آدمیت" را بر مبنای الگوی سازمانی و فکری لژ های ماسونی غرب تاسیس کرد و به ترویج تجدد گرایی پرداخت.

سرویس سیاست مشرق - عباسقلی خان آدمیت در سال 1278 ه.ق در قزوین به دنیا آمد. او پس از ترور ناصر الدین شاه و فراهم آمدن امکان فعالیت های ماسونی به تاسیس «جامع آدمیت» در سال 1313ه.ق اقدام نمود. او در کودکی پدرش را از دست داعباسقلی خان آدمیت در سال 1278 ه.ق در قزوین به دنیا آمد. او پس از ترور ناصر الدین شاه و فراهم آمدن امکان فعالیت های ماسونی به تاسیس «جامع آدمیت» در سال 1313ه.ق اقدام نمود. او در کودکی پدرش را از دست داد و نزد شوهر خواهرش میرزا محمد خان قزوینی (معروف به منشی باشی که پیشکار کامران میرزا نایب السلطنه بود) پرورش یافت.

عباسقلی خان در جوانی با میرزا یوسف خان مستشار الدوله و میرزا یحیی قزوینی مشیر الدوله (برادر میرزا حسین خان سپهسالار) مرتبط گردید و به حلقه روشنفکران ماسون پیوست. میرزا حسین خان سپهسالار به عباسقلی خان آدمیت علاقه زیادی داشت و زمینه ارتقا او در مدارج اداری را فراهم ساخت. عباسقلی خان در حدود سال 1300 ه.ق به فراموشخانه میرزا ملکم پیوست و از سال 1303 قمری فعالیت در زمینه ترویج آراء خود را با جدیت دنبال نمود. او مرید و پیرو میرزا ملکم بود. میرزا عباسقلی خان پس از ترور ناصرالدین شاه "جامع آدمیت" را بر مبنای الگوی سازمانی و فکری لژ های ماسونی غرب تاسیس کرد و به ترویج تجدد گرایی پرداخت. جامع آدمیت در سال های قبل از مشروطه و نیز همزمان با تاسیس اولین مجلس شورای ملی در نقش یک حزب سازمان یافته به ترویج تجدد مآبی و سکولاریسم شبه مدرن و بستر سازی برای سلطه استعمار انگلستان بر ایران می پرداخت.

                                               جامع آدمیت

عباسقلی خان آدمیت در سال 1358 ه.ق (برابر با 1318 ه.ش) درگذشت.