کد خبر 70909
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۰ - ۱۸:۱۸

بیل گیتس در اولین اظهارنظرهای خود پس از شنیدن خبر درگذشت جابز گفت: "دنیا به ندرت کسی را دارد که تاثیر عمیقی که استیو جابز برجای گذاشت داشته باشد. اثرات کارش در تمام نسل‌ها احساس می‌شود."

استیو جابز بنیانگذار اپل پس از سال‌ها تحمل بیماری، یک روز پس از رونمایی اپل از "آی- فن 4S" در سن 56 سالگی در گذشت. 

به گزارش مشرق به نقل از مهر، نیازی به جستجو نیست. کافی است صفحه اول "گوگل نیوز" را باز کنید تا به هزاران خبری که در ساعات گذشته درباره مردی که مفهوم سخت‌افزار را نهادینه کرد برسید.

"ویکی‌پدیا" نیز از این اخبار عقب نمانده است به‌طوری‌که با مراجعه به سایت این دانشنامه آنلاین در مقابل اسم "استیو جابز" آمده است: "استیو پل جابز (24 فوریه 1995 – 5 اکتبر 2011) مخترع آمریکایی و موسس شرکت رایانه ای بود."( Steven Paul Jobs (February 24, 1955 – October 5, 2011) was an American computer entrepreneur and inventor).

خبر درگذشت جادوگر اپل حدود ساعت 19:30 دیروز 5 اکتبر به وقت محلی (3 بامداد پنج‌شنبه به وقت ایران) اعلام شد و دنیای اینترنت را در هر‌گوشه‌ای از دنیا را ملتهب کرد.

این خبر را اپل طی اطلاعیه‌ای بدین شرح اعلام کرد: عمیقاً متاسفیم از اینکه باید اعلام کنیم استیو جابز از میان ما رفت. عشق و انرژی‌اش منبع نوآوری‌های بی‌شماری بود که زندگی همه ما را غنی‌تر و بهتر کردند. دنیا به خاطر استیو جابز به طور شگفت‌انگیزی بهتر است. عشق بزرگش همسرش لارن و خانواده‌اش بود. فکر همه ما به سوی آنها و تمام کسانی می‌رود که استعداد شگفت‌انگیزش را لمس کرده بودند."

بلافاصله پس از اطلاعیه اپل، خانواده و خویشاوندان جابز نیز این خبر را تائید کردند: "او در آرامش و در کنار خانواده‌اش رفت. می‌دانیم که بسیاری از شما در درد ما شریک هستید. اما از شما تقاضا داریم که در این لحظات عزاداری و غم و اندوه به حریم خصوصی ما احترام بگذارید."

استیو جابز که بود؟

استیو جابز درحالی که تنها 20 سال داشت به همراه استیو وزنیاک در سال 1976 شرکت اپل را در گاراژ خانه‌اش تاسیس کرد.

وی در سال 1985 به دلیل اختلاف با مدیریت، شرکت اپل را ترک کرد و شرکت دیگری به نام NeXT را بنیان نهاد و در سال 1986 استودیو پیکسار را از جورج لوکاس خریداری کرد.

سرانجام در سال 1996، پس از 10 سال دوری از خانه کوپرتینو با فروش شرکت جدیدش به اپل، به شرکت قدیمی خود بازگشت.

بازگشت جابز به اپل به عنوان مدیر‌عامل این شرکت تحولی بزرگ برای اپل رو به زوال بود. پس از این بازگشت، شرکت اپل روز‌به‌روز اوج گرفت و محبوبیت زیادی در میان مصرف‌کنندگان در سرتاسر جهان به دست آورد تا جاییکه امروز با عرضه محصولاتی چون "آی- پاد"، "آی- فن" و "آی- پاد" به غول سازنده سخت‌افزارهای اعجاب‌انگیز در دنیای رایانه تبدیل شده است.

اگر بیل گیتس با مایکروسافت و خلق محصولاتی چون ویندوز، آفیس و اینترنت اکسپلورر مفهوم نرم افزار را در ذهن بشر حک کرد، جابز در مدت بیش از 30 سال فعالیت، پایه‌های صنعت مدرن "های- تک" را بنا نهاد.

بیل گیتس در اولین اظهارنظرهای خود پس از شنیدن خبر درگذشت جابز گفت: "دنیا به ندرت کسی را دارد که تاثیر عمیقی که استیو جابز برجای گذاشت داشته باشد. اثرات کارش در تمام نسل‌ها احساس می‌شود."

کناره‌گیری استیو جابز در 24 آگوست

استیو جابز 24 آگوست گذشته طی نامه‌ای سرگشاده به شورای هیئت مدیره از رسماً از سمت خود به عنوان مدیر اجرایی اپل کناره‌گیری کرد و دست راست خود، "تیم کوک" را که از 13 سال قبل درکنارش کار می‌کرد به عنوان جانشین منصوب کرد. 

