گروه تصاویر ماهوارهای مشرق- در دنیای امروزی که سبک زندگی دیجیتالی شهروندان با شبکه های اجتماعی در زندگی شلوغ شهری آنها را سخت به خود مشغول کرده است، شهرداری تهران در اقدامی جهت رونق گردشگری شهری شروع به ساخت بزرگترین دریاچهای مصنوعی خاورمیانه در شهر تهران کرده تا شهروندان ساعاتی را در حال هوایی به دور از هیاهوی شهری سپری و در کنار خانواده اوقاتی لذتبخش را تجربه کنند.
سابقه طرح ساخت دریاچه مصنوعی شهدای خلیجفارس (چیتگر) به نخستین طرح جامع تهران که پیش از انقلاب اسلامی و در سال ۱۳۴۷ تدوین شد، بازمیگردد، اما از آن زمان تاکنون بسیاری ساخت چنین دریاچهای را رویا میدانستند؛ با این وجود موضوع ساخت دریاچه مصنوعی شهدای خلیجفارس (چیتگر) در برنامه جامع دوم و سوم تهران نیز تکرار شد و بالاخره در دوره اخیر شهرداری تهران، این همت شکل گرفت تا ساخت تنها دریاچه مصنوعی پایتخت صورت گیرد.
ماهوارههای آمریکایی از ابتدای شروع پروژه ساخت دریاچه شهدای خلیجفارس (چیتگر) تا تکمیل نهایی تصاویر آن را ضبط کردند که چیدن این تصاویر در کنار یکدیگر، کیفیت روند ساخت آن را بهخوبی نشان میدهد. این دریاچه از شمال و شرق به محور چهار باغ و از جنوب و جنوب غرب به پارک جنگلی چیتگر و از غرب به بافت مسکونی منطقه ۲۲ شهرداری تهران محدود شده است.
از تیرماه سال ۱۳۹۱ عملیات اجرایی پهنه ساحلی آغاز شد. فاز اول پروژه دریاچه چیتگر با نام شهدای خلیج فارس در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ افتتاح شد. پس از اتمام فاز اول، ساخت فاز دوم طرح به مساحت ۱۴۰ هکتار در جنوب بزرگراه حکیم شامل جزایر آبی، محور چهار باغ، پارک آبی و مونوریل چیتگر در دستور کار شهرداری قراردارد.
اکنون دریاچه ۱۳۰ هکتاری شهدای خلیجفارس (چیتگر) با امکانات تفریحی متنوع آن به مساحت ۱۲۰ هکتار که گفته میشود یکی از بزرگترین دریاچههای مصنوعی غرب آسیا است، به یکی از ظرفیتهای گردشگری تهران تبدیل شده و فرصتی برای گردش ارزان و با کیفیت در طول هفته را برای عموم مردم فراهم کرده است.