به گزارش مشرق، واقعیت امر این است که بوریس جانسون از اصلی ترین مخالفان بقای انگلیس در اتحادیه اروپا محسوب می شد. او علی رغم عضویت در حزب محافظه کار، از معدود افرادی بود که در این حزب از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا حمایت می کرد. در این خصوص میان علایق و سلایق ترزا می و بوریس جانسون اختلافی آشکار وجود داشت. ترزا می در دوران نخست وزیری دیوید کامرون از موافقان بقای انگلیس در اروپای واحد بود. با این حال شکست محافظه کاران( که منجر به استعفای کامرون شد)، وزن سیاسی بوریس جانسون را در معادلات سیاسی لندن تقویت کرد. پس از آن، ترزا می ترجیح داد بوریس جانسون را به عنوان حامی برگزیت به عنوان وزیر امور خارجه جدید انگلیس برگزیند. با همه این اوصاف،بوریس جانسون هم اکنون عهده دار برگزاری یکی از حساس ترین مذاکرات بین المللی انگلیس با شرکای اروپایی این کشور است. این در حالیست که جانسون به سبب حمایت خود از برگزیت، همچنان از سوی برخی محافظه کاران، اعضای حزب کارگر و به طور کلی مخالفان برگزیت، خصوصا شهروندانی که به برگزیت رای منفی داده اند مورد انتقاد قرار دارد.
وزیر امور خارجه انگلیس در صورتی که نتواند مذاکرات خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را به سمت و سوی مطلوبی ( از دید مخالفان برگزیت) هدایت کند، با انتقادات بسیار تندی از سوی آنها مواجه خواهد شدو انتقاداتی که می تواند به پاشنه آشیل وزیر امور خارجه انگلیس تبدیل شود. همین روند می تواند به استعفای جانسون بیانجامد. تجربه سالهای اخیر نیز نشان داده است که تغییر وزیر امور خارجه در قاموس سیاست خارجی انگلیس معمولا به راحتی صورت می گیرد!
نکته بعدی اینکه در خصوص هماهنگی ترزا می و جانسون در خصوص خواسته های انگلیس در خصوص برگزیت همچنان هماهنگی لازم وجود ندارد. این ناهماهنگی معلول همان رویکرد سلبی و ایجابی اولیه ترزا می و جانسون در قبال خروج انگلیس از اتحادیه اروپاست. به عبارت بهتر، دو سیاستمدار انگلیسی که در پایه ها و مبانی اولیه برگزیت با یکدیگر اختلاف نظر دارند، هم اکنون در صددند با همکاری یکدیگر، مذاکرات خروج انگلیس از اروپا را مدیریت کنند! مدیریتی که فرجامی جز شکست نخواهد داشت. نکته اساسی اینکه با آغاز مذاکرات رسمی برگزیت ، انتقادات هم حزبی های جانسون و از آن مهم تر، اعضای حزب کارگر از نحوه مذاکرات خروج انگلیس از اروپا آغاز خواهد شد. در این صورت جانسون با سیل انتقاداتی رو به رو خواهد شد که توانایی مواجهه با آنها سخت و دشوار به نظر می رسد. این مسئله بیش از پیش وزیر امور خارجه انگلیس را در حل معادله چند مجهولی برگزیت تحت فشار قرار خواهد داد.
در نهایت اینکه هم اکنون بوریس جانسون سعی دارد با امیدواری نسبت به برگزیت و عواقب و تبعات آن اظهار نظر کند. اما این خوش بینی در میان سایر مقامات انگلیسی مشاهده نمی شود.حال باید در انتظار نحوه نقش آفرینی جانسون در آزمون بزرگی که پیش رو دارد ماند. اگر جانسون در این آزمون نتواند نمره قبولی را به دست اورد، چاره ای جز استعفا ندارد. با این حال اگر جانسون بتواند دیگر گروهها و احزاب انگلیسی را در خصوص نحوه برگزاری مذاکرات برگزیت اقناع کند، می تواند به جایگاه سیاسی بهتری در کشورش دست پیدا کند. موضوعی که تحقق آن با توجه با داده های موجود بعید به نظر می رسد.....