تا این لحظه هیچ خبری مبنی بر دلیل مرگ جادوگر اپل اعلام نشده است. شاید هنوز زود باشد که خویشاوندان و دوستان جابز بخواهند در مورد مسأله‌ای که از سال‌ها قبل هر روز احتمال وقوع آن را پیش‌بینی می‌کردند صحبت کنند.

بیماری رئیس بزرگ

در سال 2004 در استیو جابز سرطان پانکراس تشخیص داده شد اما تحت درمان قرار گرفت. تا اینکه از نیمه سال 2008 کاهش وزن و کاهش قوه بینایی در وی آغاز شد و سرانجام در سال 2009 رئیس اپل مجبور شد یک پیوند کبد دریافت کرد.

در سال 2010 مجله فوربس جزئیات ماجرای کبد خریدن استیو جابز را منتشر کرد. این مجله آمریکایی نوشت: ماجرا از تابستان 2008 آغاز می‌شود. زمانی که جابز حضار کنفرانس اپل در سانفرانسیسکو را شوکه کرد. در این کنفرانس، جابز بسیار لاغر و به وضوح بیمار به نظر می رسید. به طوری که "دن لاینز" که به خاطر وبلاگ "ضد جابز" خود شهرت دارد در این باره نوشت: "حال جابز به شدت وخیم است و کاملاً رو به مرگ به نظر می‌رسد."

در ماه‌های بعد از آن، دستگاه‌های خبری وابسته به خانه "کوپرتینو" تمام راه‌ها را برای دامن زدن به شایعات امتحان کردند. اول از "شیوع نوعی ویروس" حرف زدند و بعد پای "برهم خوردن تعادل هورمونی" را وسط کشیدند. درحالی که واقعیت چیز دیگری بود.

یک تومور بدخیم پانکراس، جابز را در معرض خطر مرگ قرار داده بود و اگر بلافاصله تحت عمل جراحی پیوند کبد قرار نمی‌گرفت مرگ را تجربه می‌کرد. اما به نظر می‌رسید که دریافت یک کبد جدید بسیار دشوار باشد به طوری که علاوه بر وی در سال 2009 سه هزار و 400 کالیفرنیایی دیگر نیز در لیست انتظار برای دریافت یک کبد جدید بودند. از این تعداد تنها 671 بیمار موفق به دریافت پیوند شدند و 400 نفر در این انتظار جان باختند.

به همین دلیل جابز بین ماه‌های ژانویه تا مارس 2009 در یک تلاش نا امیدکننده بزرگ به سر برد و با هواپیمای جت شخصی خود طول و عرض آمریکا را برای پیدا کردن یک اهداکننده مناسب پیمود و به تمام بیمارستان‌ها برای ثبت‌نام در بالاترین اولویت ممکن در لیست انتظار سر زد.

آمریکا یک کشور چند- لیستی است و به همین دلیل به بیماران بسیار ثروتمند اجازه می‌دهد که رقم شانس خود را برای دریافت یک پیوند افزایش دهند. به‌طوری که بیمارستان‌ها نام این افراد "ابر ثروتمند" را قبل از اینکه در لیست ملی ثبت کنند در لیست انتظار ایالتی قرار می‌دهند.

در هریک از این بیمارستان‌ها جابز تمام آزمایشات پر هزینه مشاوره، معاینه و انجام آزمایشات را انجام داد که در واقع برپایه قوانین پلیس بیمه، هر بیمار حق دارد تنها یکبار در این لیست ثبت‌نام کند.

سرانجام در ابتدای ماه مارس، معجزه از راه رسید. یکی از بیمارستان‌هایی که جابز در آنها ثبت‌نام کرده بود، بیمارستان دانشگاهی "متدویست" در ممفیس تنسی خبر داد که برای وی یک کبد دارد. کبد متعلق به یک جوان 20 ساله بود که در اثر یک سانحه رانندگی جان خود را از دست داده بود.

آخرین هفته‌های زندگی

در آخرین هفته‌های حیات جابز عکسی در اینترنت منتشر شد که بسیاری از مردم نمی‌خواستند آن را ببینند و به همین علت در تلاش بودند تا جعلی بودن آن را اثبات کنند. عکسی که نشان می‌داد زمانی تا وداع با جادوگر اپل باقی نمانده است.

یکروز قبل از درگذشت استیو جابز، تیم کوک در اولین حضور خود در انظار عمومی، مدل جدیدی از "آی- فن" را رونمایی کرد. شاید استیو جابز برای به آرامش رسیدن تنها منتظر همین رویداد بود: اینکه اپل را به دست فرد مناسبی سپرده است. مردی که آخرین اختراع جادوگر را به دنیا معرفی کرد.
هرچند دیگر دنیا مردی با تی‌شرت مشکی، شلوار جین آبی تیره و کفش‌های کتانی سفید را بر روی صحنه نمایش‌های اپل نخواهد دید.