کد خبر 706966
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۹

«گری کورن» سفیر رژیم صهیونیستی در روسیه اعلام کرده است که این رژیم آماده اجرای عملیات نظامی علیه حزب‌الله لبنان و متحدان آن در سوریه است.

 به گزارش مشرق، «گری کورن» سفیر رژیم صهیونیستی در روسیه اعلام کرده است که این رژیم آماده اجرای عملیات نظامی علیه حزب‌الله لبنان و متحدان آن در سوریه است چراکه «ایران همواره از سوریه و حزب‌الله حمایت کرده و از آن دو به‌عنوان ابزاری برای تهدید و ایجاد بازدارندگی در قبال اسراییل استفاده کرده است. » به نظر می‌رسد که این سخنان پیش‌بینی‌هایی را درباره آینده منطقه ترسیم می‌کنند.

خبرگزاری «اینترفکس» روسیه اخیراً گزارش کرد، سفیر رژیم‌صهیونیستی تأکید کرده است: «تهدید ناشی از حضور حزب‌الله در سوریه برای اسراییل تنها در سطح نظری و انتزاعی نیست. » وی همچنین افزود: «در صورت وخیم‌تر شدن اوضاع و ایجاد جبهه دوم در بلندی‌های جولان در سوریه، این موضوع برای اسراییل غیرقابل‌قبول بوده و بی‌درنگ به آن واکنش نشان خواهد داد. »


این سخنان در حالی بیان می‌شود که در حمله اخیر جنگنده‌های رژیم اشغالگر به خاک سوریه (در بامداد روز جمعه بیست‌وهفتم اسفندماه ۱۳۹۵) ارتش سوریه در اقدامی کم‌سابقه با شناسایی این جنگنده‌ها و شلیک دو موشک SA-۵ آن‌ها را در راه بازگشت پس از بمباران پایگاهی نظامی در منطقه تدمر هدف قرار داد. شلیک این موشک‌ها موجب به‌صدا درآمدن آژیر حمله هوایی در شهرک‌های صهیونیست‌نشین در شمال کرانه باختری رود اردن و هجوم صهیونیست‌ها به سمت پناهگاه‌ها شد.


پس از این رخدادها بود که «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز ۲۹ اسفند با دست برداشتن از سیاست ۶سال گذشته این رژیم مبنی بر حمله هوایی محدود، سریع و بی‌سر و صدا به نقاط و اهداف استراتژیک در سوریه و سکوت و برعهده‌نگرفتن انجام این حملات و ادعای بی‌طرفی در جنگ شورشیان علیه حکومت بشار‌اسد- ضمن اعتراف به حمله نظامی علیه اهدافی در داخل خاک سوریه، تهدید کرد این رژیم در صورت تکرار مورد هدف قرار گرفتن جنگنده‌هایش، سامانه پدافند هوایی سوریه را منهدم خواهد کرد.


به گفته کارشناسان مسائل نظامی چنین رخدادی احتمالاً حاکی از تحولی جدی در معادلات امنیتی منطقه و به معنی از بین رفتن برتری هوایی و به‌طورکلی نظامی رژیم صهیونیستی در قبال محور مقاومت است.


 اعتراف به انجام حملات هوایی در سوریه بیانگر اذعان آشکار به تجاوز نظامی به خاک یک کشور، زیر پا گذاشتن قوانین بین‌المللی و نقض حاکمیت و تمامیت کشوری مستقل است. به‌نظر می‌رسد توانایی ارتش سوریه (که طی ۶سال گذشته درگیر جنگ با انواع و اقسام گروه‌های تروریستی و حامیان مالی وتسلیحاتی آن‌ها یعنی محور غربی-عربی-عبری بوده) در شکست‌دادن تروریست‌ها و قابلیت‌های جدید آن برای شناسایی و هدف قرار دادن جنگنده‌های پیشرفته رژیم صهیونیستی و تهدید به مقابله به مثل در برابر هرگونه اقدام نظامی، باعث شده تا سران این رژیم سراسیمه و مضطرب از این تحول، بی‌تأمل نسبت به عواقب برعهده‌گرفتن تجاوز نظامی به خاک سوریه، از سر عجز خود اظهاراتی تهدیدآمیز برای آغاز جنگ در جبهه سوریه بیان کنند.


به هر روی در زیر به بخشی از حملات این رژیم به خاک سوریه طی ۶‌سال جنگ خانمان‌سوز در این کشور اشاره می‌شود که البته هیچ‌گاه صهیونیست‌ها به‌صورت رسمی انجام آن را تأیید یا تکذیب نکردند.

حمله هوایی ۲۷ اسفند ۱۳۸۹

هواپیماهای رژیم صهیونیستی بامداد روز جمعه هفدهم مارس چندین منطقه در سوریه را هدف حملات هوایی قرار دادند. در همین حال «رامی عبدالرحمن» رییس دیده‌بان حقوق‌بشر سوریه گفت، بر اثر حمله هوایی جنگنده‌های ناشناس به مسجدی در حومه شهر حلب در شمال غرب سوریه ۴۲ تن کشته و ۷۰ تن دیگر زخمی شدند.

حمله هوایی ۱۲ بهمن ۱۳۹۱

ارتش سوریه گزارش کرد که هواپیماهای اسراییلی به مرکز تحقیقات نظامی واقع در شمال غرب دمشق، پایتخت سوریه، حمله کرده‌اند. بر اساس اطلاعیه ارتش سوریه، مأموریت این مرکز، تحقیقات در زمینه «افزایش توان دفاعی» این کشور بوده است. منابع رسمی رژیم صهیونیستی در مورد خبر حمله هوایی به هدفی در داخل خاک سوریه اظهارنظری نکردند.

حمله هوایی ۲۴ بهمن ۱۳۹۱

بر اثر حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی، «حسام شاطری» از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مسیر دمشق به بیروت و در جریان رسیدگی به کارهای ستاد بازسازی به شهادت رسید. ارتش آزاد سوریه در بیانیه‌ای اعلام کرد که او در حمله هوایی اسرائیل شهید شده است.

حمله هوایی ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۲

جنگنده‌های اسراییلی در خارج از حریم هوایی سوریه به سوی اهدافی در خاک این کشور شلیک کرده و بار دیگر به مقر خود بازگشتند. شیوه رژیم اسراییل این است که معمولاً در خصوص عملیات‌های تجاوزگرانه خارجی خود که براساس کنوانسیون‌های بین‌المللی، ممنوع و از مصادیق تجاوز محسوب می‌شود، هیچ اظهارنظری نمی‌کند؛ اما به‌نظر می‌رسد شواهد کافی در این زمینه وجود دارند که رژیم اشغالگر مسوول این حمله بوده است.

حمله هوایی ۱۴ تیر ۱۳۹۲

شبکه «سی‌ان‌ان» به نقل از شماری از مقامات آمریکایی نوشت: جنگنده‌های ارتش اسرائیل روز جمعه پنجم ژوئیه موشک‌های ضد کشتی ساخت روسیه را در یکی از بنادر سوریه بمباران کرده‌اند. نام این بندر اعلام نشده است. اسراییل این موشک‌ها را خطری برای نیروی دریایی خود می‌داند. مقامات اسرائیلی از واکنش به این گزارش خودداری کرده‌اند.


حمله هوایی ۱۷ آذر ۱۳۹۳

عصر دو روز گذشته هشت فروند هواپیمای جنگنده بمب‌افکن ارتش رژیم صهیونیستی (احتمالاً از نوع اف ۱۶) به اهدافی در حاشیه شهر دمشق حمله کردند که طی آن دو مرکز متعلق به ارتش سوریه مستقر در «فرودگاه بین‌المللی دمشق» و «فرودگاه نظامی الشراعی» واقع در منطقه دیماس (۲۵ کیلومتری حاشیه شمال غربی دمشق) هدف چندین موشک کروز هوا به زمین قرار گرفته و به‌طور کامل منهدم شد. پیش از این نیز رژیم صهیونیستی همزمان با تحولات نظامی و تنگ‌تر شدن عرصه میدانی بر فعالیت‌های گروه‌های تروریستی‌تکفیری، به حملات این چنینی به اهدافی در خاک سوریه اقدام کرده بود. پیش‌تر رسانه‌های جهان ده‌ها سند و عکس و ویدیو از کمک‌های گسترده دولت و ارتش رژیم اشغالگر قدس شریف به گروه‌های تروریستی فعال در سوریه به‌ویژه ارتش آزاد و جبهه النصره منتشر کرده بودند.

حمله هوایی ۲۹ دی ۱۳۹۳

بر اثر حمله موشکی ارتش اسراییل به خودرویی که از لبنان به طرف سوریه عازم بود، سردار الله دادی فرمانده سابق سپاه الغدیر استان یزد به همراه فرزند شهید عماد مغینه و ۳ نفر دیگر در آن خودرو به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. شبکه المنار لبنان نیز اعلام کرد طی حمله موشکی بالگرد اسرائیلی به استان قنیطره سوریه تعدادی از اعضای حزب‌الله لبنان به شهادت رسیدند. ارتش اسرائیل از واکنش به این خبر خودداری کرد.

حمله هوایی ۲۹ آذر ۱۳۹۴

رسانه‌های عربی از حمله هوایی اسرائیل به سوریه در بامداد روز بیستم دسامبر خبر دادند. در این حمله رژیم صهیونیستی، یک ساختمان مسکونی در منطقه «جرمانا» در حومه دمشق مورد هدف قرار گرفت. در این حمله هوایی شماری از فرماندهان حزب الله لبنان و دیگر گروه‌های داوطلب نظامی حامی دولت سوریه به شهادت رسیدند. از جمله این افراد «سمیر قنطار» از فرماندهان حزب‌الله لبنان بود.

حمله هوایی ۱۰ آذر ۱۳۹۵

دولت سوریه در این روز اعلام کرد جنگنده‌های رژیم صهیونیستی بار دیگر به این کشور حمله کرده‌اند. به گزارش سانا، خبرگزاری دولتی سوریه، بمب‌افکن‌های اسراییلی اوایل بامداد چهارشنبه موشک‌هایی را به سوی نقاطی در ریف غربی دمشق شلیک کردند. این حمله بدون آنکه جنگنده‌های «متجاوز» وارد حریم سوریه شوند، صورت گرفت و «آسیب جانی نداشت». به گفته مقامات نظامی سوری، حمله هوایی تازه اسرائیل «تلاشی برای انحراف افکار عمومی از موفقیت‌های ارتش سوریه و روحیه دادن به تروریست‌ها بوده است. »

منبع: صبح نو